VinAvisen
99 points
Luca Maroni
EkstraBladet

Montecappone Tabano Bianco Marche IGT 2017

Kåret til Italiens bedste hvidvin

På lager
DKK 119,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
124,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Hygge
  • Skaldyr
  • Suppe
Beskrivelse

Detaljer

Tabano er en fantasisk vinoplevelse!

Vinen er produceret af primært Verdicchio, og blended med de mere aromatiske Sauvignon Blanc og Muscat druer. Alle druerne er håndhøstet ved optimal modenhed, og der er sorteret kraftigt i druerne. De forskellige druer bearbejdes hver for sig, og druerne gærer uden skind i 4 uger, herefter blendes vinen og den lagrer på flaske indtil den er drikkemoden. Mixet af sprødhed og elegance fra Sauvignon Blanc, intens frugt fra Muscat, og mineralitet og friskhed fra Verdicchio giver en sublim hvidvin i fuld balance.

Vinens elementer

Farven er strågylden og med flotte reflekser. Særdeles intense aromaer af fyldig, let sødmefuld frugt, hyldeblomst, ananas, citrus og hvide blomster. Smagen er medium-fyldig, liflig og med intens frugt, som er perfekt afstemt med afbalanceret syre der holder vinen rank og sprød. En sublim hvidvin som spiller på utroligt mange tangenter.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen v/10-12° grader, til fisk og skaldyr, sushi, diverse forretter, lettere retter med fjerkræ eller som en perfekt aperitif på terrassen.

Tabano er en perfekt kombination af frugtrig Muscat, elegance fra Sauvignon Blanc og mineralitet fra Verdicchio - og det giver en læskende, rig og særdeles sprød vin. Bravo!

Vin Data
Drue
Diverse sorter
Sauvignon Blanc
Type
Hvidvin
Årgang
2017
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Montecappone
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
Marche
Lagring
4 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2018-2020
Anmeldelser
EkstraBladet

5 stjerner

"Blend af forskellige lokale druer fra det østlige Italien. Tydeligt citruspræg i næsen. Anelse sødme i smagen med tropiske frugter, limefrugt og blomsternoter. En let, sprød og ganske fin vin"

Luca Maroni

99 points

"..A great wine. So vibrant. Intense, like the best apple you will ever taste. Excellent concentration. One of Marche’s best wines ever. Hats off.”

VinAvisen

5 stjerner

"En liflig hvidvin, der dufter af kærlighedsfrugt og modne citrusfrugter, og som har en lækker vinøs smag med modne grønne druer, ananas og en lille smule frugtsødme. En vin, mange vil kunne lide - og en vin me den stor spændvidde, når det gælder mad. Nyd den godt afkølet til en ekstra god sommerfrokost."

Om producenten

Montecappone

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt