98 points
Luca Maroni
90 points
Wine Enthusiast

Luciano Arduini `Simison` Amarone Classico 2013

Ny årgang af top Amarone til prisen!

Ikke på lager
DKK 179,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 299,95 DKK stk.
184,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

98 points top Amarone!

Aldrig før har en Amarone opnået 98 point fra Luca Maroni, så der er virkelig tale om et stort hop mod toppen. Tidligere var der med Arduini tale om en familiegård, der med deres traditioner producerede en rigtig dejlig Amarone. Dog ikke med topniveau som den seneste årgang. 

Vinfremstilling

De tidligere årgange kendes bla. ved at alkoholprocenten er på "beskedne" 15%, som mange andre Amarone-vine. Som noget nyt, har man med denne årgang gæret den helt op i 16%. Ydermere har druerne tørret yderligere, og vinen har fået dobbelt så lang fadlagring. Det er en vin med langt mere pondus og dybde end tidligere.

Druerne Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara, håndplukkes og udelukkende de bedste druer udvælges. For ikke at skade druerne puttes de i små kasser med kun 15-20 kg. druer. Druerne tørres i 4 1/2 måneder, og sidst i januar presses druerne let ved manuel kraft. Gæringen går over 35 dage, under strengt kontrollerede temperaturer. Efter endt gæring lagres vinen 12 måneder i små franske og amerikanske barriques på 500 liter, herefter 6 måneder i større slovenske egetræsfade, og efterfølgende minimum 12 måneder på flaske før den frigives til salg. 

Vinens elementer

Til trods for den høje alokoholprocent på hele 16%, har den stadig en blød tekstur og en skøn duft af de tørrede druer. Smagen er dyb og utrolig kompleks, med lag på lag af nuancer. En rigtig flot Amarone vin med sin dybrøde farve.  

Serveringstemperatur og anvendelse

Nyd denne Amarone ved ca. 17-18° grader i selskab med kødretter, vildt og modne oste. Det anbefales ilte vinen minimum en time inden servering, for at lade vinen folde sig helt ud. Vinen er drikkemoden nu eller kan gemmes helt frem til min. år 2028.

Vin Data
Drue
Corvina
Molinara
Rondinella
Type
Rødvin
Vintype
Amarone
Årgang
2013
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Luciano Arduini
Størrelse
75 cl
Alkohol
16%
Region
Veneto
Lagring
18 mdr. egetræsfad samt 12 mdr. på flaske
Drikkes bedst
2019-2028
Anmeldelser
Luca Maroni

98 points

Wine Enthusiast

90 points

"Aromas of resin, blue flower, Asian spice, leather and a balsamic note meld together in the glass. The robust palate offers dried black cherry, date, sage and clove alongside firm close-grained tannins. This is still rather closed so give it a few more years to fully develop."

Om producenten

Luciano Arduini

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt