Husk butikken i Esbjerg holder lukket uge 28+29+30. Webshoppen kører videre som normalt. Tlf. åben 9.00-16.00. Go sommer!
RYD LAGERET - FLOR DE LA MAR TIL BARE 34,50 kr.! - SOMMERROSÈ TIL BARE 29,25 kr.! FÅ FLASKER!

×
Alt Om Vin
Houlberg Vinblog

Leonhard Riesling Spatlese Niersteiner Olberg 2020

Top Riesling fra Leonhards bedste vinmark

På lager
DKK 99,95

Pris: Før: 129,00 DKK

v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
105,95 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.

EKSTRA NEDSAT 22%! SUPER ENKELMARKS RIESLING FRA LEONHARD!

Den bedste Riesling fra Leonhard i vores sortiment er denne fra Olberg vinmarken. Med ⭐⭐⭐⭐⭐ 5 stjerner fra både Alt om Vin og Houlberg, samt kåret til Ugens Vinhit af VinExpressen, så er der ingen tvivl om at dette er kvalitet. Lige nu nedsat 22% til kun 99,95 kr.

 

  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Kylling og kalkun
  • Skaldyr
Beskrivelse

Detaljer

Top Riesling fra Leonhards bedste vinmark

Produceret af 100% Riesling fra gamle vinstokke `Alte Reben`. Stokkene er plantet nogle af de stejle skråninger ved Roter Hang, nærmere Olberg marken. Disse marker ligger uden for byen Niersteiner i Rheinhessen. Vinen er af spatlese kvalitet, som betyder at druerne er høstet lidt senere end normalt, som giver druerne ekstra intensitet. Lagret 4,5 måned `sur lie`, derefter racking og aftappet herefter.

Intense aromaer af klassisk Riesling karakter, som citrus, blomster og grønne æbler. Den komplekse og lagfyldte smag er rig og tæt med sin aromatiske citrus-karakter, som også byder på hints af stenfrugt og mango. Syren er rank, og holder vinen stålfast i sin friske stil, på trods den store frugt. Oplevelsen slutter med en lang eftersmag.

Server vinen v/ 8-9 grader. Prøv den til smagsfulde retter med fisk, fjerkræ eller skaldyr.

Denne Riesling Spatlese kommer fra Leonhards bedste vinmarker, hvor de gamle vinstokke er plantet på stejle skråninger. Utrolig smagsfuld, kompleks og tæt, men med en perfekt afstemt syre som holder vinen rank og frisk.

Vin Data
Drue
Riesling
Type
Hvidvin
Årgang
2020
Land
Tyskland
Låg
Korkprop
Producent
Leonhard
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
12%
Region
Rheinhessen
Lagring
4,5 mdr
Drikkes bedst
2022-2026
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Alt Om Vin

5 stjerner

"Lyse parfumerede blomsternoter, let mineralsk snert af den behagelige petroleumsduft som især Rieslingdruen kan frembringe. Delikat frugt af æble og pære og nektarin. I munden er vinen let cremet og sødmefuld med et fint tvist af citrus og flint. Flot Riesling. 5 stensikre stjerner."

VinExpressen

Ugens Vinhit points

"Klassisk riesling fra Rheinhessen med masser af citrus, lidt rød grapefrugt, grønne blade og en mineralsk bagkant af våd skifer. Dejlig velstruktureret i munden med en fin og velkomponeret syrelinje, der strammer godt op om frugten og følges op af et lille snift af havsalt. Bravo! Ugens vinhit."

Houlberg Vinblog

5 stjerner

"Duftmæssigt er Niersteiner Ölberg Riesling Spätlese Trocken langt mere ren i duften og knap så fyldig. Der er lidt gule og grønne æbler, mere syre, mere citrus og så lige antræk til en smule petroleum. Læg dertil lidt blomster og dermed får du faktisk en rigtig lækker duft.

I munden er vinen også klart bedre ... mere ren med æbler, æblesaft, fersken, lidt eksotiske frugter og derudover nogen bitter lemon samt grape elementer. Syren virker her også mere mineralsk, stringent og i kontrol og dermed bliver dette et virkelig godt glas Riesling."

Om producenten

Weingut Leonhard

I 1970 arvede mor til nutidens vinmager Klaus Peter Leonhard en 1.800 kvadratmeter stor Silvaner-parcel på Niersteiner Rosenberg. Et år senere blev en meget god årgang tappet af hans far Peter Leonhard. Efterhånden steg interessen for hjemmelavet vin, så driftsareal og salg blev udvidet i små skridt. Klaus Peter Leonhard understreger, at han ikke startede sin læretid som vinmager og senere sine studier i vindyrkning og ønologi ud fra traditionelle forpligtelser. Siden 2006 har han drevet sine forældres virksomhed med stolthed og passion og udvider den løbende.

Weingut Leonhard er beliggende i den sydlige udkant af Nierstein. Nierstein ligger direkte ved Rhinen, som her er omkring 150 m bred. Niersteiner-vinmarkerne, især dem i Roter Hang, har traditionelt et internationalt ry. De dyrker nu 7,5 hektar af deres egne vinmarker. En tredjedel af vinmarkerne er beplantet med Riesling og en femte med Pinot Noir. Resten af ​​området er opdelt i sorterne St. Laurent, Regent, Silvaner, Müller-Thurgau, Pinot Blanc og Pinot Gris.

Weingut Leonhards vine er ikke at finde særligt mange steder, for stort set det hele af hans lille produktion sælges normalt til resturation og i hans egen shop, men vi har været heldige at få lov til at sælge en mindre antal af hans vine - og det endda til en rigtig god pris.

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt