Mas Gabinele Grenache Gris 2017

Super spændende! Frisk, elegant og lækre nuancer

På lager
DKK 149,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 169,95 DKK stk.
154,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Asiatisk mad
  • Fisk
  • Kylling og kalkun
  • Tapas og snacks
Beskrivelse

Detaljer

Spændende Grenache Gris fra en af sydfrankrigs bedste producenten

Vinen er produceret af 100% Grenache Gris fra marker nær byen Laurens i Faugeres. Vinstokkene er 30-60 år gamle. Høsten er sket i hånden i slutningen af August, hvor de bedste og mest modne druer blev plukket til denne vin. Lagret kort i nye egetræsfade. Der bliver kun produceret ca. 2500 flasker årligt af denne flotte vin.

Farven er strågylden, med et let grønligt skær. Modne og mineralske aromaer af skiffer, citrus, blomster og hvid peber. Smagen er frisk, med livlig syre og mestre den flotte balance mellem tørhed og frugt i fuld balance. Flot facetteret eftersmag som holder længe.

Server vinen v/ 8-10 grader. Prøv den til fisk eller skaldyr.

Suveræn hvidvin fra det sydlige Frankrig. Friskhed, elegance og fin fylde i perfekt samspil med spændende smagsnuancer. Stærkt begrænset antal – der produceres kun 2500 fl årligt.

Vin Data
Drue
Diverse sorter
Type
Hvidvin
Årgang
2017
Land
Frankrig
Låg
Korkprop
Producent
Mas Gabinele
Størrelse
75 cl
Region
Languedoc-Roussillon
Drikkes bedst
2018-2020
Anmeldelser
Om producenten

Mas Gabinele

Mas Gabinele ligger i Laurens kommune, i hjertet af Faugères (AOC) og ved foden af bjergkæden Cévennes i regionen Languedoc-Roussillon. Idag dækker vingården omkring 20 hektar jord, der er erhvervet tålmodigt gennem årene.

Mas Gabinele blev grundlagt i 1998 men deres nye vingård blev bygget i 2013 og har et samlet areal på 750m². Vinkælderen består af 20 rustfri ståltanke, hvilket repræsenterer en samlet kapacitet på 1330 hektoliter. Alt udstyr er blevet omhyggeligt udvalgt for at sikre maksimal bevaring af høstkvaliteten og alle tanke har naturligvis automatisk temperaturstyring, så man altid har kontrol over vinen. 

Sorterne på markerne hos Mas Gabinele er: Syrah, Grenache, LledonerPelut, Carignan og Mourvèdre samt nogle meget gamle Grenache Gris vinstokke plantet i 1958!

Terroiren består af okker, grå eller blå sandsten og jordbunden er meget stenet. Dette er meget høj kvalitet men meget krævende terroir, som naturligvis producerer lave udbytter. Landskabet er bølgende, og vinmarkerne er omgivet af naturligt hegn, skov og hule egeskove.

Kvaliteten i en vin begynder på markerne, og derfor tages ekstraordinær omhu på vingården. Målet er at sikre smukke, sunde og optimalt modne bær hvert år. Intet revolutionerende her, simpelthen godt gammeldags håndværk og godt landbrugsfornemmelse, som respekterer miljøet. I 2016 blev dette arbejde belønnet med High Environmental Value-certifikatet. Hårdt arbejde udføres året rundt og er den grundlæggende indikator for kvaliteten af de meget flotte vine som Mas Gabinele hvert år levere! Høstdagen er altid afgørende, og det er altid det årlige dilemma at identificere balancen mellem optimal løbetid og rimelig risiko. Høsten her foregår med hånden, og druerne sorteres nænsomt, inden de transporteres helt til vingården.

Målet er at producere frugtrige vine med silkebløde tanniner, en masse elegance og som alligevel kan leve godt og lang tid i kælderen. Og ja, vi må give dem kreditten for at levere super fantastiske vine år efter år! Det viser alle de flotte priser som vinhuset og dets vine har vundet i løbet af årene! 

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt