Fri fragt v/499,00 kr.

Dag-til-dag levering alle hverdage

100% tilfredshedsgaranti

Product was successfully added to your shopping cart.
    VinAvisen
    FlaskeHalsen
    EkstraBladet
    Charmebasse af en Primitivo

Montedidio Regia Maesta Primitivo 15 2013

På lager

149,95 DKK per stk.
119,00 DKK ved køb kassevis á 6 flasker.
124,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.


Vin fra samme region

Montedidio Regia Maesta Primitivo 15 2013

Detaljer

Charmebassen fra Manduria

Er du til intense frugtbomber med en skøn sødme, der oser langt væk af syditaliensk sol og sommer, er denne Primitivo lige dig. Her er der kælet for alle detaljer, og vi har at gøre med en Primitivo på et flot højt niveau. 

Vinhuset Montedidio, som har opfostret denne syditalienske charmebasse, er et lille familieejet vinhus med tilhørende Agriturismo. Et vinhus, hvor der bliver kælet for alle detaljer i deres vine, og denne Primitivo er ingen undtagelse. Absolut topklasse Primitivo på 14,5% alkohol.

Vinfremstilling

I det solrige Manduria i den sydlige del af vinregionen Apulien, hvor druerne her virkelig får lov til at modne, er druerne nøje blevet udvalgt og håndplukket. Det er kun de bedste og mindste druer, som er spækket med kraft og intensitet, der får lov til at definere denne vin. Primitivo druerne modnes ret tidligt på disse kanter, og vinen fremstilles på traditionel vis.

Efter endt vinifikation lagrer vinen videre i 3-5 måneder på nye franske egetræsfade, inden vinen tappes og lagrer videre på flaske i vinkælderen hos Montedidio.

Vinens elementer

Denne lækkerbisken af en Primitivo byder på en flot dybrød farve i glasset med en lækker fyldig viskositet. 

Dens næse byder på flotte aromaer af solmodne kirsebær, brombær, balsamico og svage noter af krydderurter. I munden opleves den kompakt og helstøbt med en delikat aromapalette bestående af sorte bærfrugter, lakrids, tobak og noter af vanilje og varme krydderier. Den er dejlig frisk og intens i smagen, og har fløjlsbløde tanniner, som er godt integreret i vinen. 

Smagsoplevelsen munder ud i en lang og varm eftersmag af modne mørke bærfrugter og svage krydderier.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 15-17° grader for den optimale vinoplevelse. Denne Primitivo er en skøn ledsager til en god bøf, grillmåltider, gryderetter, krydrede pastaretter og modne oste. Den kan også nydes i sit eget selskab som en skøn hyggevin.

Er du til sødmefulde, bløde og frugtige syditalienere, der virkelig leverer smagen og intensiteten af sydlandsk sol og sommer, er denne Primitivo lige sagen. Skøn Primitivo i fornem udførelse, som med garanti vil levere en vinøs oplevelse med en krydret lang eftersmag.

Montedidio Regia Maesta Primitivo 15 2013

Drue
Primitivo
Type
Rødvin
Vintype
Årgang
2013
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Montedidio
Størrelse
75 cl
Alkohol
14,5%
Region
Apulien
Website
Lagring
4 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2017-2020
EkstraBladet

5 stjerner

"Mørke bærtoner. Flot koncentration med sorte bær, bormbær, lakrids, peber, krydderier og vanilje i smagen. Velbalanceret og ikke sødmefuld som vinene ofte er. En flot primitivo med en lang krydret afslutning."

FlaskeHalsen

5 stjerner

"Når en Primitivo di Manduria for alvor sætter sit aftryk i vinglasset, så gør den det med en næsten sort vin, der smager vældigt igennem af sødme, sol og sommer. Og det er absolut også tilfældet for Regia Maesta 15. Regia Maesta er en stribe af vine, der er nummereret efter druesort og type, og denne nr. 15 er meget blød, fin og velskabt. Den flyder tykt, mørkt og ukompliceret fra flaske til glas og fra glas til gane. Det er en rigtig skøn vin, der ikke udfordrer unødigt, mens om bare behager i stride strømme. Rigtig skønt – men måske også for blødt for feinschmeckere."

VinAvisen

5 stjerner

"Intet under, at Primitivo-druen er så populær. Denne vin gør først øjnene glade med sin dybrøde, intense varme. Og festen fortsætter i smagen, der er kraftig, men på samme tid blød og kærlig. Vinen er fyldt med moden frugt, der bare fortsætter i eftersmagen. Fin til såvel pizza som oksefilet."

  1. Vær den første til at bedømme dette produkt

Indsend din bedømmelse

Giv produktet karakterer *

  1 stjerne 2 stjerner 3 stjerner 4 stjerner 5 stjerner
  1x 2x 3x 4x 5x
Din bedømmelse