KÆMPE KUP! RIOJA GRAN RESERVA MED 61% RABAT! FØRST TIL MØLLE! LÆS MERE HER!

×
90 points
Vinexpressen Points
92 points
Flaskehalsen Point
VinAvisen
FlaskeHalsen
Houlberg Vinblog

Leonhard Riesling Spatlese Niersteiner Heiligenbaum 2023

Tæt, rig og kompleks Riesling fra Leonhard

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 119,95 DKK stk.
105,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Kylling og kalkun
  • Skaldyr
Beskrivelse

Detaljer

Tæt, rig og kompleks Riesling

Produceret af 95% Riesling fra gamle vinstokke `Alte Reben`, som er plantet i rødt leret jord. Druerne er af spatlese kvalitet, der vil sige at druerne er høstet lidt senere end normalt, hvilket giver vine med ekstra intensitet. Herudover er der blandet 5% Riesling Auslese, som er en endnu mere modne druer, for at give vinen endnu mere fylde og let tropiske noter. Druerne kommer fra vinmarken Heiligenbaum, som ligger ved byen Niersteiner i Rheinhessen. Lagret 4 måned i ståltanke `sur lie`, efterfølgende racking og lagret yderligere 4 måneder i ståltanke.

Forførende duft af citrus, mango, ferskner og blomster noter. Smagen er rank, kompleks og frisk, med masser af tæt og rig frugt. Eftersmagen er lang og spændende.

Server vinen v/ 8-9 grader. Prøv den til fisk, fjerkræ eller f.eks. kammusling.

Denne Riesling fra Weingut Leonhard smager himmelsk. En Riesling med rank og frisk smag, men også en Riesling med tæt og rig frugt.

Vin Data
Drue
Riesling
Type
Hvidvin
Årgang
2023
Land
Tyskland
Låg
Korkprop
Producent
Leonhard
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
Rheinhessen
Lagring
8 mdr i ståltanke
Drikkes bedst
2024-2027
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

Flaskehalsen Point

92 points

Bemærk; Anmeldelse af forrige årgang; Kåret til BEDSTE VIN TIL UNDER 100 kr.! "Fornemmelsen af denne vin er egentlig tør, frisk og sprød. Ikke desto mindre er det en Spätlese – endda med 5% af druerne, der har modnet videre på stokkene, så de er nået kategorien Auslese. Det plejer at give en masse sødme, men her har man tilladt en større del af restsukkeret at blive omdannet til alkohol, så modenheden giver en dybde og fylde, mens det alligevel er de tørre og sprøde noter, der står forrest. Alkoholprocenten på 13,5 er ikke almindeligt for Spätlese – men dette er heller ikke en helt almindelig Spätlese. Vær opmærksom på, at det ikke er så sødt, som du forventer – til gengæld er det bedre, end du forestiller dig, når du kigger på tilbudsprisen."

VinAvisen

5 stjerner

Bemærk; Anmeldelse af forrige årgang "En rigtig dejlig hvidvin med mineralske noter, grønne druer og en anelse røg i duften og med en fyldig og frisk frugtsmag, der slutter med en fin og karakteristisk Riesling-syre. En perfekt vin til sommerens lyse fisk og skaldyr."

VinExpressen

Anbefalet points

Vinexpressen Points

90 points

"Først lidt skifer, så en omgang æblekerne efterfulgt af en kant af rød grapefrugt. Dejlig saftig riesling med en god koncentration og dybde i frugten. Afsluttes af en pikant syrefriskhed, der bider fint i munden."

Houlberg Vinblog

4,5 stjerner

Bemærk; Anmeldelse af forrige årgang "I glasset er det umiddelbart en federe Riesling, så Spätlese niveauet kan duftes fra første fløjt. Der er lidt tropisk frugt med både fersken, ananas, mango, dåsepærer og lidt grillede citroner, lidt estragon, men der er ingen petroleum eller antræk til det.

Smagen er lidt som duften ... kraftig, lidt smooth, tyk og cremet ... igen med den eksotiske frugt og syren også virker kraftig, er pænt stærk på en lidt maskulin måde. Syren har lidt bulder og kommer med nogle grapeagtige og krydrede noter, hvorved vinen bliver kraftig og stærk ... men leveres blødt og småfedt."

Om producenten

Weingut Leonhard

I 1970 arvede mor til nutidens vinmager Klaus Peter Leonhard en 1.800 kvadratmeter stor Silvaner-parcel på Niersteiner Rosenberg. Et år senere blev en meget god årgang tappet af hans far Peter Leonhard. Efterhånden steg interessen for hjemmelavet vin, så driftsareal og salg blev udvidet i små skridt. Klaus Peter Leonhard understreger, at han ikke startede sin læretid som vinmager og senere sine studier i vindyrkning og ønologi ud fra traditionelle forpligtelser. Siden 2006 har han drevet sine forældres virksomhed med stolthed og passion og udvider den løbende.

Weingut Leonhard er beliggende i den sydlige udkant af Nierstein. Nierstein ligger direkte ved Rhinen, som her er omkring 150 m bred. Niersteiner-vinmarkerne, især dem i Roter Hang, har traditionelt et internationalt ry. De dyrker nu 7,5 hektar af deres egne vinmarker. En tredjedel af vinmarkerne er beplantet med Riesling og en femte med Pinot Noir. Resten af ​​området er opdelt i sorterne St. Laurent, Regent, Silvaner, Müller-Thurgau, Pinot Blanc og Pinot Gris.

Weingut Leonhards vine er ikke at finde særligt mange steder, for stort set det hele af hans lille produktion sælges normalt til resturation og i hans egen shop, men vi har været heldige at få lov til at sælge en mindre antal af hans vine - og det endda til en rigtig god pris.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt