92 points
James Halliday
90 points
Huon Hooke

Longview Vista Shiraz Barbera 2016

Spændende australsk rødvin af Shiraz og Barbera

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 129,95 DKK stk.
104,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Hygge
  • Kalvekød
  • Pasta og pizza
  • Svinekød
Beskrivelse

Detaljer

Spændende blend af Barbera og Shiraz

Vinen er produceret af 90% Shiraz og 10% Barbera. Alle druerne er håndhøstet fra Longviews egne vinmarker i Adelaide Hills. Gæring og lagringen foregår for Shiraz`en i franske egetræsfade der har været brugt 1-2 gange og til Barbera`en har de brugt egetræsfade fade der er brugt 5 gange tidligere.

Disse 2 druer går overraskende godt i spænd. Longviews cool-climate Shiraz der giver smag af krydderier og knuste bær, mixed med lidt Barbera der giver vinen mere kirsebær noter samt syre og struktur.

Aromaer af modne kirsebær og blommer, samt underliggende nelliker, blomster og peber. Vinen er frugtrig og frisk. Den har en flot intensitet og afstemt syre. Eftersmagen er blød og venligt.

Server vinen v/ 16-17 grader. Prøv vinen til grillmad, svinemørbrad, pasta, eller pizza.

Spændende australsk blend af Shiraz og Barbera. Shiraz`en giver vinen krydderi og knuste bær, hvor Barberaen giver vinen friskhed, syre og finesse.

Vin Data
Drue
Barbera
Shiraz
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Australien
Låg
Skruelåg
Producent
Longview Vineyards
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
Adelaide Hills
Lagring
Kort fadlagring
Drikkes bedst
2018-2023
Anmeldelser
James Halliday

92 points

"It's not a deep red but it gets all the basics right. Good tannin, appropriate, acidity, ripe fruit and just enough character to keep you interested without making you worry. Cherries, red and black. Undergrowth. Twiggy herbs and chalk tannin. Well cut, well polished."

Huon Hooke

90 points

Medaljer

93 point Australian Wine Showcase

Sølvmedalje Royal Adelaide Wine Show

Sølvmedalje China Wine & Spirits

Guldmedalje Australian Wine Showcase

 

Om producenten

Longview Vineyards

Vinhuset er grundlagt i 1995, hvor nogle af de første marker blev tilplantet af Duncan MacGillivray.

Det tog dog lige nogle år før der kom helt styr på tingene, da de første vine fra Longview Vineyards først blev sendt på markedet i 2001. 

Tilbage i 2007 blev vingården købt af de nuværende ejere, brødrene Peter og Mark Saturno. Familien stammer fra Italien men har været bosat i Adelaide Hills i flere generationer.

Brødrene levede begge i New York, da de i 2007 fik muligheden for at købe vingården Longview Vineyards tæt på deres forældres ejendom. Som lå lige ved siden af, og var her forældrene drev et større hotel.

Siden brødrene overtog stedet er det blevet renoveret og bygget flot op, så det idag er blevet en stort turistattraktion, som er kendt for deres fantastiske vine, deres Della Casa italienske, tapasinspirerede specialiteter om søndagen, guidede ture, store gæstfrihed og mulighed for overnatning på deres 4 stjernede indkvartering.

Longview Vineyards har 70 hektar vinmarker, området er cool climate og mest kendt for druesorter som Chardonnay, Riesling og Pinot Noir. Brødrene har dog valgt en anden vej, idet deres primære sorter er Shiraz og Nebbiolo, selvom de selvfølgelig også har både Chardonnay, Riesling, Pinot Grigio, Pinot Noir, Barbera, Sauvignon Blanc og en smule Grüner Veltliner.

The Piece er en af brødrenes fantastiske idéer. The Piece er den betegnelse, som man bruger om et graffitimaleri og så er det samtidig også navnet på den bedste Shiraz mark hos Longview Vineyards.

Derfor kom idéen om Piece Project, hvor de hvert år under Adelaide Hills vinfestivalen laver en event, som de kalder Adelaide Hills’ Pinnacle Street Art. Der inviterer vinhuset 4 australske gadekunstnere til en battle om at lave det bedste graffitimaleri. De får 5 timer til at lave et kæmpe kunstværk, som ender på husets topvin sammen med kunstnerens navn. Undervejs i Piece Project kan kunstnere, venner, gæster og andre interesserede selvfølgelig nyde masser af vin fra Longview Vineyards.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt