SUPER VALUE SMAGEKASSER M/ 12 FL FOR KUN 525 KR! BEGRÆNSET ANTAL! LÆS MERE HER!

×
91 points
Mad og Monopolet
90 points
Vinstyrke 2
90 points
Wine Manual
90 points
Flaskehalsen Point
Wine Manual
Alt Om Vin
Houlberg Vinblog

Leonhard Riesling Spatlese Niersteiner Olberg 2021

Top Riesling fra Leonhards bedste vinmark

På lager
DKK 129,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
135,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Kylling og kalkun
  • Skaldyr
Beskrivelse

Detaljer

Top Riesling fra Leonhards bedste vinmark

Produceret af 100% Riesling fra gamle vinstokke `Alte Reben`. Stokkene er plantet nogle af de stejle skråninger ved Roter Hang, nærmere Olberg marken. Disse marker ligger uden for byen Niersteiner i Rheinhessen. Vinen er af spatlese kvalitet, som betyder at druerne er høstet lidt senere end normalt, som giver druerne ekstra intensitet. Lagret 4,5 måned `sur lie`, derefter racking og aftappet herefter.

Intense aromaer af klassisk Riesling karakter, som citrus, blomster og grønne æbler. Den komplekse og lagfyldte smag er rig og tæt med sin aromatiske citrus-karakter, som også byder på hints af stenfrugt og mango. Syren er rank, og holder vinen stålfast i sin friske stil, på trods den store frugt. Oplevelsen slutter med en lang eftersmag.

Server vinen v/ 8-9 grader. Prøv den til smagsfulde retter med fisk, fjerkræ eller skaldyr.

Denne Riesling Spatlese kommer fra Leonhards bedste vinmarker, hvor de gamle vinstokke er plantet på stejle skråninger. Utrolig smagsfuld, kompleks og tæt, men med en perfekt afstemt syre som holder vinen rank og frisk.

Vin Data
Drue
Riesling
Type
Hvidvin
Årgang
2021
Land
Tyskland
Låg
Korkprop
Producent
Leonhard
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
12%
Region
Rheinhessen
Lagring
4,5 mdr
Drikkes bedst
2023-2027
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Alt Om Vin

5 stjerner

"Lyse parfumerede blomsternoter, let mineralsk snert af den behagelige petroleumsduft som især Rieslingdruen kan frembringe. Delikat frugt af æble og pære og nektarin. I munden er vinen let cremet og sødmefuld med et fint tvist af citrus og flint. Flot Riesling. 5 stensikre stjerner."

Flaskehalsen Point

90 points

"Tysk Spätlese, der ikke desto mindre er en tør hvidvin. Det smager rigtig fint, men koblingen mellem druer, der er solidt modnede, men hvor restsukkeret er omdannet til alkohol, giver en speciel balance. Det er charmerende, men man skal samtidig være beredt på, at her er ikke tale om en vanligt sødmefuld Spätlese."

Mad og Monopolet

91 points

"Skøn Riesling fra Rheinhessen som gør det imponerende godt. Leonhard er vinmageren, som viser, hvorfor tysk Riesling er blevet så populær de sidste år. Skøn duft af citrus, grønne æbler, fersken og flint. I munden er den elegant, fyldig og har en skøn cremet fylde, hvor du fornemmer både frugtsødme og syre - tysk perfektion!"

Vinstyrke 2

90 points

"Jeg kan godt li’ denne riesling. Og hvorfor kan jeg så det? Det enkle svar: Den smager bare godt. Og så har den en flot balance, der befordrer lysten til at tage en mundfuld mere … og én mere. Trods prædikatet ”spätlese” rummer den ikke megen restsødme. Duften har indslag af modne æbler og stikkelsbærkompot og et mineralsk præg af gletsjer og våd klippe. Jo, smagen har da en let sødtone, men vinen føles alligevel tør i munden. Noter af lemon curd, syrlige drops, pære og umoden klementin gør deres til at skjule den restsødme, der end måtte være, og give megafriskhed i munden. Prøv den til krydrede asiatiske retter uden for megen sødme. Fish cakes kunne være et godt match."

VinExpressen

Ugens Vinhit points

"Klassisk riesling fra Rheinhessen med masser af citrus, lidt rød grapefrugt, grønne blade og en mineralsk bagkant af våd skifer. Dejlig velstruktureret i munden med en fin og velkomponeret syrelinje, der strammer godt op om frugten og følges op af et lille snift af havsalt. Bravo! Ugens vinhit."

Houlberg Vinblog

5 stjerner

"Duftmæssigt er Niersteiner Ölberg Riesling Spätlese Trocken langt mere ren i duften og knap så fyldig. Der er lidt gule og grønne æbler, mere syre, mere citrus og så lige antræk til en smule petroleum. Læg dertil lidt blomster og dermed får du faktisk en rigtig lækker duft.

I munden er vinen også klart bedre ... mere ren med æbler, æblesaft, fersken, lidt eksotiske frugter og derudover nogen bitter lemon samt grape elementer. Syren virker her også mere mineralsk, stringent og i kontrol og dermed bliver dette et virkelig godt glas Riesling."

Wine Manual

90 points

Wine Manual

6 stjerner

"Klassisk Riesling-frugt i næsen med superfrisk lime, kvæde og hvid fersken. Vinen er floral med udpræget kaprifolium sammen med en anelse honning og ingefær. Derudover finder man citrongræs, voks og en høj mineralitet af våde sten. Petroleumsnoterne er næsten ikke til stede i denne vin. Friskheden fortsætter i smagen, hvor modenheden også går igen. Lime, syrlig stenfrugt og grønne æbler dominerer sammen med flot floralitet og krydrede undertoner fra citrongræs og ingefær. Der er perfekt balance mellem den naturlige modenhed og den opstrammende struktur, som byder på høj syre, fyldig krop og moderat alkohol. Vellavet og simpel Riesling med en fantastisk mundrensende effekt. En rigtig opfrisker til billige penge!"

Om producenten

Weingut Leonhard

I 1970 arvede mor til nutidens vinmager Klaus Peter Leonhard en 1.800 kvadratmeter stor Silvaner-parcel på Niersteiner Rosenberg. Et år senere blev en meget god årgang tappet af hans far Peter Leonhard. Efterhånden steg interessen for hjemmelavet vin, så driftsareal og salg blev udvidet i små skridt. Klaus Peter Leonhard understreger, at han ikke startede sin læretid som vinmager og senere sine studier i vindyrkning og ønologi ud fra traditionelle forpligtelser. Siden 2006 har han drevet sine forældres virksomhed med stolthed og passion og udvider den løbende.

Weingut Leonhard er beliggende i den sydlige udkant af Nierstein. Nierstein ligger direkte ved Rhinen, som her er omkring 150 m bred. Niersteiner-vinmarkerne, især dem i Roter Hang, har traditionelt et internationalt ry. De dyrker nu 7,5 hektar af deres egne vinmarker. En tredjedel af vinmarkerne er beplantet med Riesling og en femte med Pinot Noir. Resten af ​​området er opdelt i sorterne St. Laurent, Regent, Silvaner, Müller-Thurgau, Pinot Blanc og Pinot Gris.

Weingut Leonhards vine er ikke at finde særligt mange steder, for stort set det hele af hans lille produktion sælges normalt til resturation og i hans egen shop, men vi har været heldige at få lov til at sælge en mindre antal af hans vine - og det endda til en rigtig god pris.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt