RYD LAGERET! SPAR 58% PÅ 5-DOBBELT GULDVINDER OG VINDER AF 91+92 POINTS! LÆS MERE HER.

92 points
Mad og Monopolet
VinAvisen

La Orphica Monastrell Iluminada 2020

Stor Monastrell af tørret druer. Fantastisk rig, moden og fløjl...

På lager
DKK 89,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 109,95 DKK stk.
95,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Grill mad
  • Hygge
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Rig rødvin, produceret af tørret Monastrell druer!

Vinen er produceret af 100% Monastrell druer fra det sydlige Spanien, nær Yecla. Druerne er først høstet midt oktober, hvor de er begyndt at tørre ind og dermed har tabt en stor del af deres vægt. En metode der passer godt til netop Monastrell druen, da den naturlige sødme metoden giver, hjælper med at afrunde de store tanniner der normalt findes i denne sort. Vinen har fadlagret 6 måneder i franske og amerikanske egetræsfade.

Moden, rig og fløjlsblød smag

Farven er dyb rubinrød. Intense aromaer af mørke blommer, sorte kirsebær, ristet eg samt hints af pibetobak og krydderier. Smagen er stor, rig og moden og med masser af bløde og modne tanniner. Den naturlige sødme fra de indtørret druer afbalanceres med en frisk syre. Lang, saftig og lagfyldt eftersmag.

Server vinen v/ 18-20 grader. Prøv den til grillet (og gerne marineret) kød fra grillen, rødt kød, and eller til et lille ostebord eller helt uden mad. Giv gerne vinen 30 mins ilt inden servering.

La Orphica Iluminada er en fantastisk rødvin til prisen. Produceret af intense Monastrell druer, som har fået lov til at tørre på vinstokkene. Det har givet en intens, rig, moden og let sødmefuld smag, som slutter ud i en laaang og spændende eftersmag. Prøv den!

Vin Data
Drue
Monastrell
Type
Rødvin
Årgang
2020
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15%
Lagring
6 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2022-2026
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Mad og Monopolet

92 points

"Monastrell er egentlig primært brugt som en blandingsdrue - men flere og flere er begyndt at lave en 100 % Monastrell-vin, som fx denne La Orphica Monastrell Iluminada. Det er en glimrende vin, som i næsen har duft af modne kirsebær, blomme, vanilje og cedertræ. I munden har den masser af frugtsødme, varme og bløde tanniner, som sluttes af med et lille syrebid. Til prisen er den fremragende og med stor value for money. "

VinAvisen

5 stjerner

"Druerne til denne rødvin høstes først i oktober, så de når er tørre en del ind på vinstokkene, og dermed give vinen en dejlig frugtsødme, der i smagen indgår et perfekt kompagniskab med noter af chokolade, kaffe, toast og vanille efter seks måneders fadmodning."

Medaljer

Our Favorite points

Om producenten

Trenza

Trenza blev grundlagt i 2004 af storebror David, senere stødte lillebror Jonas til. De to brødre har en lang historie i Spanien, som de immigrerede til i en meget ung alder. Den ungdommelige nysgerrighed gjorde integrationen nem for de to unge gutter, som lynhurtigt tilegnede sig en bred kulturel viden og gode sprogkundskaber. Begge drenge blev tidligt fascineret af vinproduktion, og da de blev voksne, kastede de sig over forskellige vinprojekter. Det var dog først da David startede egen produktion op i 2004, at Jonas øjnede muligheden for at indgå et tæt samarbejde med storebror.

”Trenza” betegner synergien, der opstår når to eller flere druesorter kombineres i samme vin. Brødrene anvender Monastrell, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Garnacha og Merlot i forskellige kombinationer for at opnå den ønskede synergi, som kommer til udtryk i en kraftig, kompleks og unik vin. Alle stokkene slår rødder omkring Yecla, som udgør et 4.500 ha. stort vinområde i det sydøstlige Spanien.

Brødrenes marker ligger nord for Yecla 750 - 800 meter over havets overflade. Jordbunden i området er stenet og rig på kalk og mineraler. Området nord for Yecla hedder Arriba, og er med en årlig nedbørsmængde på 2-300 mm et af de tørreste vinområder i hele verden. I Arriba når temperaturen op på 39-42 grader i dagtimerne og rammer 15 grader om natten. De ekstreme forhold leder til et meget lille udbytte, med meget høj intensitet.

I forædlingen anvender brødrene traditionel vinificering, som afsluttes af fadlagring. Brødrenes vine er fulde af saftig frugtkraft, gode krydderier fra fadene og det intense klima og en fin balance i tanninerne.

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt