10/10
BedsteVinTilPrisen
FlaskeHalsen
VinAvisen
EkstraBladet

Masseria Li Veli `Orion` Primitivo Salento 2016

Intens og kraftfuld Primitivo, med flot syre og struktur

På lager
DKK 85,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
90,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Kraftfuld, moden og flot struktur i denne Syditaliener

Vinen er produceret af 100% Primitivo fra marker i Cellino San Marco, nær Brindisi i Apulien. Jorden består primært af ler og kalksten. Vinstokkene er forholdsvis unge, men udbyttet per hektar holdes nede på 7 tons via kraftig beskæring m.v. Druerne høstes i første uge i september, når de har nået optimal modenhed. Kun druer af høj kvalitet udvælges til Orion, og disse druer gærer i rustfri ståltanke og lagrer herefter 6 måneder i små 225l barriques.

Farven er dyb kirsebærrød. Intense og frugtrige aromaer af moden og saftig rød frugt, især kirsebær, efterfulgt af krydret noter af kanel, peber og muskatnød. Smagen er kraftfuld, fyldig og blød. Modne tanniner og en veldefineret syre gør vinen frisk og behagelig. Eftersmagen er lang og spændende.

Server vinen v/ 19-20 grader. Prøv denne Primitivo til røde bøffer, modne oste, grillbuffet eller som hyggevin. Giv gerne vinen 30 min luft før servering.

Orion Primitivo er en ikonisk Primitivo fra Li Veli. En flot frugtfyldig vin fra det varme Apulien, hvor strukturen er perfekt – noget som disse vine ellers ofte mangler. En vinoplevelse i særklasse..!

Vin Data
Drue
Primitivo
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Masseria Li Veli
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14%
Region
Apulien
Lagring
6 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2018-2022
Anmeldelser
BedsteVinTilPrisen

Valuescore; 10 ud af 10

VALUE 10 ud af 10! Det bedste vinkøb der kan opstøves!

EkstraBladet

5 stjerner

"GODT KØB. Masser af modne bær i duften. En fyldig vellavet vin med modne bær, peber, lakrids og vanilje i smagen. Flot intensitet og en lang afslutning."

FlaskeHalsen

6 stjerner

"Hvis du er til sødmefulde bamsebasser fra det sydlige Italien, så kan du godt spærre øjnene op og slibe betalingskortet. For det her er det rene ummenum, der med solbær og mørke frugter smager som Primitivo skal smage. Det er solbrændt og med en markant og tyk dybde, der gør den enormt let at drikke, og som alligevel får nogle fine modspil af lækre krydderier. Det er lige mig, dette her, og jeg må sige, at det er en stor værdi for pengene – og en vin, der lige præcis rammer ned i efteråret familien-Danmark smag."

VinAvisen

5 stjerner

"Ikke en af Primitivo-bamserne, men en lækker, harmonisk rødvin, der ganske enkelt smager godt. I smagen mørke bær - modne brombær - noter af efterår samt bløde tanniner. Til prisen ved seks flasker (79 kr) et godt køb."

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt