BEMÆRK; BUTIKKEN I ESBJERG HOLDER LUKKET UGE 29+30. WEBSHOPPEN KØRER VIDERE SOM NORMALT, MEN MED BEGRÆNST TELEFON TID FRA 9-15.30 ALLE HVERDAGE.

×
FlaskeHalsen
95 points
Vinhulen Points
Smag På Vin
Houlberg Vinblog

La Guaite di Noemi Solitario 2011

Hybrid mellem Amarone og Recioto! En smagsoplevelse af de store.....

På lager
DKK 749,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 799,95 DKK stk.
754,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Hygge
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Amarone-Recioto hybrid. En stor og meget kompleks rødvin fra Noemi

Vinen er produceret af 35% Corvina, 20% Rondinella, 35% Corvinone og 10% af Oseletta og Croatina. Druerne kommer fra deres vinmarker beliggende tæt på vinhuset i Mezzane di Sopra, Valpolicella. Alle druer håndhøstes og fragtes til vingården i små kasser, så druerne tager så lidt skade som muligt. Herefter tørrer druerne i 3½ måned. Efter vinifikationen lagrer vinen hele 54 måneder i nye franske egetræsfade og herefter mindst 30 måneder i flasken inden frigivelse.

Farven er dyb granatrød. Intense aromaer af sorte og blå bær, blommer, vanilje, chokolade, mokka og peber. Smagen er blød, forførende og sødmefuld. Fantastisk rig, moden og sødmefuld smag af sorte og blå bær, balsamico, vanilje og krydderier. En lagfyldt og meget kompleks rødvin. Eftersmagen er lang og bliver ved og ved.

Server vinen v/ 14-16 grader. Prøv den f.eks. til modne oste, chokolade desserter eller som en urimelig lækker meditationsvin. Vinen bør iltes en times tid før servering.

Denne Solitario er nærmest en Amarone-Recioto hybrid. En mellemting herimellem. Den dybe, kraftfulde og modne smag man kender fra Amarone og sødmefulde smag lidt ala Recioto, uden at det dog bliver lige så sødt og helt dessertvins agtigt. En speciel, men fantastisk vinoplevelse!

(For at give en ide om sødmen, så er der 4,4g restsukker pr liter i deres Amarone, 21,2g pr liter i denne Solitario og 136g pr liter i deres Recioto dessertvin)

Vin Data
Drue
Corvina
Corvinone
Rondinella
Type
Rødvin
Årgang
2011
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
La Guaite de Noemi
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
17%
Region
Valpolicella
Anmeldelser
FlaskeHalsen

6 stjerner

"Det er voldsomt at begynde at overveje, hvad der er den bedste vin, man nogensinde har smagt. Men det her er helt bestemt en kandidat, for er du tosset hvor er det lækkert. Der går historier om, at Le Guaite du Noemi egentlig kom til at produceren Solitario ved en fejl. Det skal jeg ikke kunne sige, om der er sandhed i, men skulle det være tilfældet, så er det en af de bedste fejl, jeg har oplevet. Den er helt usædvenligt givende i sine mange store og bløde nuancer, og de 17% alkohol er selvfølgelig til at fornemme i smagstyngden og den storladne stil, men samtidig er det så fløjlsblødt og smooth, at det alligevel er en vin, der er utroligt nem at drikke. Der er en vis portvinsfornemmelse, men uden de robuste fad-træk, vi ellers kender fra den portugisiske klassiker, og det er højst usædvanligt, at en vin på samme tid kan være så voldsom og kæmpemæssig – og alligevel så blød, smooth og charmerende. Prisen er et kapitel for sig, og den vil selvfølgelig indsnævre feltet af mulige købere, men det er en af de vine, hvor jeg føler, at der er fuld værdi for pengene, selvom vi er i et højt prisniveau for almindelige mennesker."

Smag På Vin

5 stjerner

"Forhandleren advarede på forhånd, at dette var en vin, som kunne tolkes som en hybrid mellem en Amarone og en Recioto, hvilket også giver mening med 21,2 gram restsukker pr. liter – pænt over Amarone-niveau og endnu et stykke fra de fleste Recioto. I glasset er den også dyb og koncentreret i den rubinrøde farve. Aromaen er vildt lækker. En man kan blive ved med at snuse til. Sødlig med kirsebær, blomme, rosiner, chokolade, kanel og vanilje. I smagen er den bare halvsød, blød og rund med en tindrende alkohol i slutningen – ellers kirsebær og mørk chokolade. Syre og tannin er der, men det er ganske let og underspillet. Ganske kompleks og meget lækker – en topvin til modne oste, mørke desserter eller til dig selv, når du skal forkæles. Det er en topklassevin. Derom skal der ikke herske nogen tvivl, hvorfor den også skulle have 95-96 point på en 100 skala, men på en stjerneskala, der vægter forhold mellem pris og kvalitet, så trækker den høje pris en enkelt stjerne ned…"

Læs hele anmeldelsen her
Vinhulen Points

95 points

"Rubinrød. Der er intet sædvanligt over denne vin. Den vil i både duft og smag ud af glasset og behage. Duften har en voluminøs kraft af blomme, store brune rosiner, kirsebær, masser af vanilje fra fadet og en umiskendelig sødme under al kraften i potent højkoncentrat. Smagen er et kapitel for sig. På den ene side bærer den Amarone-nuancer, mens den samtidig nærmer sig Recioto rent sødmemæssigt uden at komme helt dertil og fremstår massiv, højkoncentreret med hele 17% alkohol, hvor det er blomme, store brune rosiner og vanilje der behager i silkeblød fløjlshandske af magtfuld frugtkoncentration. Trods høj alkoholprocent så formår vinen at fremstå med frisk frugtsyre til at bryde det fede og gemme alkoholen fremragende i den fede frugt og den hele tiden nærværende sødme. Tak skæbne den smager igennem! Det er en vin, der fejer bordet og fjerner al mulighed for at gå tilbage til almindelig rødvin samme aften, da vinen simpelthen er så massiv, at du kun har fællesgener med portvin. Absolut fremragende glas med stort lagringspotentiale."

Vivino

Houlberg Vinblog

6 stjerner

"Smagsmæssigt er det også klart en anderledes vin og med den høje, nærmest dessertsødme i vinen, så tænkte jeg strakt på ost. Men vi dog ikke helt ovre i Recioto land, for der er også tanniner samt en vis grad af syre i vinen, selvom det hele leveres fløjlsblødt og cremet med en gammel, stoisk dekadence. Der er en smule Sagrantino Passito over vinen … blot med venetianske gener.

Det er som nævnt en vin lidt udenfor nummer … en vin, der er lidt sin egen. Jeg synger stadigvæk ost, ost, ost, jeg vil ha' ost, måske endda en Gammel Ole. Mange vil måske være lidt forskrækkede over en sådan vin og måske sige, at den ikke passer ind.

Jeg er dog tilhænger af vinøs vildskab og vine, som udfordrer normen, og der er Solitario helt perfekt, for den smager simpelthen ganske fantastisk. Nyd den til lidt dessert eller ost. Fanden svær at rate … og så alligevel ikke, for det er en fantastisk oplevelse, selvom prisen også ligger i det højere luftlag."

Om producenten

La Guaite di Noemi

Noget af de bedste der findes i Valpolicella

La Guaite di Noemi producerer 5 fantastiske vine. Fælles for dem er at de er kraftfulde, med stor frugtfylde og en perfekt afstemt syre. Produktionen er meget begrænset, men til gengæld er kvaliteten helt i top. Ligeledes frigives vinene først når de er drikkeklare, tit efter først 8+ år.

La Guaite di Noemi producerer en frisk og frugtrig Rosso Veronese, en intens Valpolicella Superiore, en kraftfuld og frugtrig Ripasso, en sød Recioto og selvfølgelig deres intense og magtfulde Amarone.

Bonus info; Vinmarkerne og vingården ligger ved siden af legendariske Romano Dal Forno, som er La Guaite familens ven, og mentor for deres vinproduktion.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt