Fri fragt v/499,00 kr.

Dag-til-dag levering alle hverdage

100% tilfredshedsgaranti

Product was successfully added to your shopping cart.
    96 points
    Vinbladet
    Himmelsk 40 års eleksir

Kopke 40 Years Old Tawny Port

På lager

1.050,00 DKK per stk.
989,00 DKK ved køb kassevis á 6 flasker.
994,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.


Lignende produkter

Kopke 40 Years Old Tawny Port

Detaljer

En skøn, blød og cremet Tawny sammensat af gamle og særligt udvalgte fade fra Kopkes lodge med en helt usædvanlig kompleksitet. Det koncentrerede udtryk er opstået gennem den fordampning, der er en selvskreven del af den årelange fadlagring.

Vinens elementer

Farven er mahogni med grønlige nuancer og med stor intensitet. I duften fornemmes straks syren med moden frugt, rancio- og oxidations-aromaer, som giver mindelser om apotek, kamfer og urter! Den flygtige syre giver en genial kompleksitet i en ultra-lang finale, som forekommer tørrere end yngre portvine, da de med alderen taber noget af sødmepræget og desuden får mere modspil fra syren.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server denne Tawny ved ca. 14-16° grader for den optimale vinoplevelse, da det dæmper alkohol og sødme, men fremmer friskheden i portvinen. Denne 40 års Tawny er en dessert i sig selv, men er også en skøn ledsager til søde desserter som fx Creme Brulée eller til tørre modne oste og nødder. Efter åbning bør denne portvin opbevares på køl, hvor den kan holde sig frisk i op til 8 uger efter åbning.

En vin som med sit store alderspræg er helt sin egen og bortfejer alle ens forventninger om let-forståelig portvin! Er man til saftig primær-frugt, skal man holde sig langt væk, for dette er ikke billig portvin, men holder man af lagrede tertiære aromaer, så er dette himmelsk eleksir, som bør nydes uden mad, i nøje udvalgt selskab.

Drue
Diverse sorter
Type
Portvin
Vintype
Årgang
Land
Portugal
Låg
Korkprop
Producent
Kopke
Størrelse
75 cl
Alkohol
20%
Region
Porto
Website
Lagring
Drikkes bedst
Vinbladet

96 points

"Stor, kompleks duft, nødder, lakrids, karamel, cigarkasse, orangeskal, blomst og pikant citrus. Meget rig smag, frisk og pirrende med lang, lang eftersmag, sødmefuld og samtidig utrolig frisk. Meget stor vin."

Medaljer

Guldmedalje til International Wine Challenge

  1. Vær den første til at bedømme dette produkt

Indsend din bedømmelse

Giv produktet karakterer *

  1 stjerne 2 stjerner 3 stjerner 4 stjerner 5 stjerner
  1x 2x 3x 4x 5x
Din bedømmelse