Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

Mørbradgryde

Mørbradgryde

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk

4. personer

Forberedelsestid: 30 minutter

Tilberedningstid: 50 minutter

Ingredienser:

  • 100 g. røget bacon
  • 2 stk. svinemørbrad
  • 5 spsk. hvedemel
  • 3 spsk. sød paprika
  • Salt og peber
  • 2 løg
  • 2 stængler bladselleri
  • 200 g. champignon
  • 1 spsk. tomatpasta
  • 1 spsk. sød paprika
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2½ dl. piskefløde
  • 6 – 8 stk. pølser
  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde:

  1. Skær den baconen i mindre tern.
  2. Soigner mørbraderne ved at skære hinderne af. Skær dem dernæst i skiver af 2 cm. I tykkelsen.
  3. Brun baconternene indtil de er næsten sprøde i en stor gryde. 
  4. Imens blandes mel og paprika sammen hvor der drysses salt og peber i. Vend mørbradskiverne i melblandingen.
  5. Fjern baconen fra gryden, men lad noget af fedtet være tilbage tilsæt eventuelt mere hvis der mangler fedtstop.
  6. Steg mørbradskiverne gyldne på begge sider, hvorefter de tages op og sættes til side.
  7. Skær løg og bladselleri i tern, der sauteres ved middelsvag varme indtil de falder sammen.
  8. Rens champignonerne for jord, som skæres i skiver der kommes i gryden ved middelhøj varme.
  9. Lad champignonerne sautere i et par minutter.
  10. Kom tomatpastaen ved som svitser med i et par minutter, hvorefter paprikaen tilsættes og dernæst de hakkede tomater.
  11. Lad det koge lidt op inden fløden tilsættes. Sænk varmen til middelsvag og mørbradskiverne kommes i sammen med bacon.
  12. Skær pølserne i mindre skiver som tilsættes retten.
  13. Smag til med salt og peber.
  14. Lad det hele stå under låg i omkring 15 minutter så mørbradskiverne varmes langsomt op igen.

 

Server mørbradgryden med gode ris til som eksempelvis brune ris eller basmatiris.

Mørbradgryde er en skøn hverdagsgryderet som er skøn at sætte på bordet, selv i weekenden da den er fuld af smag.
Søren fra Gastromad.dk har lavet sin version af retten og vi har fundet en skøn kraftig vin frem der passer utrolig godt til retten. Vinen som er valgt til denne ret er vores bestseller rødvin Big Boys Zinfandel