Fri fragt v/499,00 kr.

Dag-til-dag levering alle hverdage

100% tilfredshedsgaranti

Product was successfully added to your shopping cart.
  ByMalling
  Smag På Vin
  VinHulen
  Topvinen fra Montemajor. Primitivo i unik udførel...
 • VIVINO
  4,3

Montemajor Mammasantissima Primitivo di Manduria Riserva 2013

På lager

199,95 DKK per stk.
149,00 DKK ved køb kassevis á 6 flasker.
154,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.


Vin fra samme region

Montemajor Mammasantissima Primitivo di Manduria Riserva 2013

Detaljer

Verdensklasse Primitivo fra Syditaliens bedste vinmager!

Vinen er produceret af 100% Primitivo fra Manduria i Apulien - det absolut bedste sted for dyrkning af Primitivo druer. Her får vinmarkerne masser af sol og varme i dagtimerne, og om natten nyder de gamle vinstokke godt af kølige briser fra Middelhavet.

Vinfremstilling

Druerne kommer fra nogle af de ældste vinstokke i området, med en gennemsnits alder på ca. 125 år. Høstudbyttet fra disse gamle vinstokke er meget beskedent, men leverer druer med meget koncentreret smag. Druerne høstes i hånden i slutningen af september, når druerne er på vej til at blive overmodne og er begyndt at tørre ind. Herefter sker der en streng sortering og vinifikation, inden vinen først lagres 4 måneder i ståltanke og herefter hele 18 måneder på nye 225 liters franske egetræsfade. 14,5% alkohol.

Vinens elementer

Farven er mørk rubinrød, med et lilla skær. Meget intense aromaer af kirsebærlikør, solmodne mørke bær, marmelade samt krydrede noter af peber, vanilje og ristede noter fra fadlagringen. I smagen er frugten bombastisk og med en cremet struktur. Tanninerne er bløde og vinen har en fin syre. Eftersmag er fløjlsblød og bliver hængende længe - rigtig længe!

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen v/ 15-17° grader. Den kan drikkes nu efter 1-2 timers iltning, men for en endnu større smagsoplevelse anbefalder vi at ligge vinen i kælderen i endnu 1-2 år. Vinen vil være på toppen frem til min. år 2025. Vi anbefaler at bruge vinen til tunge gryderetter, rødt kød, kødfulde pastaretter, moden ost, eller som hyggevin. 

Er du til store Primitivo vine, så er denne et "must-try"! Det er klassisk Primitivo med fuld tryk på. Intense aromaer og cremet, fyldig smag af sødmefulde frugt, krydderier og vanilje. Eftersmagen er intet mindre end utrolig. Ganske enkelt et brag af en Primitivo til en yderst attraktiv pris.

Drue
Primitivo
Type
Rødvin
Vintype
Årgang
2013
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Montemajor Srl
Størrelse
75 cl
Alkohol
14,5%
Region
Apulien
Website
Lagring
4 mdr i stål og 18 mdr i egetræsfade
Drikkes bedst
2018-2028
ByMalling

5 stjerner

"Montemajor Mammasantissima er en rødvin med en kraftig og dyb smag af frugt, som jeg synes passer perfekt sammen med en sprød italiensk pizza. Denne rødvin har en smuk, meget mørkerød farve med nærmest lilla nuancer. Alt i alt smager Montemajor Mammasantissima super godt, men er du ikke til de lidt mere kraftige rødvine, så er denne ikke noget for dig. Men til dig som kan lide denne type vin, så skal den helt sikkert prøves. Montemajor Mammasantissima får derfor topkarakter - der er intet at sætte på smagen, som bare er dyb og lækker."

FinansBureauet

6 stjerner

"Et absolut pragteksemplar af en Primitivo med peberkrydret næse med snert af balsamico og varm solmoden mund med en eksplosion af sødmefulde smagsindtryk og en lang vedvarende fløjlsblød eftersmag."

Luca Maroni

98 points

Smag På Vin

6 stjerner

"Afgrundsdyb aroma af blåbær, brombær, pibetobak, kanel, vanilje. Næsen gentager sig i munden – nu også med friske boysenbær, kakao og bitterhed fra blommeskind. Tæt, koncentreret og cremet, hvor vinen lægger sig som fløjl i mundhulen og efterlader en lang frugtig smag, der klinger ud i en velintegreret, blød tannin. Syren er afstemt, og alkoholen er til den høje side, men det mærkes ikke i svælget. Det er en ekspressiv vin, det er en lækker vin til en attraktiv pris – et brag af en Primitivo."

VinHulen

3 stjerner

Vinhulen Points

93 points

"Rubinrød til violet. Duften er floral og krydret fra første øjeblik. Suppleres med røde bær og brombær og en note af hindbær. Elegant og kompleks duft. Smagen er fed og blød med florale noter, krydderi og røde bær suppleret med en note af stearin og nuance af sort peber. Super saftig og kompleks vin, hvor den diskrete sødme og udprægede blødhed spiller perfekt op mod sødmen og giver en flot harmoni og rank struktur med let bid. Fløjlsblød fra start til slut."

Montemajor

Mario Ercolino ved hvordan man laver gode vine, og det kan smages i Montemajor`s vine. Hans forældre startede populære Feudi di San Gregorio, som Ercolino var med til at drive til toppen. Siden har han været medejer i flere vinhuse, og nu arbejder han som konsulent på rigtig mange top vinhuse, og derudover driver han, sammen med sin hustro, vinhuset Nativ Srl. Ercolino er kendt for at lave vine med masser af fylde, ren frugt og med masser af fad.

 1. Fantastisk vin !! anmeldt af Færch d. 12/11/2017
  Din bedømmelse

  Har bestilt denne vin flere gange, og den slår ALDRIG fejl. Det er en pleaser vin uden lige.
  Det er en rigtig god Allround vin, som de fleste mennesker kan drikke.
  Absolut en vin der skal ligge i vinreolen

Indsend din bedømmelse

Giv produktet karakterer *

  1 stjerne 2 stjerner 3 stjerner 4 stjerner 5 stjerner
  1x 2x 3x 4x 5x
Din bedømmelse