Montemajor Mammasantissima Primitivo di Manduria Riserva 2014

Topvinen fra Montemajor. Primitivo i unik udførelse!

På lager
DKK 149,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 199,95 DKK stk.
154,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Hygge
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Verdensklasse Primitivo fra Syditaliens bedste vinmager!

Vinen er produceret af 100% Primitivo fra Manduria i Apulien - det absolut bedste sted for dyrkning af Primitivo druer. Her får vinmarkerne masser af sol og varme i dagtimerne, og om natten nyder de gamle vinstokke godt af kølige briser fra Middelhavet.

Druerne kommer fra nogle af de ældste vinstokke i området, med en gennemsnits alder på ca. 125 år. Høstudbyttet fra disse gamle vinstokke er meget beskedent, men leverer druer med meget koncentreret smag. Druerne høstes i hånden i slutningen af september, når druerne er på vej til at blive overmodne og er begyndt at tørre ind. Herefter sker der en streng sortering og vinifikation, inden vinen først lagres 4 måneder i ståltanke og herefter hele 18 måneder på nye 225 liters franske egetræsfade. 14,5% alkohol.

Bombastisk frugt og cremet struktur

Farven er mørk rubinrød, med et lilla skær. Meget intense aromaer af kirsebærlikør, solmodne mørke bær, marmelade samt krydrede noter af peber, vanilje og ristede noter fra fadlagringen. I smagen er frugten bombastisk og med en cremet struktur. Tanninerne er bløde og vinen har en fin syre. Eftersmag er fløjlsblød og bliver hængende længe - rigtig længe!

Server vinen v/ 15-17° grader. Den kan drikkes nu efter 1-2 timers iltning, men for en endnu større smagsoplevelse anbefalder vi at ligge vinen i kælderen i endnu 1-2 år. Vinen vil være på toppen frem til min. år 2025. Vi anbefaler at bruge vinen til tunge gryderetter, rødt kød, kødfulde pastaretter, moden ost, eller som hyggevin. 

Er du til store Primitivo vine, så er denne et "must-try"! Det er klassisk Primitivo med fuld tryk på. Intense aromaer og cremet, fyldig smag af sødmefulde frugt, krydderier og vanilje. Eftersmagen er intet mindre end utrolig. Ganske enkelt et brag af en Primitivo til en yderst attraktiv pris.

Vin Data
Drue
Primitivo
Type
Rødvin
Årgang
2014
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Montemajor Srl
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
Apulien
Lagring
4 mdr i stål og 18 mdr i egetræsfade
Drikkes bedst
2018-2028
Anmeldelser
Om producenten

Montemajor

Mario Ercolino ved hvordan man laver gode vine, og det kan smages i Montemajor`s vine. Hans forældre startede populære Feudi di San Gregorio, som Ercolino var med til at drive til toppen. Siden har han været medejer i flere vinhuse, og nu arbejder han som konsulent på rigtig mange top vinhuse, og derudover driver han, sammen med sin hustro, vinhuset Nativ Srl. Ercolino er kendt for at lave vine med masser af fylde, ren frugt og med masser af fad.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt