Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

Koldskål med rabarber

Opskrifter, foodstyling og fotos af:
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk

4 personer
Forberedelsestid: 20 minutter

Ingredienser:

  • ½ liter kernemælk
  • ½ liter tykmælk eller youghurt
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g. rørsukker eller almindelig
  • 1 god vaniljestang, madaskar eller polynesisk
  • 1 ubehandlet eller økologisk citron
  • Rabarber kompot

 

Fremgangsmåde:

Del vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem med lidt sukker for, at løsne kornene.
Kom sukker, vaniljekorn og æggeblommer i en skål. Pisk det indtil det meste af sukkeret er opløst.
Hæld dernæst kærnemælken i, mens der fortsat piskes, og til sidst tykmælken.
Kom citronskal og citronsaft i, og smag til om der skal mere citron i efter ens egen smag.
Server koldskålen med hjemmelavet rabarberkompot, som man finder under rabarberfool her på siden.
Et godt tip er, at tilberede koldskålen dagen inden, da smagen kun bliver bedre natten over.

Om sommeren skal der en lækker koldskål til de lune sommeraftener. En af de hurtigste og nemmeste måder, at lave en dessert på, som kan varieres på mange måder. I denne har Søren kombineret koldskål med rabarberkompot, da rabarkompotten både har sødme og syre, som matcher koldskålen rigtig godt.