EkstraBladet

Montedidio Regia Maesta Syrah 17 2017

Vulkansk urkraft med 16,5 på Richter-skalaen

På lager
DKK 149,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 179,95 DKK stk.
154,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Siciliansk powerbombe i opulent festfyrværkeri!

Hold på hat og briller og sæt dig godt til rette i stolen. Fastspænd løse genstande, for når først proppen ryger, vil du med stor sandsynlighed blive blæst omkuld af en hidtil uset siciliansk urkraft fra Sambuca på Sicilien.

En vinøs oplevelse af de helt store - proppet med saft, kraft, intensitet og en aromapalette, som synes ingen ende at tage. Med andre ord er der kælet for alle detaljerne i denne rødvin, som for længst har blæst vinanmeldere og forbrugere verden over ned af stolen.

Montedidio Regia Maesta Syrah 17 2017 er fremstillet på 100% Syrah. Kun de bedste druer bliver udvalgt og håndplukket, hvorefter druerne skånsomt transporteres til vingården Montedidio i små kasser, hvor druerne bliver afstilket og forsigtigt knust. Efter endt vinifikation lagrer vinen i 10 måneder på nye franske 225 liters egetræsfade.

Monstrøs vin med tryk på kedlerne

Syrah 17 byder på en fantastisk intens mørkerød farve i glasset - fuldstændig uigennemtrængelig for lys, som var det en vulkansk askesky fra vulkanen Etna.

Den høje alkoholprocent på hele 16,5% lader sig afspejle i den fede, cremede viskositet, som nærmest hænger fast på glassets kanter, og i snegletempo bevæger sig mod bunden af glasset.

Dens næse er intens og kompakt med skønne aromaer af solmodne kirsebær, brombær, krydderurter, kaffe og balsamico. Munden rummer en eksplosionsagtig aromapalette, som virkelig formår at sætte smagsløgene på overarbejde. Gå ombord i de mest fortryllende nuancer af sorte bærfrugter, lakrids, tobak, peber og noter af vanilje og kakao. Velintegreret syre og fløjlsbløde tanniner. Vinen byder på en svag frugtsødme, og alkoholen er på ingen måde overvældende i vinen til trods for de 16,5%.

Smagsoplevelsen rundes af med en meget lang kompakt eftersmag, som bare bliver ved med at afsløre nye lag i dette mesterværk af en vin.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 16-18° grader og lad den gerne dekantere 1-2 timer før servering for den optimale vinoplevelse. Denne powerbombe er den perfekte ledsager til slagterens bedste bøf, kraftfulde pasta- og kødretter samt modne oste.

Siciliansk Syrah powerbombe af de sjældne. Mesterværk af en tætpakket rødvin på svimlende 16,5% alkohol. Her gælder det om at holde snuden lige i glasset, for sikke en vin. Her er der kælet for alle detaljer, og elementerne spiller sammen på smukkeste vis. En voldsom vinøs oplevelse af de helt store!

Montedidio Regia Maesta Syrah 17 2015

Montedidio Regia Maesta Syrah 17 2015

Vin Data
Drue
Syrah
Type
Rødvin
Årgang
2017
Land
Italien
Producent
Montedidio
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
16,5%
Region
Sambuca, Sicilien
Lagring
10 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2019-2025
Anmeldelser
EkstraBladet

5 stjerner

"Mørke krydrede noter i duften. Rund og blød men også koncentreret og kraftig. Den er høj i alkohol men det fornemmes ikke. Velbalanceret, spændende og vellavet vin. Lang afslutning."

Medaljer

Guldmedalje Select Wine Challange

Medaljer

Awarded Wine
Gold Winner

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt