Husk butikken i Esbjerg holder lukket uge 28+29+30. Webshoppen kører videre som normalt. Tlf. åben 9.00-16.00. Go sommer!
RYD LAGERET - FLOR DE LA MAR TIL BARE 34,50 kr.! - SOMMERROSÈ TIL BARE 29,25 kr.! FÅ FLASKER!

×
VinAvisen
FlaskeHalsen

Masseria Li Veli `Orion` Primitivo Salento 2018

Intens og kraftfuld Primitivo, med flot syre og struktur

Ikke på lager
DKK 85,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
91,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Kraftfuld, moden og flot struktur i denne Syditaliener

Vinen er produceret af 100% Primitivo fra marker i Cellino San Marco, nær Brindisi i Apulien. Jorden består primært af ler og kalksten. Vinstokkene er forholdsvis unge, men udbyttet per hektar holdes nede på 7 tons via kraftig beskæring m.v. Druerne høstes i første uge i september, når de har nået optimal modenhed. Kun druer af høj kvalitet udvælges til Orion, og disse druer gærer i rustfri ståltanke og lagrer herefter 6 måneder i små 225l barriques.

Farven er dyb kirsebærrød. Intense og frugtrige aromaer af moden og saftig rød frugt, især kirsebær, efterfulgt af krydret noter af kanel, peber og muskatnød. Smagen er kraftfuld, fyldig og blød. Modne tanniner og en veldefineret syre gør vinen frisk og behagelig. Eftersmagen er lang og spændende.

Server vinen v/ 19-20 grader. Prøv denne Primitivo til røde bøffer, modne oste, grillbuffet eller som hyggevin. Giv gerne vinen 30 min luft før servering.

Orion Primitivo er en ikonisk Primitivo fra Li Veli. En flot frugtfyldig vin fra det varme Apulien, hvor strukturen er perfekt – noget som disse vine ellers ofte mangler. En vinoplevelse i særklasse..!

Vin Data
Drue
Primitivo
Type
Rødvin
Årgang
2018
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Masseria Li Veli
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14%
Region
Apulien
Lagring
6 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2020-2024
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

"Ofte er Puglia-vine søde og tunge, med en høj alkoholprocent og et blødt og fløjlsagtigt udtryk. Det var som om, at den stil toppede for et par år siden, og at der nu er skabt lidt større interesse for de Puglia-vine, der og har et friskere præg.
Det har denne Masseria Li Veli Orion, der er mere let i sit udtryk, og som har plads til, at man kan skille de enkelte små nuancer fra hinanden. Det er livgivende, at der findes en Primitivo fra det syditalienske, der har en mere tilgængelig og livlig stil, for det betyder, at der her er tale om en syditaliener, der slet ikke er så tosset og ukompliceret endda."

VinAvisen

5 stjerner

"Helt klart en Primitivo, men ikke helt så bamset, som andre vine kan være på samme drue. Der er fyldig frugt, god krydring og bløde tanniner."

Vinhulen

Kanonvin til spotpris

"Rubinrød. Duften er sprød og indbydende med lyse, røde bær og masser af grensaft og krydderi. Smagen er blød og rund med røde bær, krydderi og sveskeblomme og velafstemt frugtsyre med rette bid og efterfølgende en lille sødme, der først kommer til fra midtpalette og ud i spids. Jo længere man kommer frem i smagen, jo mere kommer sveskeblommen og spiller med. Harmonisk hele vejen igennem. Kanonvin til spotpris – fremragende til prisen."

Medaljer

Awarded Wine points

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt