SUPER VALUE SMAGEKASSER M/ 12 FL FOR KUN 525 KR! BEGRÆNSET ANTAL! LÆS MERE HER!

×
90 points
Mad og Monopolet
VinAvisen
91 points
James Suckling
FlaskeHalsen

La Orphica Monastrell Tardia 2022

Sent-høstet Monastrell der overleverer ifht prisen.

På lager
DKK 59,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 79,95 DKK stk.
65,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Grill mad
  • Hygge
  • Ost
  • Svinekød
Beskrivelse

Detaljer

Sent-høstet Monastrell der overleverer ifht prisen

Orphica Seleccion Tardia er lavet af 100% Monastrell druer, hvor druerne har fået lov til at hænge ca. 3 uger længere end normalt. Dette gør at druerne er begyndt at blive til rosiner på stokkene. Disse sent-høstet druer har en naturlig sødme, der passer godt med den intense Monastrell drue. En lille del af vinen har lagt på fad i 6 måneder, hvor resten kun er lagret i ståltanke, for at bevare de friske og rene frugtnuancer.

Rubinrød farve. Ungdommelige aromaer af modne blommer, kirsebær, lidt knuste urter og søde krydderier. Smagen er mild, med flot fylde, bløde tanniner og en naturlig sødme fra de sent-høstet druer. En lang of saftig eftersmag fuldender oplevelsen.

Server vinen v/ 19-20 grader. Dette er en meget anvendelig rødvin. Prøv den til f.eks. svinekød, and, pizza og pasta. Den kan også bruges som hyggevin uden mad.

Orphica Seleccion Tardia er en sent-høstet Monastrell fra det sydlige Spanien, som giver dit intens og fløjlsblød frugt fra start til slut.

Vin Data
Drue
Monastrell
Type
Rødvin
Årgang
2022
Land
Spanien
Låg
Prop
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Lagring
6 mdr i ståltanke
Drikkes bedst
2023-2026
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

Anmeldelse af forrige årgang - "Det er ikke helt uden logik, at Monastrell-druen har fået et ry for at være lidt skramlet og bag-in-box-agtig, for mange billige spanske vine i grænsebutikkerne er lavet på denne robuste og højtydende druesort. Når man skruer på pris og kvalitet opdager man imidlertid hurtigt, at det er en drue, der kan meget mere, når den bliver håndteret ordentligt. Men så er vi også gerne oppe i vine til over 200 kroner flasken. Heldigvis behøver man ikke grave helt så dybt i lommen for at lande en god Monastrelle, for La Orphica i det sydøstlige Spanien har med denne Tardia formået at frembringe en Monastrell, der måske ikke ligefrem er elegant, men som smager stilrent, godt og meget afbalanceret. Det er saftigt og krydret, men uden at falde i fælden, hvor det stritter i tusind retninger. Der er samling på enderne, og det gør det til en rigtig fin Monastrell, der rammer det brede publikum, men som samtidig tager sig selv alvorligt nok til ikke at gå på unødig kompromis. Dejligt eksempel på, at Monastrell kan smage skønt, selvom prisniveauet skal holdes i den lave ende."

James Suckling

91 points

Bemærk; Anmeldelse af forrige årgang; "A juicy and velvety monastrell with lots of raspberries, dried herbs and cloves. Medium body with creamy tannins. Round and plush with a punchy finish."

Mad og Monopolet

90 points

"Monastrell-druen vokser virkelig på mig. De første gange jeg smagte den, så var det primært som en blandingsdrue med andre spanske druer, men den fungerer fremragende, når den styrer det hele alene. Dette er bevis for, at Spanien har kæmpe value for money, når det kommer til deres vine. Næsen er fyldt med duft af kirsebær, solbær, mørk chokolade, vanilje og lakrids. I munden er den fyldig med en let kølighed over sig, der kommer til udtryk i tanninerne og syren, som runder vinen rigtig fint af."

VinAvisen

5 stjerner

Anmeldelse af forrige årgang - "Vi har også smagt denne rødvin i årgang 2019, hvor vi gav den 5 stjerner. Og årgang 2020 holder kvaliteten. Det er en lækker, fyldig, koncentreret og harmonisk vin med en perfekt forening af frugtsødme, krydrede noter og tanninbid. Nyd vinen til kraftige kødretter og fuldmodne oste."

Om producenten

Trenza

Trenza blev grundlagt i 2004 af storebror David, senere stødte lillebror Jonas til. De to brødre har en lang historie i Spanien, som de immigrerede til i en meget ung alder. Den ungdommelige nysgerrighed gjorde integrationen nem for de to unge gutter, som lynhurtigt tilegnede sig en bred kulturel viden og gode sprogkundskaber. Begge drenge blev tidligt fascineret af vinproduktion, og da de blev voksne, kastede de sig over forskellige vinprojekter. Det var dog først da David startede egen produktion op i 2004, at Jonas øjnede muligheden for at indgå et tæt samarbejde med storebror.

”Trenza” betegner synergien, der opstår når to eller flere druesorter kombineres i samme vin. Brødrene anvender Monastrell, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Garnacha og Merlot i forskellige kombinationer for at opnå den ønskede synergi, som kommer til udtryk i en kraftig, kompleks og unik vin. Alle stokkene slår rødder omkring Yecla, som udgør et 4.500 ha. stort vinområde i det sydøstlige Spanien.

Brødrenes marker ligger nord for Yecla 750 - 800 meter over havets overflade. Jordbunden i området er stenet og rig på kalk og mineraler. Området nord for Yecla hedder Arriba, og er med en årlig nedbørsmængde på 2-300 mm et af de tørreste vinområder i hele verden. I Arriba når temperaturen op på 39-42 grader i dagtimerne og rammer 15 grader om natten. De ekstreme forhold leder til et meget lille udbytte, med meget høj intensitet.

I forædlingen anvender brødrene traditionel vinificering, som afsluttes af fadlagring. Brødrenes vine er fulde af saftig frugtkraft, gode krydderier fra fadene og det intense klima og en fin balance i tanninerne.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt