SUPER VALUE SMAGEKASSER M/ 12 FL FOR KUN 525 KR! 12 FL RØDVINE LÆS MERE HER. 12 FL HVIDE OG ROSE LÆS MERE HER.

×

Leonhard Pinot Blanc Spatlese Niersteiner Paterberg 2022

Overbevisende kvalitets Pinot Blanc

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 119,95 DKK stk.
105,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Ost
  • Skaldyr
Beskrivelse

Detaljer

Overbevisende kvalitets Pinot Blanc

Produceret af 88% Pinot Blanc, fra Leonhards Paterberg vinmarker, beliggende nord for byen Neirsteiner i Rheinhessen. Pinot Blanc`en er af spatlese kvalitet, som betyder at druerne er høstet lidt senere end normalt, som giver druerne ekstra intensitet. Herudover er der brugt 12% af Riesling i Auslese kvalitet, som er meget modne Riesling druer, hvilket har givet yderligere intensitet og lidt tropiske noter til vinen. Lagret 4 måneder i rustfri ståltanke `sur lie`, herefter racking og yderligere lagret 4 måneder i ståltanke igen.

Aromaer af citrus, æble og mineralske hints. Mere rig og tæt i frugten end man normalt forbinder med en Pinot Blanc, men med alle de samme karakterer. En smag af tæt og blød frugt, som byder på citrus og æble samt hints af blomster, melon og mineralske nuancer. Frisk og klar i udtrykket, med en fin afstemt syre. Spændende eftersmag.

Server vinen v/ 7-8 grader. Prøv den til lettere retter med f.eks. fisk og skaldyr eller blød ost.

Herlig hvidvin af flot kvalitet. Klassiske Pinot Blanc enskaber med blød frugt og afstemt syre, men mere lagfyldt og tæt i smagen. En overbevisende kvalitets hvidvin som bør prøves.

Vin Data
Drue
Pinot Blanc
Riesling
Type
Hvidvin
Årgang
2022
Land
Tyskland
Låg
Korkprop
Producent
Leonhard
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
12,5%
Region
Rheinhessen
Lagring
8 mdr i ståltanke
Drikkes bedst
2024-2027
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Om producenten

Weingut Leonhard

I 1970 arvede mor til nutidens vinmager Klaus Peter Leonhard en 1.800 kvadratmeter stor Silvaner-parcel på Niersteiner Rosenberg. Et år senere blev en meget god årgang tappet af hans far Peter Leonhard. Efterhånden steg interessen for hjemmelavet vin, så driftsareal og salg blev udvidet i små skridt. Klaus Peter Leonhard understreger, at han ikke startede sin læretid som vinmager og senere sine studier i vindyrkning og ønologi ud fra traditionelle forpligtelser. Siden 2006 har han drevet sine forældres virksomhed med stolthed og passion og udvider den løbende.

Weingut Leonhard er beliggende i den sydlige udkant af Nierstein. Nierstein ligger direkte ved Rhinen, som her er omkring 150 m bred. Niersteiner-vinmarkerne, især dem i Roter Hang, har traditionelt et internationalt ry. De dyrker nu 7,5 hektar af deres egne vinmarker. En tredjedel af vinmarkerne er beplantet med Riesling og en femte med Pinot Noir. Resten af ​​området er opdelt i sorterne St. Laurent, Regent, Silvaner, Müller-Thurgau, Pinot Blanc og Pinot Gris.

Weingut Leonhards vine er ikke at finde særligt mange steder, for stort set det hele af hans lille produktion sælges normalt til resturation og i hans egen shop, men vi har været heldige at få lov til at sælge en mindre antal af hans vine - og det endda til en rigtig god pris.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt