VinAvisen
FinansBureauet
FlaskeHalsen

Marosso Appassimento 2016

Fløjlsblød Appassimento med himmelsk fylde

Ikke på lager
DKK 59,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 79,95 DKK stk.
64,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti
Beskrivelse

Detaljer

Syditaliensk charmebasse - komplet umulig at holde fingrene fra!

Nederst i hælen på det fantastiske vinland, Italien, er denne Appassimento blevet skabt og opfostret. En varmblodig vinoplevelse, som appellerer til langt de fleste vinelskere. En imødekommende og charmerende rødvin, som byder på overraskende mange lag og elementer, som man normalt ikke finder i en vin i dette prisleje.

Vinfremstilling

Appassimento er en fremstillingsmetode, som hovedsageligt benyttes i vinregionen Veneto. Druerne plukkes senere end normalt, hvorefter druerne lægges til tørre på riste, hvorved noget af druesaften fordamper, og den resterende druesaft bliver mere intens og koncentreret. En metode, som også anvendes til de langt dyrere Amarone vine fra Valpolicella.

Marosso Appassimento 2016 er fremstlllet på et herligt blend bestående af 30% Primitivo, 30% Negroamaro, 20% Nero di Troia og 20% Merlot. En harmonisk sammensætning af nogle af de mest populære syditalienske druesorter. Druerne kommer fra 15-30 år gamle vinstokke, som under de helt ideelle klimatiske forhold med masser af sol, varme og en jordbund bestående af sand og kalksten, har fået tilført masser af kraft og intensitet til druerne. Druerne håndplukkes og transporteres skånsomt ned til vingården, hvor de først gennemgår Appassimento-metoden og efterfølgende traditionel vinifikation.

Herefter fadlagrer vinen på ristede franske egetræsfade i ca. 10 måneder, bliver tappet på flaske og lagrer i yderligere 4 måneder, inden vinen endelig bliver frigivet.

Vinens elementer

Marosso Appassimento 2016 byder på en flot mørkerød farve i glasset med changerende røde reflekser. Cremet og fyldig viskositet, som på forførende vis kærtegner glassets sider. Dens næse byder på intense aromaer af solmodne mørke blommer, kirsebær og blåbær med elegante let krydrede noter af kakao og vanilje.

Denne rødvin byder på en let sødmefuld mund med en intens og kompakt fylde. Skøn koncentration af solmodne mørke bær, og en velintegreret frugtsyre med lidt bid i slutningen, som akkompagnerer den let sødmefulde frugtige stil på smukkeste vis.

Dejlig lang og kraftig afslutning med svage noter af lakrids og solmodne frugter.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 16-18° grader for den optimale vinoplevelse. Marosso er den perfekte ledsager til rødt kød, grill, lam, pizza, pasta og let modne oste. En fløjlsblød Appassimento som denne er også den oplagte sofahygge-vin - fyldig, blød og saftig ...

Forførende syditaliener fra Puglia i hælen af Støvlelandet Italien. Super velskabt Appassimento med masser af mørke frugter, fylde og let sødme. Saftig og livlig i udtrykket med en god fast syre og bid. Med andre ord en stærkt vanedannende publikumspleaser, som burde koste langt mere!

Marosso Appassimento 2016

Vin Data
Drue
Merlot
Negroamaro
Nero di Troia
Primitivo
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Marosso
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14%
Region
Puglia, Apulien
Lagring
10 måneders fadlagring på ristede franske egetræsfade
Drikkes bedst
2019-2020
Anmeldelser
FinansBureauet

6 stjerner

"Sødmefuld syditaliensk charmetrold med masser af sol og sødme i bagagen. Super lækker næse med snert af kaffe og vanilje, tæt kirsebærintensiv mund tilsat pæne mængder mørk chokolade, rosiner og solbærrom og et delikat touch af vanilje i eftersmagen. Seks sikre stjerner."

FlaskeHalsen

5 stjerner

"Det er helt klassisk syditaliensk, når der vælter vanille og søde frugter op i næsen, så snart proppen er trukket ud af flaskehalsen. Vi er i Puglia i det allersydligste Italien, og det varme og tørre klima giver vine med en masse sødme og smag af masser af mørke frugter. Her finder vi dog også en eller anden form for friskhed, som jeg ikke helt klart kan definere. For det er ikke syre, og det er ikke tanniner, men det er nogle friske urter eller krydderier, der giver et afgørende twist, som betyder at oplevelsen på ingen måde bliver tung eller voldsom. Jeg er altså vanvittig med de her bløde vine, selvom det ikke er så fint at sige. Skide være med det, for det smager fortryllende, og det er helt vidunderligt til mig."

VinAvisen

5 stjerner

"Appassimento - metoden med de tørrede druer. Her er endnu sådan en vin nede fra hælen - en fyldig og meget frugtagtig vin, kirsebær og blommer, samt en inviterende sødme. Lang eftersmag. Og så har vinen ved 59 kr. (ved seks flasker) en attraktiv pris."

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt