BEMÆRK; Vores butik i Esbjerg er desværre lukket t.o.m d. 7 april. Bestillinger til afhentning kan afhentes mandag til onsdag kl. 09.00-16.00 samt torsdag og fredag kl. 09.00-17.30.

Barolo kup. Prisvindende Barolo til kun 129,95 kr. Begrænset antal. Læs mere her.

×
VinAvisen
EkstraBladet

Montemajor Passeri Lazio Blanco 2018

Syditaliensk charmør

Ikke på lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 129,95 DKK stk.
104,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Hygge
  • Ost
  • Tapas og snacks
  • Varieret buffet
Beskrivelse

Detaljer

Modne Limited Edition frugter 

Passeri er navnet på fuglen som tiltrækkes af Petit Madseng stokkene, der er leverandør til denne sommerlige charmør. Udover Petit Manseng, som udgør 50 % af druerne, indgår 50 % Chardonnay, alle druerne kommer fra Lazio. Druerne får lov til at modnes på stokkene til slutningen af september og starten af oktober, hvilket fører til en lang modningsfase. Efter høsten bliver druerne fermenteret køligt og langsomt, hvorefter mosten bliver blandet med specielt udvalgte gæringssvampe og lagt på ståltanke til det sene efterår. Denne proces leder til et højere sukkerindhold, hvilket medfører et meget fyldigt resultat.

Når resultatet rammer glasset, er den halmgule farve det første der springer i øjnene. Op af glasset strømmer nuancer af meget modne frugter. Smagningen afslører resultatet af den lange modningsfase kombineret med den karakteristiske gæringsproces, som fremelsker nuancer der kan minde om Moscato, uden at det på nogen måde bliver decideret sød, da det hele holdes i skak af en flot tilpasset syre. I smagen findes der nuancer af tørret abrikos, mango og honning, og de bliver hængende! Der hersker ingen tvivl om at der her er tale om en syditaliensk hvidvin som har fået masser af soltimer.

Vinen kan med fordel nydes på terrassen v/ en temperatur på 10-12 grader, men kan også serveres til oste eller fois gras. Der er her tale om en syditaliener med masser af charme.

Endnu en charmerende limited edition fra Montemajor. Denne syditalienske charmør byder på moden mango og tørret abrikos, som bliver hængende i munden, længe! Høj-aromatisk noter der leder tankerne på Moscato, og syre og friskhed i smagen der leder tankerne på Marlborough Sauvignon Blanc!

Vin Data
Drue
Chardonnay
Petit Manseng
Type
Hvidvin
Årgang
2018
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Montemajor
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
12,5%
Region
Lazio
Lagring
Ståltanke
Drikkes bedst
2020-2021
Anmeldelser
EkstraBladet

5 stjerner

"5 stjerner GODT KØB - Blend af chardonnay og petit manseng. Meget blomstret i næsen. Mørk, syrlig og kraftig hvidvin, velegnet til krydret mad. Meget aromatisk med en pæn afslutning"

VinAvisen

5 stjerner

"Vellavet hvidvin på druerne Chardonnay og Petit Manseng. I den fyldige druesmag er der noter af abrikos og et strejf af honning. Lang, god eftersmag."

Om producenten

Montemajor

Mario Ercolino ved hvordan man laver gode vine, og det kan smages i Montemajor`s vine. Hans forældre startede populære Feudi di San Gregorio, som Ercolino var med til at drive til toppen. Siden har han været medejer i flere vinhuse, og nu arbejder han som konsulent på rigtig mange top vinhuse, og derudover driver han, sammen med sin hustro, vinhuset Nativ Srl. Ercolino er kendt for at lave vine med masser af fylde, ren frugt og med masser af fad.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt