Kirsebærtrifli
Opskrifter, foodstyling og fotos af:
Madblogger Søren S. Willadsen, Gastromad.dk
Lige nu er det højsæson for store søde danske kirsebær. Og hvorfor ikke lave en stor og sød trifli med en lækker vaniljecreme inden de ikke længere kan købes.
Søren har brugt en rødvinsdessertvin til at marinere kirsebærerne i. Dessertvinen har lidt sødme, som passer rigtig godt til de søde og modne danske kirsebær.
Antal personer: 4
Forberedelse: 30 min.
Tilberedning: 15 min.
Ingredienser:
- Ca. 350-400 g. udstenede kirsebær
- 2-3 dl. sødlig rødvinsdessertvin som fx af Primitivo- eller Tempranillo
- 1 pakke ladyfingers
- 2½ dl. sødmælk
- ½ vaniljestang
- 1½ tsk. maizena
- 3-4 æggeblommer
- 55 g. rørsukker eller sukker
Fremgangsmåde:
Dagen forinden
- Hvis kirsebærerne er meget store deles de i halve.
- Hæld dem i en skål, og hæld dessertvinen over.
- Lad dem stå natten over.
Samme dag
- Si kirsebærerne i en sigte, og gem dessertvinen.
- Del den halve vaniljestang og skrab kornene ud.
- Hæld en spsk. sukker over og skil kornene fra hinanden med bladet fra en kniv.
- Kom vaniljesukkeret, sukkeret, sødmælken, æggeblommerne og maizenaen i en gryde.
- Pisk det godt sammen, og stil gryden på en kogeplade ved svag middelvarme.
- Under opvarmning piskes cremen indtil den begynder, at tykne.
- Lad det småkoge i ca. 4 minutter indtil den er tyknet.
- Skær ladyfingrene i mindre stykker, ca. 4.
- Placer 4 – 6 stykker ladyfingers i et glas, og dryp 2 tsk. dessertvin over. De skal lige have lidt væde.
- Kom et lag af kirsebær over ladyfingrene.
- Dernæst ca. 1 spsk. vaniljecreme, som vil flyde lidt ned i kirsebærerne.
- Start forfra indtil glassene er fyldte, eller der ikke er mere.
Forslag til valg af dessertvin:
En skøn klassisk sommerdessert som kirsebærtrifli skal nydes i selskab med en sødmefuld dessertvin i skyggen under den største trækrone i haven. Kirsebærerne til denne trifli har marineret på den skønne dessertvin "Perlé", som er fremstillet på 100% Primitivo.
En sød dessert som denne kirsebærtrifli fremstillet på solmodne, søde kirsebær skal serveres til en kølig, sødmefuld dessertvin. Kirsebærtrifli rummer masser af smag takket være de marinerede kirsebær og den hjemmelavede kagecreme med vanilje og rørsukker. Det er derfor vigtigt at du vælger en dessertvin, som matcher dette aromatiske sommerorgie af en dessert.
Du kan fx nyde en dessertvin som "Perlé" fra Feudi Salentini, som både opleves sødmefuld og krydret, men som er i perfekt balance og meget harmonisk. Du kan også nyde et lille glas dessertvin fra spanske Alvera, som er meget frugtintensive og sødmefulde, og som vil understøtte de sødmefulde kirsebær og den hjemmelavede kagecreme på skønneste vis.
Er du mere i segmentet for portvine, vil en ung Colheita være en skøn ledsager til denne desserttype, som besidder en frugtig intensitet, bløde tanniner og en god fylde.