VinAvisen
ByMalling
96 points
Luca Maroni
FlaskeHalsen
VinHulen

La Bollina Tinetta Nebbiolo Rose 2017

Super rosé fra La Bollina, med blød og rig frugt.

På lager
DKK 88,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 119,95 DKK stk.
93,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Hygge
  • Kylling og kalkun
  • Pasta og pizza
  • Salat
  • Skaldyr
  • Tapas og snacks
Beskrivelse

Detaljer

Harmonisk Rose fra Bollina

Tinetta Rose er produceret af 100% Nebbiolo druer, fra vinmarker i Piemonte hvis udbytte er nede på 9 tons per hektar, hvilket sikre druer med høj intensitet. Druerne er høstet ved optimal modenhed, og er siden presset let som man gør med hvidvin og har gæret v/ 10-12 grader i 14 dage. Vinen er lagret i ståltanke sammen med drue resterne, som sikre at alt smag og ønsket struktur trækkes ud af druerne, og samtidligt bevare friskheden.

Farven er flot laksefarvet med changerende lyserøde nuancer i glasset. Intense og vedvarende aromaer af kirsebær, blomster og jordbær. Smagen er rig, afbalanceret og frisk med en let sødmefuld frugtmund. En perfekt rosé med en harmonisk palette af lige dele struktur, friskhed og fylde.

Nyd vinen ved 9-11° grader. Brug den til næsten alt - denne rosé besidder smag, intensitet og struktur til at kunne ledsage fisk, skaldyr og lyst kød. Samtidlig er den blød og let sødmefuld, hvilket gør den ideel som en frisk aperitif en dejlig sommerdag.

En super rosé til brug gennem hele sommeren - til hygge, aperitif, mad - Tinetta gør det godt til det hele!

Vin Data
Drue
Nebbiolo
Type
Rose
Årgang
2017
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
La Bollina
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13%
Region
Piemonte
Lagring
Ståltanke
Drikkes bedst
2018-2020
Anmeldelser
ByMalling

5 stjerner

"Italienske La Bollina har tidligere præsteret nogle fornemme hvidvine og roséer, og denne 2017-udgave af roséen Tinetta er ligeledes super charmerende. Det er en ret lys rosé, som byder på en flot fylde i smagen, uden at den bliver sød. Der er en skøb balance mellem friskhed og frugt, og det gør den til en flot og lækker vin. Efter min smag må den ikke være alt for kold, for så dræber du en del af de fineste nuancer."

FlaskeHalsen

5 stjerner

Anmeldelse af årgang 2016;

"Nebbiolo-druen er en sær størrelse, der først og fremmest nyder kongestatus når det gælder Barolo-vinene og de beslægtede flasker fra området deromkring. Men den kan også levere vine i en mere behagelig prisklasse, og såmænd også i rosé-udgaven. Denne vin fra La Bollina er en rosé på Nebbiolo-druen, og hillemænd hvor det er en succesrig én af slagsen. Den er vældig skøn med lækre sødmefulde frugter, men stadig er den frisk og rar og meget indbydende til sommerens lune hyggestunder på terrassen, verandaen eller i strandkanten. Rigtig fint italiensk bud på en blød og rar rosé-vin til en aldeles fornuftig pris."

Luca Maroni

96 points

VinAvisen

5 stjerner

"Flot rosévin, der vil klæde ethvert lettere måltid. Den er i fin balance med druefrugt, syre og sødme - rygrad og kompleksitet. Lang eftersmag."

VinHulen

2 stjerner

Anmeldelse af årgang 2016;

"Laksefarvet. Duften er frisk og citruspræget med ananas o gen spids af bolsjesødme. Smagen er fyldig og frisk med masser af ananas og citrus og fin frugtsyre med bid. Rund og venlig der giver mulighed for et glas uden ledsagelse af mad på terrassen. Slutter med noter af citrus og ganske lette syrlige indslag. Flot til prisen."

Vivino

Om producenten

La Bollina

Foruden at drive vingård, så har La Bollina flere forskellige overnatningsmuligheder, herunder et 4 stjernet hotel og deres egen 18 hullers golfbane, som snor sig gennem vinmarkerne.

De seneste år er vinene fra La Bollina blevet rost fra mange medier, og Italiens vinguru `Luca Maroni` skriver bl.a. om La Bollina og vinene derfra; ”Armason er simpelthen en af de bedste italienske hvidvine nogensinde…Chapeau for deres vindyrkning og ønologi”

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt