12 FLASKER PRISVINDENDE RØD OG HVIDVIN TIL KUN 499 KR INCL FRI FRAGT. BEGRÆNSET ANTAL. LÆS MERE HER.

×

Lamme Frikassé

Lamme Frikassé

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk

4 personer som hovedret

Forberedelsestid: 25 - 40 minutter.
Tilberedningstid: Mindst 3 timer. 

Ingredienser:

  • 1 Lammebov- eller kølle
  • 2½ dl hvidvin
  • Ca. 1 l. hønsefond
  • 1 – 2 dl. fløde
  • 4 gulerødder
  • 1 glaskål
  • 2 persillerødder
  • 2 pastinak
  • 600 g. små kartofler
  • 1 bundt grønne asparges
  • ½ pose frosne ærter
  • 2 skalotteløg, hele
  • 1 dl. frisk hakket dild
  • 4 dildstilke
  • 4 persillestilke
  • 8 timianstilke
  • 2 laurbærblade
  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde:

  1. Skær kødet i tern af 3 – 4 cm., eller få slagteren til det.
  2. Skræl de grøntsager der skal skrælles, og skær dem mindre mundrette stykker.
  3. Kom kødet i en gryde, og hæld hvidvinen ved, og hønsefond indtil der er ca. 6 – 8 cm. væde over kødet.
  4. Bind krydderurtestilkene og laurbærbladende sammen og kom dem og skalotteløgene i gryden. 
  5. Bring gryden i kog, og husk at skumme den undervejs.
  6. Læg låg på, og lad det simre i 45 minutter.
  7. Kom resten af grøntsagerne i, på nær asparges og ærter. 
  8. Lad lammefrikasséen simre i ca. 45 – 60 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre.
  9. 10 minutter inden grøntsagerne er færdige, kommes aspargeserne i som er skåret i mindre stykker og ærterne. 
  10. Lav en jævning af maizena mel og vand, og skru op for varmen.
  11. Kom lidt af jævningen i af gangen indtil lammefrikasséen har den rette konsistens.
  12. Smag til med salg og peber.

 

Lammefrikassé er en ægte forårs ret, som smager utrolig godt, og kan varieres på mange forskellige måder. Ønsker man andre grøntsager end dem som er i opskriften er det ingen sag, at udskifte dem. Retten kan desuden varer til flere dage, og smager som mange andre simreretter kun bedre på dag to. 

Søren fra Gastromad.dk har smagt en pinot noir fra Château de la Terrière, som passer rigtig godt til denne forårsret. Pinot noir druens lethed går godt til lammesmagen og rettens smag af dild. Man kan også serverer en kraftigere hvidvin til som f.eks. pinot blanc.

Lammefrikassé