FinansBureauet
VinAvisen
Gastroland.dk
92 points
Vinhulen Points
FlaskeHalsen

Montedidio Regia Maesta Syrah 17 2015

Vulkansk urkraft med 16,5 på Richter-skalaen

På lager
DKK 165,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 199,95 DKK stk.
170,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Siciliansk powerbombe i opulent festfyrværkeri

Hold på hat og briller og sæt dig godt til rette i stolen. Fastspænd løse genstande, for når først proppen ryger, vil du med stor sandsynlighed blive blæst omkuld af en hidtil uset siciliansk urkraft fra Sambuca på Sicilien.

En vinøs oplevelse af de helt store - proppet med saft, kraft, intensitet og en aromapalette, som synes ingen ende at tage. Med andre ord er der kælet for alle detaljerne i denne rødvin, som for længst har blæst vinanmeldere og forbrugere verden over ned af stolen.

Montedidio Regia Maesta Syrah 17 2015 er fremstillet på 100% Syrah. Kun de bedste druer bliver udvalgt og håndplukket, hvorefter druerne skånsomt transporteres til vingården Montedidio i små kasser, hvor druerne bliver afstilket og forsigtigt knust. Efter endt vinifikation lagrer vinen i 10 måneder på nye franske 225 liters egetræsfade.

Monstrøs vin med tryk på kedlerne

Syrah 17 byder på en fantastisk intens mørkerød farve i glasset - fuldstændig uigennemtrængelig for lys, som var det en vulkansk askesky fra vulkanen Etna.

Den høje alkoholprocent på hele 16,5% lader sig afspejle i den fede, cremede viskositet, som nærmest hænger fast på glassets kanter, og i snegletempo bevæger sig mod bunden af glasset.

Dens næse er intens og kompakt med skønne aromaer af solmodne kirsebær, brombær, krydderurter, kaffe og balsamico. Munden rummer en eksplosionsagtig aromapalette, som virkelig formår at sætte smagsløgene på overarbejde. Gå ombord i de mest fortryllende nuancer af sorte bærfrugter, lakrids, tobak, peber og noter af vanilje og kakao. Velintegreret syre og fløjlsbløde tanniner. Vinen byder på en svag frugtsødme, og alkoholen er på ingen måde overvældende i vinen til trods for de 16,5%.

Smagsoplevelsen rundes af med en meget lang kompakt eftersmag, som bare bliver ved med at afsløre nye lag i dette mesterværk af en vin.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 16-18° grader og lad den gerne dekantere 1-2 timer før servering for den optimale vinoplevelse. Denne powerbombe er den perfekte ledsager til slagterens bedste bøf, kraftfulde pasta- og kødretter samt modne oste.

Siciliansk Syrah powerbombe af de sjældne. Mesterværk af en tætpakket rødvin på svimlende 16,5% alkohol. Her gælder det om at holde snuden lige i glasset, for sikke en vin. Her er der kælet for alle detaljer, og elementerne spiller sammen på smukkeste vis. En voldsom vinøs oplevelse af de helt store!

Montedidio Regia Maesta Syrah 17 2015

Montedidio Regia Maesta Syrah 17 2015

Vin Data
Drue
Syrah
Type
Rødvin
Årgang
2015
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Montedidio
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
16,5%
Region
Sambuca, Sicilien
Lagring
10 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2017-2021
Anmeldelser
FinansBureauet

6 stjerner

"Til den pris får man et absolut festfyrværkeri af en vin, med alt hvad man kan forvente af siciliansk sol og charme. Intens næse med noter af peber, brombær, balsamico og kaffe, og kraftig og opulent mund med generøse mængder sort frugt, vanilje, lakrids og kakao, som rundes af i en lang røgintensiv eftersmag. En helt fantastisk vin. Denne fremragende vin er produceret 100% på Syrah fra den kun 5 hektarer lille mark i regionen Sambuca di Sicilia på Sicilien."

FlaskeHalsen

5 stjerner

"Sicilien. Den lille ø, der er mere berygtet end berømt. For vulkaner, mafia, obskure fodboldscenarier, flygtningestrømme og masser af hektik. Men også en ø, der med sit temperament, sin varme og sin kant virker lokkende og opsigtsvækkende. Jeg har aldrig selv haft fornøjelsen af at besøge øen, der ligger som den bold, den italienske støvle sparker til. Men fra dem, jeg kender, der har været der, beskrives øen som charmerende, smuk, varm og imødekommende. Sammen med egne forhåndsindtryk giver det et broget og kontrastfuldt billede af Sicilien, og for at gøre en snart alt for lang historie meget kort, så er denne vin på mange måder en samling af de billeder, jeg har af Sicilien.

Kontrasterne, temperamentet, den cool barskhed, der omkranser en hidsigt spruttende kerne af glød og varme. Og i sidste ende en masse nysgerrighedsvækkende indtryk, der samler sig til en charmerende og uimodståelig helhed. Denne Syrah-vin er meget mørk og fyldig, og den er på samme tid blød, rund, vanillepræget og dyb, men samtidig også fuld af krydderier og modspil, der dog ikke rummer ret meget syre. Til gengæld er der hele 16,5% alkohol. Det er Syrah-oplevelse af den gennemførte, bløde og kraftfulde slags, og det er en vin, der prismæssigt befinder sig på et usædvanligt niveau, når det holdes op imod kvalitet. Nogle vil måske savne lidt syre og modspil, men her er begejstringen stor."

VinAvisen

5 stjerner

"En fyrrig rødvin med duft af mørk chokolade og sveskeblomme. I smagen er der god koncentreret frugt, en behagelig syre og en lang kompleks eftersmag. Og ja, der er også alkohol og det er en kraftig vin, men alkoholen bider ikke på nogen måde."

Vinhulen Points

92 points

"Violet. Duften er sødmefuld med masser af vanilje, brombær, sommervarme og kombination af træ og krydderi. Lækker duft. Smagen er fed og cremet og har masser af brombær og andre mørke bær, vanilje, træ, krydderi og virkelig intens frugtfylde. I midtpaletten kommer der sort peber. En rigtig bulderbasse med masser af muskler og virilitet, hvor frugtsyren sidder lige i skabet, og frugten har masser af energi til at lave modspil. Smagen er lang og intens med masser af ekstrakt. Finalen rummer en del tanniner, men modvægten i vines substans kan bære det. og balancen er flot og rank. Rigtig flot pris."

Gastroland.dk

6 stjerner

"Syrah og Sicilien er ikke, hvad jeg umiddelbart forbinder med hinanden; men her er der fuld valuta for pengene. Træk den op – og omhæld – et par timer inden du spiser. Server vinen til en stor rød bøf med masser af frisk peber på toppen og lad dig fordybe i en super lækker syrah, som imponerer med flere lag, syre, mørk frugt og masser af peber. Et stensikkert GENKØB og smider 6 stjerner efter vinen."

Vivino

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt