Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

Klejner

Top klejner

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk

25 - 35 stk.

Forberedelsestid: 15 minutter

Hviletid: 1 – 3 timer

Tilberedningstid 1 minut

Ingredienser:

  • 135 g. sukker
  • 140 g. smør
  • 2 dl. fløde
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 2 æg
  • Revet skal fra en økologisk citron
  • 1 tsk. hjortetaksalt
  • 500 g. hvedemel
  • 3 pakker palmin

 

Fremgangsmåde:

Pisk sukker, smør, fløde, vaniljepulver, kardemomme sammen.

Rør dernæst hjortetaksalt, æg og revet citronskal, hvorefter melet røres i.

Stil dejen på køl i én - to timer.

Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud i omkring 3 mm tykkelse.

Skær dejen ud i rombeformede klejner med en klejnesporer og skær et rids i midten af hver klejne.

Træk den ene ende af klejnerne gennem ridsen og tryk dem lidt på midten.

Stil dem på køl indtil alle er lavet.

Smelt palminen i dyb gryde.

Når denne er varm koger man 5 klejner ad gangen i et minut. De skal blive lysebrune og sprøde.

Tag dem op og lad dem dryppe af på køkkenrullepapir.

 

Opbevar klejnerne i en lufttæt beholder et mørkt sted. Klejner kan holde sig i en uges tid.

Søren fra Gastromad har været i julehumør og kogt traditionelle klejner, som hører julen til. Han foreslår at serverer de krydrede klejnerne sammen med et godt glas gløgg.