HALF PRICE ITALIANS! KÆMPE KUP 12 FL. TIL KUN 899 KR. - SPAR 50%. LÆS MERE HER.

×
94 points
Mad og Monopolet
Houlberg Vinblog

Le Long Chemin Aurelie Vic Limoux 2022

Dette er en helt eminent Chardonnay i Gourmet stil

Ikke på lager
DKK 175,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 199,95 DKK stk.
181,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Kylling og kalkun
Beskrivelse

Detaljer

Dette er en helt eminent Chardonnay i Gourmet stil

Dette er en Chardonnay som kommer fra det populære vinhus Domaine Preignes Le Vieux. Dette er deres topvine og hvilken vin. Vinen er lavet på 100% Chardonnay, alle druer til vinen er sorteret i hånden. Vinen lagrer hele 8 måneder i nye franske egetræsfade og halvdelen af mosten lagrer med skallerne fra druerne.

Vinen har en flot strågul farve med grønligt skær. Du bliver i næsen modtaget af ferskner, citrus og melon, samt en skønne hints af brioche og let fad. I smagen bliver du ramt af en smuk frugt palette, hvorefter du hurtigt fornemmer fadsmagen, de friske hasselnødder og dens store fylde. En vin som nærmest tager dig til drømmeland i alle de spændende nuancer. Her får du en kvalitets Chardonnay fra øverste hylde, som både har friskhed, fad og cremethed - og en lang eftersmag.

Server vinen ved 8-10 grader og prøv den til kylling, fisk eller let modne oste.

Den bedste hvidvin fra vinhuset, og det kan i den grad smages. En Gourmet Chardonnay hvor alt er balanceret på smukkeste vis.

Vin Data
Drue
Chardonnay
Type
Hvidvin
Årgang
2022
Land
Frankrig
Låg
Korkprop
Producent
Robert Vic
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
Languedoc-Roussillon
Lagring
8 måneder i egetræsfade
Drikkes bedst
2023-2026
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Mad og Monopolet

94 points

"Stor Chardonnay behøver ikke kun komme fra Bourgogne, når det kommer til fransk hvidvin. Languedoc-Roussillon kan også noget. I næsen er den cremet og med duft af citrus, tropisk frugt, ristet brød, smør, hasselnødder og marcipan. I munden er den blød, rund, cremet og med masser af frugtfylde, fad og en fin syre til at styre det hele i mål - glimrende vin!"

Houlberg Vinblog

5,5 stjerner

"Sikke da en dejlig duft ... virkelig blød, cremet og nøddet duft med nærmest en kalket note. Som sidst er der smeltet smør, butterdej, abrikos, modne æbler, pærer, ristede mandler og hasselnødder og klare fadnoter med vanilje, en svag lille grøn note med estragon ... ellers omfavnende, comfort og fyldig med stor pondus.

Hvor smager den vidunderligt ... vitterlig så blød, rund, cremet med burgundisk Chardonnay fedme, fersken, ananas og bitter lemon, så vinen bare breder sig roligt og effektivt i munden, mens syren leger kispus og måske nok ikke mærkes synderligt, men er med hele vejen suppleret af let peber, den lille bitterhed, lidt kalkede elementer og så en pænt stor saftighed, så dermed en lille ener."

Medaljer

Guldmedalje Mundus Vini

Guldmedalje Top 100 de Langeuedoc

Medaljer

Gold Winner points

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt