La Guaite di Noemi Superiore Ripasso 2009

Den bedste Ripasso vi har smagt. Kongevin.

På lager
DKK 235,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 259,95 DKK stk.
240,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Hygge
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Nok den mest lækre Ripasso du kan opstøve

Vinen er produceret af Corvina 35%, Corvinione 35%, Rondinella 20% og de resterende er Cabarnet, Oseleta og Coatina. Alle druer håndhøstes, så det sikres at kun optimalt modne drueklaser benyttes, i starten af oktober. Herefter tørres druerne i ca. 40 dage. Selve fermenteringsprocessen foregår på temperaturregulerede ståltanke i ca. 4 dage med daglige pumpovers. Herefter igangsættes en anden gæring med druekvaset fra produktionen af vinhusets store Amarone. Efter endt vinifikation lagrer vinen videre, i først 30 måneder på små franske egetræsfade og derefter 6 måneder i rustfri ståltanke. Vinen lagrer videre i flasken min. 4 år inden den frigives til salg.

Mørk, tæt og blød smag

Farven er rubinrød med en let brunlig kant. Intense, frugtrige og komplekse aromaer af modne kirsebær og modne mørke bær, samt noter af balsamico, rosin, kakao og vanilje. Smagen er tæt, fyldig og moden. Tanniner og syre er perfekt afstemt til den intense frugt. Eftersmagen er lang og blød.

Server vinen v/ 17-18 grader. Brug den f.eks. til røde bøffer, vildt eller modne oste. Også oplagt som meditations vin. Vinen kan drikkes nu efter et par timers iltning.

La Guaite di Noemi er nok den mest lækre Ripasso vi har smagt – og en af de absolut bedste vine fra Valpolicella overhovedet. Fyldig og tæt Ripasso, med en fantastisk lang eftersmag.

Vin Data
Drue
Corvina
Corvinone
Diverse sorter
Rondinella
Type
Rødvin
Vintype
Ripasso
Årgang
2009
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
La Guaite de Noemi
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
16%
Region
Veneto
Lagring
30 mdr fadlagring samt 6 mdr i ståltanke
Drikkes bedst
2018-2025
Anmeldelser
Om producenten

La Guaite di Noemi

Noget af de bedste der findes i Valpolicella

La Guaite di Noemi producerer 5 fantastiske vine. Fælles for dem er at de er kraftfulde, med stor frugtfylde og en perfekt afstemt syre. Produktionen er meget begrænset, men til gengæld er kvaliteten helt i top. Ligeledes frigives vinene først når de er drikkeklare, tit efter først 8+ år.

La Guaite di Noemi producerer en frisk og frugtrig Rosso Veronese, en intens Valpolicella Superiore, en kraftfuld og frugtrig Ripasso, en sød Recioto og selvfølgelig deres intense og magtfulde Amarone.

Bonus info; Vinmarkerne og vingården ligger ved siden af legendariske Romano Dal Forno, som er La Guaite familens ven, og mentor for deres vinproduktion.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt