FinansBureauet
92 points
Guia Penin
EkstraBladet
Alt Om Vin
FlaskeHalsen

Bodegas Morca `Godina` 2016

Unik intensitet til prisen. Et brag af en rødvin!

På lager
DKK 169,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 199,95 DKK stk.
174,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Grill mad
  • Lam
  • Oksekød
Beskrivelse

Detaljer

Saft og kraft i perfekt balance. En unik vin til prisen!

Vinen er produceret af 100% Garnacha fra forskellige små marker i DO Campo de Borja i det nordvestlige Spanien. De forholdsvis gamle vinstokke har et lavt udbytte og alle druerne håndplukkes, så kun de gode druer bruges til denne vin. Druerne fra de forskellige marker bearbejdes og fadlagres separat. Efter 15 måneders fadlagring bliver alle fade smagt og de bedste fade udvælges til det endelige blend af denne begrænset produktion af denne eksklusive vin.

Vinens elementer

Farven er mørk lilla i glasset. Moderat intense aromaer af krydderier, lakrids, modne brombær og blommer. I smagen viser vinen sit virkelige potentiale med en stor fyldig og meget rig smag. Smagen er domineret af mørke bær samt rige noter af især fad, lakrids og peber. Syren og de afrundet tanniner er perfekt afstemt til den intense smag.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen v/ 16-18 grader og gerne til grillmad, store bøffer eller grydestege. Vinen bør iltes en times tid før servering.

Godina er ikke mindre end en fantastisk rødvin. Smagen er utrolig fyldig og rig, men i fuld balance og perfekt afstemt. En seriøs vin der fortjener at blive serveret til smagfulde gourmetretter. Bravo!

Vin Data
Drue
Grenache
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas Morca
Størrelse
75 cl
Alkohol
16%
Region
DO Campo de Borja
Lagring
15 måneder i flasken
Drikkes bedst
2018-2025
Anmeldelser
Alt Om Vin

5 stjerner

Bemærk; Anmeldelse af årgang 2015;

"Mørk frugt, kamfer, grøn peber og krydderurt. Kokos, ristet kaffe, mørk chokolade og et touch af vanillesødme i frugten. En voldsom sag med med en del frugt- og alkoholsødme (16%!). Den bæres godt oppe af de mineralske noter og en fin syre."

Bemærk; Anmeldelse af årgang 2015;

"Intense røde bær men også lidt stikkende alkohol i næsen. Fyldig vin med intense bærnoter, varme krydderier og vanilje i smagen. Meget moderne i udtrykket med en lang varm afslutning."

EkstraBladet

5 stjerner

Bemærk; Anmeldelse af årgang 2015;

"Vin på garnacha fra Campo de Borja i Aragon provinsen. Intens krydret i duften. Masser af sorte kirsebær, jordbær, varme krydderier og vanilje i smagen. Alkoholen lidt brændende men ellers ganske spændende vin. Let sødmefuld i afslutning."

FinansBureauet

6 stjerner

Bemærk; Anmeldelse af årgang 2015;

TESTVINDER "Mortens aften nærmer sig, og af den årsag var der andesteg på bordet i denne uges test hos FinansBureauet. Og det var en test, som en spansk Garnacha trak sig bedst ud af. Morca Godina 2015 hedder vinen, som forhandles af Andrup Vin til en pris af 149 kr. ved 6 stk. Vinen kommer fra Campo de Borja i det nordlige Spanien. Et fremadstormende område, hvor Garnacha er kongen. Hvilket illustreres fint af vindervinen, for den er et perfekt eksempel på, hvordan elegance og intensitet kan smelte sammen i en symbiose og skabe en stor vinøs oplevelse. For at kunne spille op til en andesteg kræver det en vis tyngde og intensitet. Og det har vindervinen i rigelige mængder, men uden at den af den årsag mister sin vinøse sjæl og charme. Tætpakket aromatisk næse med dominans af peber og nelliker og sublim mund med generøse mængder kirsebær, espresso, trøffel og mørk chokolade pakket ind i silkebløde tanniner. Høj klasse."

FlaskeHalsen

5 stjerner

Bemærk; Anmeldelse af årgang 2015;

"Det er en meget mørk rødvin, vi her skænker op fra Morca Godina-flasken fra Campo de Borja. En klassisk spansk vin, når vi indsnævrer feltet til de saftige vine, og en vin, der opnår sin meget mørke kulør gennem lagringen og nusse-tiden mellem høst og drikkemodning. 15% er en vis størrelse af alkohol for en rødvin, men smagsmæssigt er det faktisk ligefør, at man skulle tro procenten var endnu højere. Mod slutningen af smagen antager den næsten en fornemmelse af portvins- eller romagtig sprit-smag, men det betyder ikke, at det er hovedindtrykket, at vi har en sprittet vin. Derimod er det en storladen vin, der har masser af smag, fylde og bund, og den har det på en lækker måde. Men du skal være beredt på, at det er en vild og voldsom oplevelse."

Guia Penin

92 points

Bemærk; Anmeldelse af årgang 2015;

"Colour: dark-red cherry, garnet rim. Nose: aromatic coffee, powerfull, fruit liqueur notes, earthy notes, sweet spices. Palate: round, warm, flavourful, smoky aftertaste."

Om producenten

Bodegas Morca

Bodegas Morca og Gil-familien har store ambitioner med dette nye spanske vinhus. En udvidelse med hele 120 hektar vinmarker er allerede planlagt, som skal levere druemateriale til deres "starter-vine", idet de nuværende gamle Garnacha vinstokke leverer druer til deres helt store topvine.

Intet er overladt til tilfældighederne

Der bliver kun anvendt Garnacha druer af højeste kvalitet på ejendommen, og arbejdsformen er den samme som for alle Gil-familiens vinhuse - stor udtyndning, kun de bedste druer udvælges, omhyggelig sortering og kun de bedste egetræsfade anvendes til fremstillingen af deres vine. Med andre ord - intet er overladt til tilfældighederne hos Bodegas Morca og man kan forvente vine på et meget højt internationalt niveau.

Et fantastisk højt niveau fra Bodegas Morca, uanset om det er deres "starter-vin" Flor de Goda eller deres store topvine som fx Godina, Morca og deres Touran.

Vinproduktionen hos Bodegas Morca

Bodegas Morca råder som sagt over 30 hektar vinmarker, som alle er beplantet med meget gamle Garnacha vinstokke. Disse vinstokke leverer et meget lille høstudbytte, men druer af en meget høj kvalitet og intensitet. Garnacha vinstokkene fra netop denne vinregion er meget eftertragtede, da de tilfører masser af struktur og aromatisk kompleksitet til vinene.

Druerne plukkes med håndkraft og transporteres i små beholdere ned til vinhuset, hvor de først gennemgår en alkoholisk gæringsproces for derefter at gennemgå en malolaktisk fermenteringsproces, som alle deres rødvine gennemgår. Denne proces omdanner den hårde æblesyre til den noget blødere mælkesyre i vinen, som også er med til at tilføre yderligere kompleksitet til vinen.

Vinfremstillingen orkestreres af Frank Gonzales, som står i spidsen for vinproduktionen hos Bodegas Morca.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt