BEMÆRK; BUTIKKEN I ESBJERG HOLDER FERIELUKKET UGE 29+30. WEBSHOPPEN KØRER VIDERE SOM NORMALT.

×
VinAvisen
98 points
Luca Maroni

Montemajor Maravento Syrah `Vendemmia Tardiva` 2017

Koncentreret og blød Syrah fra sent-høstet druer

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 119,95 DKK stk.
104,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Hygge
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Sent-høstet frugtintensiv Syrah

Vinen er produceret af 100% sent-høstet Syrah druer fra Sicilien. Vinmarken er beliggende i Trapani, ca. 150-200 meter over havets overflade, i meget kalkholdig jord. Vinstokkene er mellem 80-90 år gamle og beskæres kraftigt hvert år. De kan derfor ikke producere ikke særlig mange druer, men druer af høj koncentration/kvalitet. Kombiner det med at druerne først er høstet sidst i september, hvor de er tørret meget ind, giver det en urimelig lille produktion pr hektar, men en produktion af koncentreret druer. Vinen har lagret 12 måneder i rustfri ståltanke, for at bevare de friske og koncentreret frugtnuancer.

Vinens elementer

Farven er mørk rubinrød med violet kant. Yderst intense, frugtrige og komplekse frugtaromaer, med hints af lakrids og krydderier. Vinen er fyldig, med bløde tanniner og med en enorm smagspalette af koncentreret frugtlikør, mørke brombær, solbær, lakrids og let peber, som giver en superb oplevelse – og viser hvorfor den er kåret til Siciliens bedste rødvin! Den frugtrige og bløde eftersmag bliver hængende meget længe.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server v/ 16-17° grader. Gerne til modne oste, lam eller rødt kød. Brug den også en som sublim meditationsvin uden mad. Vinen kan drikkes nu efter 30 mins iltning.

Maravento er en bombe af intens og meget blød frugt. Den store fylde og sødmefulde frugt, er i perfekt samspil med spændende krydret nuancer.

Vin Data
Drue
Syrah
Type
Rødvin
Årgang
2017
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Montemajor Srl
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
Sicilien
Lagring
12 måneder i rustfri ståltanke
Drikkes bedst
2019-2024
Anmeldelser
Luca Maroni

98 points

Luca Maroni skriver bl.a.; "koncentration på højeste niveau...En majestætisk vin, af cremet og blød frugt...Stor vin, en af de rigeste og blødeste smagt i år"

VinAvisen

5 stjerner

"Flot og potent rødvin, der fylder munden med frugt og en vifte af lækkerier - solbær, modne og søde brombær, chokolade, vanille. Vinen har været kåret som Siciliens bedste rødvin. Det tror vi på."

Vinhulen

Kanonvin til spotpris

"Rubinrød. Duften indleder med et touch af mint efterfulgt af krydret stil med grensaft, rød frugt og fin kompleksitet. Smagen er rund og blød med ganske lille og fin sødme efterfulgt af rød frugt, krydderi og flot frugtsyre med tilpas bid og stor fylde og intensitet i frugten. Vinen viser kompleksitet og intensitet på samme tidspunkt og forbliver ren og pæn i udtrykket. Slutter med solid kraft, balance og flot bittertone/tannisk tryk. Dejlig vin. Kanonvin til spotpris - fremragende til prisen."

Medaljer

Guldmedalje Select Wine Challange

Medaljer

Gold Winner points

Om producenten

Montemajor

Mario Ercolino ved hvordan man laver gode vine, og det kan smages i Montemajor`s vine. Hans forældre startede populære Feudi di San Gregorio, som Ercolino var med til at drive til toppen. Siden har han været medejer i flere vinhuse, og nu arbejder han som konsulent på rigtig mange top vinhuse, og derudover driver han, sammen med sin hustro, vinhuset Nativ Srl. Ercolino er kendt for at lave vine med masser af fylde, ren frugt og med masser af fad.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt