BEMÆRK; Grundet problemer i levering af varer mellem vores lagre, er få ordre med Sapiente Limited Edition et par ekstra dage forsinket. Alt leveres senest d. 17/10. Beklager fejlen.

×
VinAvisen
90 points
Vinous
90 points
Guia Penin
Anbefalet points
VinExpressen

Kentia Albarino 2016

Fra fantastisk til fremragende.

På lager
DKK 62,45
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 62,45 DKK stk.
67,45 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti
Udløber om:

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Salat
  • Skaldyr
Beskrivelse

Detaljer

Kentia Albarino 2016 er fremstillet i det nordvestlige Spanien ud til Atlanterhavet i regionen Rías Baixas. Vinregionen, som producerer nogle af de mest spændende hvidvine i Spanien.

Denne meget vellykkede hvidvin er lavet på den grønne Albariño drue, som primært dyrkes i Rías Baixas.

Kentia Albarino 2016 er en skøn Albariño hvidvin fra Rías Baixas med lidt mere kant end normalt. Meget aromatisk i næsen med florale elementer, grønne æbler, hvide ferskner og svage mineralske noter. Usædvanlig frisk og helstøbt i udtrykket.

Smagen er intens, blød og frugtig fyldig med en forfriskende syre og sprødhed.

Kentia Albarino er en meget vellykket hvidvin fra Rías Baixas, som viser potentialet i denne grønne drue, og hvorfor disse hvidvine tilhører eliten indenfor spanske hvidvine. Er du til Riesling med et forfriskende twist, må du ikke gå glip af denne store hvidvinsoplevelse.

Vin Data
Drue
Albarino
Type
Hvidvin
Årgang
2016
Land
Spanien
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
?
Region
DO Rias Baixas
Lagring
Ståltanke
Drikkes bedst
2019-2020
Anmeldelser
Guia Penin

90 points

"Colour: bright straw. Nose: white flowers, dried herbs, balanced. Palate: flavourful, fruity, fine bitter notes.2

VinAvisen

5 stjerner

"Spændende hvidvin fra Spaniens nordvestligste hjørne. Den har en frisk, kompleks og aromatisk, fint krydret smag med noter af pærer og citrus. Flasken har skruelåg."

VinExpressen

Anbefalet points

"Jeg er generelt meget begejstret for Albarino-vine fra Rias Baixas. Og jeg har tidligere skamrost Kentia’s vine på denne pragtfulde drue, og sandelig om ikke det sker igen med denne 2016’er. Stilen er ikke helt ulig Riesling-vine, men der er en friskere og mere cool kant, selvom det fortsat er den fyldige stil, der er fremherskende. Der er masser af modne frugter, der har et præg af noget tropeagtigt, men som stadig er meget lyse i tonen. Det betyder, at den er frisk som en Sauvignon Blanc og fyldig som en Riesling – hvilket bestemt ikke er tosset."

Vinous

90 points

"Brilliant straw. Bright and nervy on the nose, displaying intense lime zest, green apple and herb qualities and a deeper melon note. Silky, seamless and energetic on the palate, offering juicy orchard and pit fruit flavors and a zesty jolt of ginger on the back half. Concentrated yet lively, delivering firm closing bite and a long, floral-tinged finish that shows no rough edges."

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt