97 points
Luca Maroni
FinansBureauet

Montemajor Petra Ceci Aglianico 2016

Aglianico fra Montemajor til kup pris!

På lager
DKK 79,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
84,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
  • Pasta og pizza
  • Varieret buffet
Beskrivelse

Detaljer

Intens og let krydret Aglianico

Produceret af 100% Aglianico fra Calabrien, i området ved Altomonte. Vinstokkene er alle over 40 år gamle, og er placeret ca. 300 meter over havets overflade. Høsten foregår midt i september og foregår i hånden. Efter stræng sortering af druerne på vingården og vinifisering, lagre denne vin ca. 12 måneder i ståltanke, og derefter yderligere i flasken inden frigivelse. Der benyttes udelukkende ståltanke, for at bevare en stor, tæt og koncentreret frugt. 13,5% alkohol.

Farven er rubin rød med en lilla kant. Komplekse aromaer af intense mørke og røde bær, blomme, lakrids, iris og peber. Smagen er fyldig, kraftfuld, tæt og der er bløde tanniner. Aglianico druen tilføjer fine let krydrede noter. Eftersmagen er intens af mørk frugt, lakrids og peber.

Server vinen v/16-18° grader. Vi anbefaler at drikke den til roastbeef, braiseret rødt kød, vildt eller til andre smagsfulde kødretter. Prøv den også til modne oste.

En superb prisbasker fra Montemajor. Tæt og fyldig frugt i flot samspil med modne og let krydrede noter.

Vin Data
Drue
Aglianico
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Montemajor Srl
Størrelse
75 cl
Region
Calabrien
Lagring
12 måneder i ståltanke
Drikkes bedst
2019-2022
Anmeldelser
FinansBureauet

5 stjerner

"Sødmefuld syditaliensk pleaser med dadler og kaffe i næsen og opulent mund med cremede noter af brombær, rosiner og søde kirsebær omkranset af sarte noter af hvid peber og vanilje."

Luca Maroni

97 points

Om producenten

Montemajor

Mario Ercolino ved hvordan man laver gode vine, og det kan smages i Montemajor`s vine. Hans forældre startede populære Feudi di San Gregorio, som Ercolino var med til at drive til toppen. Siden har han været medejer i flere vinhuse, og nu arbejder han som konsulent på rigtig mange top vinhuse, og derudover driver han, sammen med sin hustro, vinhuset Nativ Srl. Ercolino er kendt for at lave vine med masser af fylde, ren frugt og med masser af fad.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt