Gold Edition af Nativ Eremo San Quirico er tilbage og er årets luksus julevin. Køb mens vi har flere. Læs mere her.

×
94 points
Jeb Dunnuck
Wine Manual

Mas Donis Old Vines 2016

94 POINT og "TOO GOOD TO BE TRUE" ifølge Jeb Dunnuck

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 119,95 DKK stk.
104,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Kalvekød
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Montsant fra 50 år gamle vinstokke

Montsant-distriktet ligger som en hestesko rundt om Priorat. De gode Montsant-marker har den samme skiferbaserede jordbund, kaldet Llicorella, som er kendt fra Priorat-distriktet, som giver rødvine en unik kombination af rig modenhed og underliggende mineralitet. Mas Donis Old Vines er fremstillet af Grenache og Syrah fra op til 50 år gamle vinstokke. Grenache-druerne dyrkes på Donis-marken, en af vingårdens bedste, som netop kendetegnes ved en rig forekomst af Llicorella-jordtypen. 

Vinens elementer

Vinen er mørk og indbyder med modne røde bærnoter, viol, peber og en tydelig mineralitet. Smagen er rig og generøs, og munder ud i en flot lang finish, hvor mineraliteten atter er bemærkelsesværdig. Kvaliteten er som en gedigen Priorat, men prisen er under den halve!

Serveringstemperatur og anvendelse

Vinen bør serveres ved 16-18° grader for den optimale vinoplevelse. Server gerne vinen som ledsager til lam, oksekød eller sammenkogte retter. Nyd vinen nu og op til 8 år fra høståret.

Mørk, rig og generøs rødvin med mineralske finesser i samme kvalitet og stil som Priorat-vine til over den dobbelte pris. Et fantastisk match til lammekølle. Fyld vinreolen!

Vin Data
Drue
Grenache
Syrah
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Spanien
Låg
Prop
Producent
Celler de Capcanes
Størrelse
75 cl
Region
DO Montsant
Lagring
6 måneder i cement
Drikkes bedst
2019-2022
Anmeldelser
Jeb Dunnuck

94 points

"The finest vintage of this cuvée to date, the 2016 Mas Donis Old Vines is 85% Garnacha and 15% Syrah (the Grenache comes from a single parcel called Donis) that was 70% destemmed and aged primarily in concrete. Tasting like a top Priorat with its beautiful blue fruits, violets, ground pepper, rose petals, and amble minerality, it hits the palate with medium to full-bodied richness, remarkable purity of fruit, and a great, great finish. Almost too good to be true, just pretend you paid more. Drink up."

Wine Manual

5 stjerner

"Paletten er fyldig og kontrolleret med en forførende mængde tørstof, som giver godt modspil til de syrlige, halvbitre, men samtidig hamrende modne røde frugter.

Vinen er tør med god syre og moderate tanniner. Alkoholen føles højere end de anslåede 14%. Man fornemmer desuden en gennemgående note af naturtro egetræ, som hænger ved længe i eftersmagen.

En rigtig flot vin til prisen!"

Medaljer

Awarded Wine points

Om producenten

Cellers de Capcanes

Cellers de Capcanes er en af topproducenterne i Montsant-distriktet, som ligger som en hestesko rundt om Priorat. De gode marker i Montsant har den samme skiferbaserede jordbund, kaldet Llicorella, som er kendt fra Priorat-distriktet, som giver rødvine en unik kombination af rig modenhed og underliggende mineralitet. Capcanes var blandt de første i Spanien til at operere efter økologiske retningslinjer, for, som de siger, det nytter ikke noget at forgifte naturen hvis man vil have den til at yde deres bedste. Capcanes’ vine er gennemgående rige og generøse med flotte mineralske detaljer, og så koster de under det halve af hvad man betaler for anstændig priorat.


Jancis Robinson skriver om Capcanes; “at such a low price, you can taste the same sort of earthy minerality as is evident in all good red Priorat.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt