VinAvisen
FlaskeHalsen
97 points
Luca Maroni
VinHulen

La Bollina Armason Monferrato Bianco 2017

Fyldig og frugtrig Chardonnay fra Piemonte

Ikke på lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 119,95 DKK stk.
104,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Kylling og kalkun
  • Skaldyr
  • Suppe
Beskrivelse

Detaljer

Himmelsk Chardonnay fra Piemonte

Vinen er produceret af 100% Chardonnay, som er håndhøstet løbende fra slutningen af august til starten af september. Gæringen er sket delvist i rustfri ståltanke og barriques. Lagringen er sket igen delvist i rustfri ståltanke og i barriques, sammen med drueresterne som løbende omrøres.

Fyldig og frugtrig pleaser

Vinen har en flot strågul farve. Flotte aromaer af fed frugt, og noter af kamille, vanilje og tropisk frugt som passionsfrugt og ananas. I smagen folder vinen sig virkelig ud, med store fyldige frugt, som er i flot balance med syren. På en gang meget stor i smagen, men også temmelig frisk og elegant. I eftersmagen er frugten blød og vedvarende.

Server vinen v/ 9-10 grader. Brug gerne denne særlige hvidvin til smagfulde retter som fx kylling, suppe, omeletter, rejer eller grillet fisk.

Dette er en af Italiens absolut bedste hvidvine, som har virkelig mange tangenter at spille på. Fylde, blødhed og et væld af nuancer!

Vin Data
Drue
Chardonnay
Type
Hvidvin
Årgang
2017
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
La bollina
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
Piemonte
Lagring
Ståltanke / Egetræsfade
Drikkes bedst
2018-2021
Anmeldelser
FlaskeHalsen

6 stjerner

"Det her er en af de vine, der bare overbeviser årgang efter årgang. Jeg er endnu ikke blevet skuffet, og vi er helt oppe i topkategorien igen i 2017. En italiensk Chardonnay fra Piemonte-området, der står flot og lys i glasset, og som imponerer med lang og smukt blød duft. Smagsmæssigt er der en glimrende power og blødhed med masser af frugt, og smagen intensiveres med en suvern dybde, uden at det bliver kraftfuldt eller voldsomt. Det er en hvidvin med stor smag, og der er ikke bare lag-på-lag på smagen, for det er balanceret så alt spiller i fineste stil."

Luca Maroni

97 points

VinAvisen

5 stjerner

"Superlækker hvidvin med et rent og klart billede af druen Chardonnay. Den har en fyldig, blød smag med et strejf af fad og en dejlig lang eftersmag. Udpræget en madvin."

VinHulen

2 stjerner

"Lys strågul. Duften rummer tropefrugt, melon, karamel/smørkaramel og en røget note og er yderst velduftende og nærmest cremet i duftstilen. Smagen er fed og blød med tropefrugt, moden pære, blød karamel og let røget med rette bid i frugtsyren. Kan drikkes til både mad og et glas uden ledsagelse af mad. Blød og harmonisk hvidvin med stor velsmag og lang finale. Dejligt glas og ret god til prisen."

Vivino

Om producenten

La Bollina

Foruden at drive vingård, så har La Bollina flere forskellige overnatningsmuligheder, herunder et 4 stjernet hotel og deres egen 18 hullers golfbane, som snor sig gennem vinmarkerne.

De seneste år er vinene fra La Bollina blevet rost fra mange medier, og Italiens vinguru `Luca Maroni` skriver bl.a. om La Bollina og vinene derfra; ”Armason er simpelthen en af de bedste italienske hvidvine nogensinde…Chapeau for deres vindyrkning og ønologi”

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt