★★ Resten af juni er der 15% på alt A. Bergere Champagne ★★ - Bemærk; Indtast koden "Bergere15" i rabatkodefeltet! - Du finder dem her: A. Bergere Champagne

×
96 points
Vinbladet

Kopke 40 Years Old Tawny Port

Himmelsk 40 års eleksir

På lager
DKK 989,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 1.050,00 DKK stk.
994,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Hygge
Beskrivelse

Detaljer

En skøn, blød og cremet Tawny sammensat af gamle og særligt udvalgte fade fra Kopkes lodge med en helt usædvanlig kompleksitet. Det koncentrerede udtryk er opstået gennem den fordampning, der er en selvskreven del af den årelange fadlagring.

Vinens elementer

Farven er mahogni med grønlige nuancer og med stor intensitet. I duften fornemmes straks syren med moden frugt, rancio- og oxidations-aromaer, som giver mindelser om apotek, kamfer og urter! Den flygtige syre giver en genial kompleksitet i en ultra-lang finale, som forekommer tørrere end yngre portvine, da de med alderen taber noget af sødmepræget og desuden får mere modspil fra syren.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server denne Tawny ved ca. 14-16° grader for den optimale vinoplevelse, da det dæmper alkohol og sødme, men fremmer friskheden i portvinen. Denne 40 års Tawny er en dessert i sig selv, men er også en skøn ledsager til søde desserter som fx Creme Brulée eller til tørre modne oste og nødder. Efter åbning bør denne portvin opbevares på køl, hvor den kan holde sig frisk i op til 8 uger efter åbning.

En vin som med sit store alderspræg er helt sin egen og bortfejer alle ens forventninger om let-forståelig portvin! Er man til saftig primær-frugt, skal man holde sig langt væk, for dette er ikke billig portvin, men holder man af lagrede tertiære aromaer, så er dette himmelsk eleksir, som bør nydes uden mad, i nøje udvalgt selskab.

Vin Data
Drue
Diverse sorter
Type
Portvin
Land
Portugal
Låg
Korkprop
Producent
Kopke
Størrelse
75 cl
Alkohol
20%
Region
Porto
Anmeldelser
Vinbladet

96 points

"Stor, kompleks duft, nødder, lakrids, karamel, cigarkasse, orangeskal, blomst og pikant citrus. Meget rig smag, frisk og pirrende med lang, lang eftersmag, sødmefuld og samtidig utrolig frisk. Meget stor vin."

Medaljer

Guldmedalje til International Wine Challenge

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt