Kæmpe kup! Power rødvin fra Sicilien med hele 46% rabat. Aldrig solgt billigere. Læs mere her.

×
Houlberg Vinblog

La Bollina Armason Monferrato Bianco 2019

Fyldig og frugtrig Chardonnay fra Piemonte

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 119,95 DKK stk.
105,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Kylling og kalkun
  • Skaldyr
  • Suppe
Beskrivelse

Detaljer

Himmelsk Chardonnay fra Piemonte

Vinen er produceret af 100% Chardonnay, som er håndhøstet løbende fra slutningen af august til starten af september. Gæringen er sket delvist i rustfri ståltanke og barriques. Lagringen er sket igen delvist i rustfri ståltanke og i barriques, sammen med drueresterne som løbende omrøres.

Fyldig og frugtrig pleaser

Vinen har en flot strågul farve. Flotte aromaer af fed frugt, og noter af kamille, vanilje og tropisk frugt som passionsfrugt og ananas. I smagen folder vinen sig virkelig ud, med store fyldige frugt, som er i flot balance med syren. På en gang meget stor i smagen, men også temmelig frisk og elegant. I eftersmagen er frugten blød og vedvarende.

Server vinen v/ 9-10 grader. Brug gerne denne særlige hvidvin til smagfulde retter som fx kylling, suppe, omeletter, rejer eller grillet fisk.

Dette er en af Italiens absolut bedste hvidvine, som har virkelig mange tangenter at spille på. Fylde, blødhed og et væld af nuancer!

Vin Data
Drue
Chardonnay
Type
Hvidvin
Årgang
2019
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
La bollina
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
Piemonte
Lagring
Ståltanke / Egetræsfade
Drikkes bedst
2021-2023
Anmeldelser
Houlberg Vinblog

5 stjerner

"Lækker, fed og ganske parfumeret duft, sommerblomstermark, camilleblomster, hvide liljer, tropiske frugter, fersken, ananas, pærer, cantaloupemelon, lidt vanilje, brunet smør og søde krydderier.

Smagen har sådan en lidt mørk og sødkrydret note, masser af fersken, abrikos, fedme, komfortabel tykhed, svag grapebitterhed, lemon og egentlig aromatisk, frisk og buldrer frem. Vi ligger sådan lige mellem 4,5 og 5 tomler ... nok mest 5"

Om producenten

La Bollina

Foruden at drive vingård, så har La Bollina flere forskellige overnatningsmuligheder, herunder et 4 stjernet hotel og deres egen 18 hullers golfbane, som snor sig gennem vinmarkerne.

De seneste år er vinene fra La Bollina blevet rost fra mange medier, og Italiens vinguru `Luca Maroni` skriver bl.a. om La Bollina og vinene derfra; ”Armason er simpelthen en af de bedste italienske hvidvine nogensinde…Chapeau for deres vindyrkning og ønologi”

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt