Detaljer
Modne Limited Edition frugter
Passeri er navnet på fuglen som tiltrækkes af Petit Madseng stokkene, der er leverandør til denne sommerlige charmør. Udover Petit Manseng, som udgør 50 % af druerne, indgår 50 % Chardonnay, alle druerne kommer fra Lazio. Druerne får lov til at modnes på stokkene til slutningen af september og starten af oktober, hvilket fører til en lang modningsfase. Efter høsten bliver druerne fermenteret køligt og langsomt, hvorefter mosten bliver blandet med specielt udvalgte gæringssvampe og lagt på ståltanke til det sene efterår. Denne proces leder til et højere sukkerindhold, hvilket medfører et meget fyldigt resultat.
Når resultatet rammer glasset, er den halmgule farve det første der springer i øjnene. Op af glasset strømmer nuancer af meget modne frugter. Smagningen afslører resultatet af den lange modningsfase kombineret med den karakteristiske gæringsproces, som fremelsker nuancer der kan minde om Moscato, uden at det på nogen måde bliver decideret sød, da det hele holdes i skak af en flot tilpasset syre. I smagen findes der nuancer af tørret abrikos, mango og honning, og de bliver hængende! Der hersker ingen tvivl om at der her er tale om en syditaliensk hvidvin som har fået masser af soltimer.
Vinen kan med fordel nydes på terrassen v/ en temperatur på 10-12 grader, men kan også serveres til oste eller fois gras. Der er her tale om en syditaliener med masser af charme.
Endnu en charmerende limited edition fra Montemajor. Denne syditalienske charmør byder på moden mango og tørret abrikos, som bliver hængende i munden, længe! Høj-aromatisk noter der leder tankerne på Moscato, og syre og friskhed i smagen der leder tankerne på Marlborough Sauvignon Blanc!