VinAvisen
90 points
Guia Penin
Gastroland.dk
FlaskeHalsen
FinansBureauet
Mind If I W(h)ine

La Bestia Monastrell 2014

Oplev "Bæstet" fra Jumilla - spansk Blockbuster af en r&osl...

På lager
DKK 199,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 249,95 DKK stk.
204,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti
Beskrivelse

Detaljer

Smag på en vaskeægte legende

Der skulle efter sigende være en legende omhandlende et dyr, "Le Bestia" - bæstet, som satte en skræk i de lokale vinbønder i DO Jumilla vinregionen. Et bæst, som i nattens mørke kastede sit truende blik mod deres beboelser. Legenden siger, at dette "bæst" var stærk som en okse, men dog nuanceret, kompleks og forførende. Dette, siger de lokaler vinbønder, var "La Bestia".

Vinfremstilling

Der bliver kun produceret 5.000 flasker af denne spanske vildbasse, som kommer fra 120 år gamle Monastrell vinstokke i DO Jumilla.

Efter endt fermentering, stedes bæstet til hvile på franske egetræsfade i 18 måneder. Her fuldendes dette pragteksemplar med sublime fadnoter og moden frugt, som vil få enhver voksen mand til at tabe kæben ned i bordkanten. Dette bæst efterlader dig ikke uden kradsemærker på ryggen ...

Vinens elementer

Le Bestia byder på en uimodståelig varm og indbydende næse af fed muskatnød, ristede kaffebønner, vanilje og svage noter af timian, som vokser under vinstokkene på vinmarken. Ved dekantering tilføres vinen elementer af hassel- og valnødder, tørrede frugter og mørke bær.

Dens mund byder på en indbydende silkeblød cremet viskositet, som på skønneste vis slutter af i en lang og vedvarende smag af solmodne mørke kirsebær og blommer. Dette bæst af en kraftkarl opleves fyldig og harmonisk med velintegrerede fadnoter, kompleks med fine tanniner, god syre og masser af nuancer.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server denne vin ved 17-18° grader. En topvin som La Bestia vil levere en stor vinoplevelse nu efter dekantering, men kan også med fordel gemmes i kælderen i yderligere 4-5 år - hvis du kan vente så længe ...

Super lækker og indsmigrende Monastrell med en potent overarm af de helt store. Spækket med aromaer, god syre, solmodne bærfrugter og velintegrerede tanniner, byder denne spanske lækkerbisken på en monstrøs vinoplevelse. Har du mod på at gå ombord i "bæstet" fra DO Jumilla? Sådan skal Monastrell smage!

Vin Data
Drue
Monastrell
Type
Rødvin
Årgang
2014
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Artiga & Fustel
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
16,5%
Region
DO Jumilla
Lagring
18 måneder på franske egetræsfade
Drikkes bedst
2017-2022
Anmeldelser
FinansBureauet

5 stjerner

"Fantastisk spansk vin, som imponerer mere med sin saft og kraft end sin elegance. Svedig næse med tykt lag af Worcester Sauce og tjære og opulent mund med righoldige mængder bacon, lakridsrod, ristede mandler og mokka pakket ind i faste tanniner. Ikke for sarte sjæle og svagdrikkere."

FlaskeHalsen

5 stjerner

"Monastrell er måske ikke den mest hæderkronede druesort, men det er bestemt en undervurdering af potentialet, hvis du kun har smagt den i billige udgaver. For her har vi en forrygende Monastrell-vin fra Jumilla i det sydøstlige Spanien. Det er en vin med rigtig god frugt, der gemmer sig bag nogle mere sprælske og livlige nuancer. Der er masser af krydderier og power i vinen, der kan virke lidt vild i kanten, men som er det på en lækker og nemt tilgængelig måde. For hvis du har tålmodigheden og giver vinen den opmærksomhed og fokus, den fortjener, så er der så mange og så lækre nuancer at gå på opdagelse i, at det er arbejdet værd. For det kræver lidt arbejde at nå helt ind til kernen i denne super interessante Monastrell-vin."

Guia Penin

90 points

"Colour: cherry, garnet rim. Nose: balsamic herbs, aged wood nuances, ripe fruit, scrubland, varietal. Palate: flavourful, balsamic, spicy, round tannins."

Mind If I W(h)ine

5 stjerner

"Ved første møde en smule dunkel, mystisk, skræmmende – og yderst spændende.

Duften er umiddelbart frugtig, men jeg fanger også noter af mørk rom og lidt kakao  – og hvis du lukker øjnene, svinger vinen, og snuser som blev du betalt for det, fanges også frisk timian.

I smagen er der knaldsorte, solmodne kirsebær. Dem der har fået længe på grenen, og som solsorten endnu ikke har snuppet.

Mørklilla, nedfaldne blommer, sort fuldfed vanilje og en snert af mørk, frugtig chokolade.

Der er smæk på alkoholprocenten, og det fornemmede jeg i eftersmagen, samt det faktum at jeg stille og roligt sad og fik varmen i kinderne.

“Bæstet” kræver selskab af mad, gerne en rigtig kraftig efterårs-gryderet med mos, eller en virkelig stor og velstegt bøf.

Det er ikke meningen at bæstet skal tæmmes, så gå i stedet nysgerrigt på jagt i vildskaben, og hold godt fast!

5 store stjerner herfra."

VinAvisen

5 stjerner

"En stor, pragtfuld og lækker rødvin med et bredt smagsbillede med blandt andet kirsebær og blommer, kaffe og vanille fra fadlagringen. En enorm vin! lød det fra smagebordet. 16,5 procent, men ingen spritkant."

Gastroland.dk

5 stjerner

"Jeg er normalt ikke til de meget tunge frugtbanditter med masser af alkohol. Men her finder vi alligevel en vin med masser af flot frugt og god balance af frugtsyre. Skal nydes med stor og beskidt bøf eller måske en klasseburger med masser af krydderier og smag. Den høje alkoholprocent kan ikke smages. GENKØB og fem flotte stjerner til bæstet fra Spanien"

Medaljer

Guldmedalje AWC Vienna

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt