VinAvisen
95 points
Luca Maroni

Montemajor Danza delle Spade Primitivo 2017

Solmoden og koncentreret Primitivo

På lager
DKK 79,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
84,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Oksekød
  • Ost
  • Pasta og pizza
  • Varieret buffet
Beskrivelse

Detaljer

Solmoden og koncentreret Primitivo

Vinen er produceret af 100% Primitivo fra Apulien. Her har Montemajor nogle vinmarker med gamle vinstokke (50+ år) og optimale forhold til at producere druer med masser af koncentreret saft. Druerne plukkes først i slutningen af august og løbende indtil midten af september, når druerne har opnået optimal modenhed. Efter sortering og vinifisering, lagres vinen i ståltanke i min. 12 måneder, for siden at ligge yderligere 6 måneder på flaske inden frigivelse. Med denne vin er der kun brugt ståltanke, da Montemajor ønskede at lave en vin hvor den koncentreret frugt var i fokus. 

Vinen har en flot mørk, violet rød farve. Vinen har en imponerende frugtig aroma med antydninger af solmodne skovbær og kirsebær, lidt krydrede noter samt lakrids og peber. Vinen har en dejlig, både blid og imponerende, struktur, for her er både masser af fylde og koncentreret frisk frugt- Det hele er pakket ind i modne tanniner, som giver en herlig lang smagsoplevelse. Vinen slutter i en lang, flot og sødmefuld eftersmag.

Server vinen v/ 16-18 grader. Vi anbefaler at prøve den til rødt kød, grill, gryderetter eller til let modnet ost.

En Primitivo der virkelig bør prøves. Her er solmoden, koncentreret frugt og blide tanniner - og stor fyldig smag...!

Vin Data
Drue
Primitivo
Type
Rødvin
Årgang
2017
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Montemajor Srl
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14%
Region
Apulien
Lagring
12 måneder i ståltanke
Drikkes bedst
2019-2025
Anmeldelser
Luca Maroni

95 points

VinAvisen

5 stjerner

"Om 2016-årgangen skrev vi: "En rigtig god Primitivo, der opfører sig, som den skal, med en lækker, cremet smag, fyldig frugt, bløde tanniner og tilpas syre. En populær vin - og ikke uden grund." Samme beskrivelse kan vi også bruge om denne årgang - og tilføje, at den ikke er så bamset, som nogle Primitivo'er godt kan være, men går mere i retning af det elegante, og at den støvede smag klæder den godt."

Medaljer

Guldmedalje Mundis Vini

Medaljer

Awarded Wine
Gold Winner
Our Favorite

Om producenten

Montemajor

Mario Ercolino ved hvordan man laver gode vine, og det kan smages i Montemajor`s vine. Hans forældre startede populære Feudi di San Gregorio, som Ercolino var med til at drive til toppen. Siden har han været medejer i flere vinhuse, og nu arbejder han som konsulent på rigtig mange top vinhuse, og derudover driver han, sammen med sin hustro, vinhuset Nativ Srl. Ercolino er kendt for at lave vine med masser af fylde, ren frugt og med masser af fad.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt