92 points
Tony Loves Top 100 Wines

Longview Whippet Sauvignon Blanc 2017

Elegant og veldrejet Sauvignon Blanc

På lager
DKK 119,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
124,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti
Beskrivelse

Detaljer

Elegant og sprød Sauvignon Blanc

Whippets er ofte omtalt som en perfekt, alsidig hunderace - de er blide, omgængelige, venlige mod fremmede og meget sociale. De er også kendte for at være en livlig og elegant hunderace. Denne Saugvinon Blanc er navngivet til ære for denne bemærkelsesværdige race og dens egenskaber. En oversøisk hvidvin, som afspejler det kølige klima i Adelaide Hills, som kendetegner disse Sauvignon Blanc hvidvine.

Druerne til denne Sauvignon Blanc er håndplukket i de tidlige morgentimer på vinmarkerne omkring Macclesfield i Adelaide Hills. Druerne er blevet knust, hvorefter druemosten er blevet adskilt fra drueskallerne med en efterfølgende grov jordfiltrering, som sikrer en klar finish.

Longview Whippet Sauvignon Blanc 2015 er livlig og elegant, lys i farven og fyldt med en skøn duft af nyslået græs, passionsfrugt og kaprifol. Velafbalanceret naturlig syre giver vinen sin sprødhed og fine struktur med en elegant mund af citrusfrugter, mango, og stikkelsbær. Fin fylde og en lang skøn eftersmag.

Server vinen v/ 10-12° grader og gerne til retter med laks og skaldyr eller let krydrede asiatiske retter.

Vin Data
Drue
Sauvignon Blanc
Type
Hvidvin
Årgang
2017
Land
Australien
Låg
Skruelåg
Producent
Longview Vineyards
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
12%
Region
Adelaide
Lagring
Ståltanke
Drikkes bedst
2018-2021
Anmeldelser
Tony Loves Top 100 Wines

92 points

Medaljer

93 points Martin Field, Wine Talk; “Adelaide Hills, South Australia. A refreshing change from the endless New Zealand sauvignon blanc that seems to be the Sunshine Coast’s most popular wine. Light and pale to the eye. There are aromatics of white flowers and asparagus in the bouquet. In the mouth the wine is dry and generously fruity. A true fruit cocktail at the tangy end of the fruit spectrum - I tasted hints of kiwifruit, passion fruit, pineapple and lychee. Great as an aperitif or entrée wine.”

Om producenten

Longview Vineyards

Vinhuset er grundlagt i 1995, hvor nogle af de første marker blev tilplantet af Duncan MacGillivray.

Det tog dog lige nogle år før der kom helt styr på tingene, da de første vine fra Longview Vineyards først blev sendt på markedet i 2001. 

Tilbage i 2007 blev vingården købt af de nuværende ejere, brødrene Peter og Mark Saturno. Familien stammer fra Italien men har været bosat i Adelaide Hills i flere generationer.

Brødrene levede begge i New York, da de i 2007 fik muligheden for at købe vingården Longview Vineyards tæt på deres forældres ejendom. Som lå lige ved siden af, og var her forældrene drev et større hotel.

Siden brødrene overtog stedet er det blevet renoveret og bygget flot op, så det idag er blevet en stort turistattraktion, som er kendt for deres fantastiske vine, deres Della Casa italienske, tapasinspirerede specialiteter om søndagen, guidede ture, store gæstfrihed og mulighed for overnatning på deres 4 stjernede indkvartering.

Longview Vineyards har 70 hektar vinmarker, området er cool climate og mest kendt for druesorter som Chardonnay, Riesling og Pinot Noir. Brødrene har dog valgt en anden vej, idet deres primære sorter er Shiraz og Nebbiolo, selvom de selvfølgelig også har både Chardonnay, Riesling, Pinot Grigio, Pinot Noir, Barbera, Sauvignon Blanc og en smule Grüner Veltliner.

The Piece er en af brødrenes fantastiske idéer. The Piece er den betegnelse, som man bruger om et graffitimaleri og så er det samtidig også navnet på den bedste Shiraz mark hos Longview Vineyards.

Derfor kom idéen om Piece Project, hvor de hvert år under Adelaide Hills vinfestivalen laver en event, som de kalder Adelaide Hills’ Pinnacle Street Art. Der inviterer vinhuset 4 australske gadekunstnere til en battle om at lave det bedste graffitimaleri. De får 5 timer til at lave et kæmpe kunstværk, som ender på husets topvin sammen med kunstnerens navn. Undervejs i Piece Project kan kunstnere, venner, gæster og andre interesserede selvfølgelig nyde masser af vin fra Longview Vineyards.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt