FlaskeHalsen
FinansBureauet
95 points
Luca Maroni
Smag På Vin

Montemajor Mammasanta Primitivo di Manduria 2014

Winemakeren er ekspert i Primitivo - og det kan smages!

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 119,95 DKK stk.
104,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Sublim Primitivo i sit prisleje!

Vinen er produceret af 100% Primitivo fra Manduria - det absolut bedste sted for dyrkning af Primitivo druer. Vinstokkene er old gamle - langt de fleste over 100 år - og beskæres kraftigt hvert år. Herved ryger produktionen af druer ned på et minimum per vinstok, men de få druer de producere giver en virkelig koncentreret most. Druerne høstes i hånden i slutningen af september, når druerne er på vej til at blive overmodne. Herefter sker der en stræng sortering og vinifisering, inden vinen først lagres 4 måneder i ståltanke og derefter fadlagres 8 måneder i små, nye franske egetræsfade..

Sådan skal en god Primitivo drejes

Farven er mørk rubinrød, med et lilla skær. Aromaerne byder på kæmpe solmoden frugt, marmelade, blomme, lidt skovbær og let krydret af peber, lakrids og vanilje. Vinen er bombe for dine smagsløg af virkelig koncentreret- og let sødmefuld frugt, samt noter af krydderier. Den meget fyldig, og den koncentreret frugt bliver hængende utroligt længe. De blide tanniner giver en laaang og blød eftersmag. 

Server vinen v/ 15-17 grader. Den kan drikkes nu efter min. 1 times iltning, men for en endnu større smagsoplevelse kan den ligges i kælderen 1-2 år mere - og drikkes frem til 2023. Vi anbefaler at bruge vinen til tunge gryderetter, rødt kød, kødfulde pastaretter, moden ost, eller som hygge vin.

Winemakeren er ekspert i Primitivo - og det kan smages. Stor, sødmefuld, let krydret, koncentreret frugtkompot - alt sammen i en vin med virkelig stor fylde og dybde. Det er præcis sådan en god Primitivo skal være! Bravo!

Vin Data
Drue
Primitivo
Type
Rødvin
Årgang
2014
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Montemajor Srl
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14%
Region
Apulien
Lagring
4 mdr i ståltanke og 8 måneder i egetræsfade
Drikkes bedst
2019-2023
Anmeldelser
FinansBureauet

6 stjerner

"Endnu en Montemajor Primitivo charmetrold med sødlig næse med solbærbusk og fad i næsen og fyldig og opulent mund med kirsebærsødme og toner af oregano og balsamico i den lange intensive eftersmag. Super køb til prisen."

FlaskeHalsen

6 stjerner

"Jeg har rigtig svært ved at modstå de lette og ukomplicerede vin-oplevelser fra det sydlige Italien. Primitivo-vinene fra Puglia-området – og ikke mindst underområdet Manduria – er så lette at holde af, at det er umuligt at holde charmen på afstand. Nogle gange kan det blive lidt for påtrængende, grænsende til det klæbrige, men når der er styr på sagerne som i denne Mammasanta, så er der ikke ret meget andet at gøre, end bare at give sig hen. Det er en mørk vin med en enorm fylde, men stadig med en blødhed, der lige præcis rammer det behagelige flow, jeg elsker, uden at det bliver tungt eller vammelt. Der er en fornuftig balance, hvor jeg fornemmer en vis portion meget diskrete modhager i kanten af tungen, der gør at det bløde, solbæragtige, krydrede, sødmefulde og saftige helhedsindtryk, stadig har et modspil at læne sig op ad. Og det er den store magi i de bedste Primitivoer fra Manduria. At der er nuancer, der i al diskretion sørger for, at helhedsindtrykket holder den perfekte tyngde og har en solid bund at udfolde sig på. Det rammer denne Mammasanta uden forbehold."

Luca Maroni

95 points

Smag På Vin

5 stjerner

"Man kommer uvægerligt til at drømme om en krydderkage med duften af denne. Her er så mange associationer fra jordbærgrød til smeltet mørk chokolade, kanel, vanilje rosiner og lidt røg – altså en næse, der lægger op til en vis sødme. Den snydes man heller ikke for i munden. Masser af brombær og blommekompot, der lige er ved at tippe over i marmeladen, var det ikke for en del kryddernoter som allehånde og sød tobak. Er du frisk på at lave en burger fra grillen, hvor man foruden ketchup giver den lidt gas med barbecue, mild chipotle, HP-Sauce m.m., kan den være særdeles festlig."

Læs hele anmeldelsen her
Vinhulen

Rigtig god til prisen

"Violet. Duften er meget sødmefuld og har rågummi, store brune rosiner, vanilje, blomme og sveske. Smagen er fed, rund og blød med frisk frugtsyre og en let sødme der blander sig med vanilje, rågummi, blomme, sveske og dyb lakrids. Bid og nærvær i denne vin. Sødmen er der hele tiden, men den er sekundær i forhold til frugten. Flot tæthed og nerve med strålende harmoni."

Medaljer

Awarded Wine
Gold Winner

Om producenten

Montemajor

Mario Ercolino ved hvordan man laver gode vine, og det kan smages i Montemajor`s vine. Hans forældre startede populære Feudi di San Gregorio, som Ercolino var med til at drive til toppen. Siden har han været medejer i flere vinhuse, og nu arbejder han som konsulent på rigtig mange top vinhuse, og derudover driver han, sammen med sin hustro, vinhuset Nativ Srl. Ercolino er kendt for at lave vine med masser af fylde, ren frugt og med masser af fad.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt