Maynard's Colheita 1977

40 års lagring har gjort sit arbejde!

På lager
DKK 629,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 649,00 DKK stk.
634,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Dessert og sødt
  • Hygge
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Maynard´s er et nyt tiltag og joint-venture mellem Tiago Trigo (tidl. Taylor’s m.fl.) og van Zeller-familien (Álvaro & Fernando, Qta. Do Noval m.fl.). Disse notabiliteter har en enorm kontaktflade i Douro-dalen hvilket er imperativt, når der skal shoppes Colheita med seriøs alder!

1977 er sammen med 1970 de to legendariske årgange i årtiet, og tæller som en af de bedste portvinsårgange nogensinde. Modsat Vintage Port fadlagres Colheita Port over mange år (ofte langt længere end de påkrævede 7 år), og er af samme grund stilistisk helt anderledes end Vintage Port. Colheita Port drejer sig om lagringsaromaer, hvor frugten for længst er trådt i baggrunden. I stedet står nødder, orangeskal, tørrede frugter og julekrydderier i en cremet helhed uden hverken garvesyre eller blå tænder.

Vinens elementer

Farven på Maynard’s Colheita 1977 er lys maogni med orange reflekser i kanten; intet mindre end 40 års lagring på træfade har gjort sit arbejde til perfektion.

Duft og smag har stor intensitet med den robusthed i frugten, som kendetegner husets vine. Lagringsaromaerne med syltede svesker og brændte figener, en anelse bergamot samt moscovado-sukker opvejes af en forfriskende volatil syre. Eftersmagen har vægtklassens suveræne længde, og dette er så absolut en vin, der hele tiden smager af et glas mere.

Serveringstemperatur og anvendelse

Nyd denne skønne Colheita ved 14-16° grader for den optimale portvinsoplevelse. Server portvinen i et større hvidvinsglas eller mindre rødvinsglas, da det giver vinen mulighed for at åbne sig op og blive tempereret hurtigere. En Colheita som denne årgang er en dessert i sig selv, som man bør nyde i eget selskab eller med ens nære i den nærmeste Chesterfield-sofa.

Man kan også servere denne portvin til en lagret Comté med sukker-syltede svesker og et stykke smørstegt maltbrød.

Maynard’s Colheita 1977 er aftappet i 2017 og kan sagtens lagres i nogle år endnu, men vinoplevelsen vil ikke blive yderligere forbedret.

Vin Data
Drue
Diverse sorter
Type
Portvin
Årgang
1977
Land
Portugal
Låg
Korkprop
Producent
Maynard's
Størrelse
75 cl
Alkohol
20%
Region
Porto
Lagring
40 år på træfade
Anmeldelser
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt