NYHED! IL SAPIENTE RISERVA. LUKSUS SAPIENTE MED MERE DYBDE, FYLDE OG STRUKTUR. INTROPRIS MED 46% RABAT. LÆS MERE HER.

92 points
Mad og Monopolet
VinAvisen
FlaskeHalsen
EkstraBladet

Masseria Li Veli `Orion` Primitivo Salento 2019

Intens og kraftfuld Primitivo, med flot syre og struktur

På lager
DKK 85,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
91,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Kraftfuld, moden og flot struktur i denne Syditaliener

Vinen er produceret af 100% Primitivo fra marker i Cellino San Marco, nær Brindisi i Apulien. Jorden består primært af ler og kalksten. Vinstokkene er forholdsvis unge, men udbyttet per hektar holdes nede på 7 tons via kraftig beskæring m.v. Druerne høstes i første uge i september, når de har nået optimal modenhed. Kun druer af høj kvalitet udvælges til Orion, og disse druer gærer i rustfri ståltanke og lagrer herefter 6 måneder i små 225l barriques.

Farven er dyb kirsebærrød. Intense og frugtrige aromaer af moden og saftig rød frugt, især kirsebær, efterfulgt af krydret noter af kanel, peber og muskatnød. Smagen er kraftfuld, fyldig og blød. Modne tanniner og en veldefineret syre gør vinen frisk og behagelig. Eftersmagen er lang og spændende.

Server vinen v/ 19-20 grader. Prøv denne Primitivo til røde bøffer, modne oste, grillbuffet eller som hyggevin. Giv gerne vinen 30 min luft før servering.

Orion Primitivo er en ikonisk Primitivo fra Li Veli. En flot frugtfyldig vin fra det varme Apulien, hvor strukturen er perfekt – noget som disse vine ellers ofte mangler. En vinoplevelse i særklasse..!

Vin Data
Drue
Primitivo
Type
Rødvin
Årgang
2019
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Masseria Li Veli
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14%
Region
Apulien
Lagring
6 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2020-2024
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
EkstraBladet

5 stjerner

"GODT KØB - Vin fra Puglien med masser af sorte bær i duften. Pæn intensitet i smagen med brombær, lakrids og vanilje. Flot syre og dermed friskhed binder vinen sammen. Medium koncentration og en fin lang krydret afslutning."

FlaskeHalsen

5 stjerner

BEDSTE VIN UNDER 100 KR! "Ofte bliver syditaliensk Primitivo lidt intetsigende, kedeligt og bamset, men denne vin er med til at nuancere billedet. For selvom det er modne frugter og godt med sødme, så er der balance og energi, der sikrer, at indtrykket ikke bliver tungt. En mere end godkendt Primitivo, der ikke kun er attraktiv på prisen, men også på smagen, der vil klæde efterårets gryderetter fint i langt de fleste danske hjem."

Mad og Monopolet

92 points

“Hverdags-Primitivo”, som har masser at byde på, er præcis, hvad du får fra Masseria Li Veli Orion. Næsen byder på duft af brombær, solbær, varme krydderier, vanilje og et hint af tobak. I munden har den masser af frugtsødme, men holder sig bestemt også til den syrlige side og har nogle fine tanniner, som gør, at den styres væk fra at blive en “marmalade-vin”

VinAvisen

5 stjerner

"Her må vi finde superlativerne frem. Det er en både velafbalanceret og forførende rødvin med vanille, modne solbær, aromatisk tobak og en indtagende frugtsødme samt en fin lille syre, der spiller helt ude i den lange eftersmag. Nyd vinen, som den er, eller til et ekstra godt ostebord."

Medaljer

Our Favorite points

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt