KÆMPE KUP! RIOJA GRAN RESERVA MED 61% RABAT! FØRST TIL MØLLE! LÆS MERE HER!

×
VinAvisen
FlaskeHalsen

La Orphica Seleccion Aurora Blanco 2023

Smagsfuld, aromatisk og forfriskende prisbasker

På lager
DKK 59,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 79,95 DKK stk.
65,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Hygge
  • Skaldyr
  • Tapas og snacks
Beskrivelse

Detaljer

Smagsfuld, aromatisk og forfriskende prisbasker

Denne lækre hvidvin er lavet på 47% Macabeo, 23,5% Verdejo, 23,5% Sauvignon Blanc, 6% Moscatel. Druerne blev høstet i slutningen af august i de tidlige morgentimer, mens temperaturen var lav og druerne kølige. Høstning under disse forhold gav druerne mulighed for at bevare deres naturlige aromatiske egenskaber og meget udtryksfuld aromatisk vin, når vinen blev tappet. Temperaturen under vinifikationen var kontrolleret og holdt den på 13-16ºC under hele gæringen i rustfri ståltanke for at bevare druernes ungdommelige frugt.

Klar, lys strågul farve. Næsen har en dejlig kompleks kombination af forfriskende citrus og druefrugter fra Sauvignon Blanc og Verdejo, kombineret med moden fersken og
melon og duft af appelsinskal fra Moscatel-druen. Smagen er blød, afrundet og let at drikke med en forfriskende eftersmag.

Denne vin bør serveres afkølet og passer perfekt til letter snacks som skinke, saltede mandler, oliven, samt asparges, grillet blæksprutte og hvidløgsristede kongerejer.

La Orphica Selection Aurora er en blød ungdommelig aromatisk hvidvin, der altid vil få dig til at smile

Vin Data
Drue
Macabeo
Moscatel Seco
Sauvignon Blanc
Verdejo
Type
Hvidvin
Årgang
2023
Land
Spanien
Låg
Prop
Producent
Bodegas Trenza
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13%
Lagring
Rustfri ståltank
Drikkes bedst
2024-2026
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

Anmeldelse af årgang 2020 - "Det danskejede Bodegas Trenza skaber vilde og spændende vine i det sydøstlige Spanien. Når man spræller lidt mere end flertallet, så er det ikke altid, man rammer plet, og det gælder også for Trenza. Men når de gør det, så er det altså pletskud, man husker. Husk lige på prisen på denne vin, inden du sluger de næste ord, for de er skrevet med udgangspunkt i en vin, der koster 80 kroner normalt, og som på en god dag kan købes for 59 kroner. Ud fra den præmis, er der her skabt et enormt spændende blend af frisk Sauvignon Blanc, frisk Verdejo, fyldig Macabeo og sødmefuld Moscatel. Først og fremmest er det en vin, der hænger sammen, og hvor helhedsindtrykket fungerer supergodt. Samtidig er det en vin, der giver plads til, at man kan udpege de enkelte druers tilstedeværelse – og den kobling er virkelig noget, jeg værdsætter. Især når tingene fungerer i en helhed som her, hvor terrassevarmeren godt må få sættes på højeste blus henover vinteren, for det er især en vin, der fungerer, når der skal hygges før eller efter middagen." Bemærk venligst; dette er anmeldelse af årgang 2019

VinAvisen

5 stjerner

Anmeldelse af årgang 2020 - "En af de hvidvin man lige skal have et glas mere af ... Duften er fyldig med mango, honning og fenikel, mens smagen er let cremet og igen med mango som en markant note, og med en perfekt balance mellem frugtsødme og syre. Prisen pr. flaske er lav sammenlignet med kvaliteten - så snup seks styk. De skal nok få ben at gå på!" Benmærk venligst; dette er anmeldelse af årgang 2019

Om producenten

Trenza

Trenza blev grundlagt i 2004 af storebror David, senere stødte lillebror Jonas til. De to brødre har en lang historie i Spanien, som de immigrerede til i en meget ung alder. Den ungdommelige nysgerrighed gjorde integrationen nem for de to unge gutter, som lynhurtigt tilegnede sig en bred kulturel viden og gode sprogkundskaber. Begge drenge blev tidligt fascineret af vinproduktion, og da de blev voksne, kastede de sig over forskellige vinprojekter. Det var dog først da David startede egen produktion op i 2004, at Jonas øjnede muligheden for at indgå et tæt samarbejde med storebror.

”Trenza” betegner synergien, der opstår når to eller flere druesorter kombineres i samme vin. Brødrene anvender Monastrell, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Garnacha og Merlot i forskellige kombinationer for at opnå den ønskede synergi, som kommer til udtryk i en kraftig, kompleks og unik vin. Alle stokkene slår rødder omkring Yecla, som udgør et 4.500 ha. stort vinområde i det sydøstlige Spanien.

Brødrenes marker ligger nord for Yecla 750 - 800 meter over havets overflade. Jordbunden i området er stenet og rig på kalk og mineraler. Området nord for Yecla hedder Arriba, og er med en årlig nedbørsmængde på 2-300 mm et af de tørreste vinområder i hele verden. I Arriba når temperaturen op på 39-42 grader i dagtimerne og rammer 15 grader om natten. De ekstreme forhold leder til et meget lille udbytte, med meget høj intensitet.

I forædlingen anvender brødrene traditionel vinificering, som afsluttes af fadlagring. Brødrenes vine er fulde af saftig frugtkraft, gode krydderier fra fadene og det intense klima og en fin balance i tanninerne.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt