VinAvisen
FlaskeHalsen
93 points
Robert Parker
Ugens Vinhit points
VinExpressen

Mas Gabinele Faugeres 2015

"An elegant, impressively concentrated blend of.."

På lager
DKK 179,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 199,95 DKK stk.
184,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Lam
  • Oksekød
  • Suppe
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Rig, moden og flot struktureret rødvin fra Mas Gabinele

Vinen er produceret af 40% Grenache, 30% Syrah, 20% Carignan og 10% Mouvedre. Druerne er udvalgte fra vingårdens 20 hektar marker midt i Faugeres, nær byen Laurens. Vinstokkene er mellem 30-60 år og producerer derfor færre druer, men druer med mere smag. Druerne er håndhøstet løbende fra d. 7 til d. 26 september, så kun optimalt modne druerne kom med. Siden er vinen lagret i delvist nye og delvist fade der er brugt 1 gang før.

Farven er flot lys rubinrød. Generøs og moden aromatisk rigdom af vilde brombær, skovbær, figen marmelade og krydret noter af bl.a. hvid peber og fad. Halvtør og meget rig og balanceret smag. Der er en flot fylde og god struktur. Modne tanniner og flot syre. Eftersmagen er lang og særdeles spændende.

Server vinen v/ 18-19 grader. Brug gerne vinen til f.eks. vildt, rødt kød eller lam. Husk at giv vinen luft en times tid inden servering.

En fantastisk rødvin i luksus kvalitet. Perfekt afstemt med både rig og moden frugt, pakket ind i modne tanniner og til slut en fantastisk spændende eftersmag. Man forstår tydeligt hvorfor Parker gav vinen op til 93 point!

Vin Data
Drue
Carignan
Grenache
Mourvedre
Syrah
Type
Rødvin
Årgang
2015
Land
Frankrig
Låg
Korkprop
Producent
Mas Gabinele
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14%
Region
Languedoc-Roussillon
Lagring
12 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2017-2025
Anmeldelser
FlaskeHalsen

6 stjerner

"Languedoc/Rousillon ligger i det sydøstlige Frankrig. I området ned mod Middelhavet er der mondæne slotte og fashionable ferie-områder, men området byder i højere og højere grad på superspændende vine. Denne Mas Gabinele er lavet på en blanding af fire druesorter, og de klæder hinanden fortrinligt. Det er supergodt afstemt, og udtrykket er blødt og charmerende. Der er Grenache, Syrah, Carignan og Merlot i blendet, og det giver en krydret og frugtrig vin, der samtidig er blød og i blændende balance. Det er rigtig fornemt, det du her kan erhverve dig for 165 kroner."

Robert Parker

93 points

91-93 point "The classic cuvee from the estate, the 2015 Faugeres is an elegant, impressively concentrated blend of 35% Grenache, 30% Syrah, 20% Carignan and the rest Mourvèdre aged in new and once-used oak casks. It has a rich bouquet of blackcurrants, licorice, toasted spice and leather. This gives way to a full-bodied wine that has a layered, polished textured, solid mid-palate concentrate, ripe tannin and a great finish."

VinAvisen

5 stjerner

"En lækker rødvin på druerne Carignan, Grenache, Mourvèdre og Syrah. Den har et bredt smagsbillede med blød frugt og fint integrerede fadnoter."

VinExpressen

Ugens Vinhit points

"Ugens vinhit kommer fra det sydfranske område Faugeres, hvorfra man normalt forventer tyngde og slagkraft. Men i denne uge er der også masser af elegance i flasken. Mas Gabinele er en usædvanlig lækker knaldperle bestående af 40% Grenache, 30% Syrah, 20% Carignan og 10% Mouvedre. Vinstokkene er mellem 30-60 år, hvilket giver et lille men koncentreret udbytte med masser af smag og koncentration. Selvom vi her har fat i en vin, der er delvist lagret på nye fade, er frugten i fokus. En rigtig lille knaldperle….

# Mas Gabinele Faugeres 2015 (Frankrig) Vidunderlig næse af kærnemælk, ymer og strejf af flæskekød, der er toppet op med en kant af brombær og solbær. Masser af saftig frugt, der strammes op af lækker afrundet garvesyre. Tæt, lækker og med god mums-faktor. Bravo!"

Medaljer

Our Favorite points

Om producenten

Mas Gabinele

Mas Gabinele ligger i Laurens kommune, i hjertet af Faugères (AOC) og ved foden af bjergkæden Cévennes i regionen Languedoc-Roussillon. Idag dækker vingården omkring 20 hektar jord, der er erhvervet tålmodigt gennem årene.

Mas Gabinele blev grundlagt i 1998 men deres nye vingård blev bygget i 2013 og har et samlet areal på 750m². Vinkælderen består af 20 rustfri ståltanke, hvilket repræsenterer en samlet kapacitet på 1330 hektoliter. Alt udstyr er blevet omhyggeligt udvalgt for at sikre maksimal bevaring af høstkvaliteten og alle tanke har naturligvis automatisk temperaturstyring, så man altid har kontrol over vinen. 

Sorterne på markerne hos Mas Gabinele er: Syrah, Grenache, LledonerPelut, Carignan og Mourvèdre samt nogle meget gamle Grenache Gris vinstokke plantet i 1958!

Terroiren består af okker, grå eller blå sandsten og jordbunden er meget stenet. Dette er meget høj kvalitet men meget krævende terroir, som naturligvis producerer lave udbytter. Landskabet er bølgende, og vinmarkerne er omgivet af naturligt hegn, skov og hule egeskove.

Kvaliteten i en vin begynder på markerne, og derfor tages ekstraordinær omhu på vingården. Målet er at sikre smukke, sunde og optimalt modne bær hvert år. Intet revolutionerende her, simpelthen godt gammeldags håndværk og godt landbrugsfornemmelse, som respekterer miljøet. I 2016 blev dette arbejde belønnet med High Environmental Value-certifikatet. Hårdt arbejde udføres året rundt og er den grundlæggende indikator for kvaliteten af de meget flotte vine som Mas Gabinele hvert år levere! Høstdagen er altid afgørende, og det er altid det årlige dilemma at identificere balancen mellem optimal løbetid og rimelig risiko. Høsten her foregår med hånden, og druerne sorteres nænsomt, inden de transporteres helt til vingården.

Målet er at producere frugtrige vine med silkebløde tanniner, en masse elegance og som alligevel kan leve godt og lang tid i kælderen. Og ja, vi må give dem kreditten for at levere super fantastiske vine år efter år! Det viser alle de flotte priser som vinhuset og dets vine har vundet i løbet af årene! 

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt