BEMÆRK: Butikken holder ferielukket i uge 29 & 30!! - Online holder åbent og vi sender ordre som normalt! 

×
FinansBureauet
97 points
James Halliday
FlaskeHalsen
Gastromand.dk

Kellermeister Black Sash Shiraz 2015

Luksus Shiraz. Bør opleves.

På lager
DKK 279,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 349,95 DKK stk.
284,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti
Beskrivelse

Detaljer

En af Australiens bedste Shiraz

Kellermeister Black Sash Shiraz 2015 er et mindesmærke for de majestætiske gamle vinstokke, der på tragisk vis blev fordrevet fra Barossa Valley under den berygtede "Vine Pull" ordning op gennem 1980'erne. En ordning, hvor vinproducenterne fik betaling for at nedbringe antallet af vinstokke pga. overflod af vin på verdensplan.

Kellermeisters 100 år gamle ejendom vingård bærer navnet 'Black Sash' og er en hyldest til de overlevende vinstokke, der tjener som et levende påmindelse om værdien af modstandskraft i modgang og relevansen af tradition i et miljø af konstant forandring.

Vinfremstilling

Denne stemningsfulde Shiraz vin indfanger denne ånd. Den er blevet fremstillet med brugen af traditionelle metoder fra frugten af gamle vinstokke og leverer en rig, overdådig mund med en kødfuld kerne af mørk frugtsødme og en lang fortryllende finish.

Druerne til denne Shiraz kommer fra 80 år gamle vinstokke i Ebenezer distriktet i det nordlige Barossa Valley. Kun de bedste enkeltmarks druer anvendes til denne vin og plukkes selvfølgelig med håndkraft. Fermenteringen foregår i åbne kar ved 22-26° grader med en enkelt gæringsproces. 

Herefter fadlagrer druemosten på nye franske egetræsfade i min. 27 måneder.

Vinens elementer

Kellermeister Black Sash Shiraz 2015 er en fuldblods Shiraz med en flot lys blodrød farve i glasset. Aromatisk næse med modne blommer, solmodne mørke kirsebær, brombær, og med krydderier af sorte peberkorn, kanel, anis og muskatnød.

Intens, frugtig og fyldig i munden med krydrede sorte frugter, mørk chokolade og krydderier. God syre og fint integrerede tanniner med en lang, varm og vedholdende eftersmag.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen v/ 16-18 grader og gerne til retter med lam, grill, rødt kød, vildt, gryderetter eller faste oste.

Luksus Shiraz fra et af de bedste australske vinhuse. Superb rødvin der leverer en uovertruffen vinoplevelse, hvor alle elementer spiller perfekt sammen.

Vin Data
Drue
Shiraz
Type
Rødvin
Årgang
2015
Land
Australien
Låg
Skruelåg
Producent
Kellermeister
Størrelse
75 cl
Alkohol
14,5%
Region
Southern Australia
Lagring
27 måneder
Drikkes bedst
Nu og yderligere 10-15 års lagring.
Anmeldelser
FinansBureauet

6 stjerner

"Der blev testet Syrah/Shiraz i denne uges test hos FinansBureauet. En test som en australsk Shiraz trak sig bedst ud af. Kellermeister Black Sash Shiraz Barossa Valley 2015 hedder den og forhandles af Andrup Vin til en pris af 279 kr. ved køb af 6 stk. Altså ikke en billig vin, men for pengene får man til gengæld en ægte fuldblods Barossa Valley Shiraz i reneste udgave. En perfekt struktureret og opulent sag med eksplosiv næse med noter af peber og kaffe, og kraftig og flamboyant mund med underspillet sødme og oceaner af sort frugt, vanilje og mokka, som rundes af i en lang røgintensiv eftersmag."

FlaskeHalsen

5 stjerner

"Den australske producent Kellermeister er endnu relativt ny på det danske marked, og her finder vi både klassiske australske bombe-basser til temmelig høj pris, og vi finder vine med lidt mindre finesse, der holder sig i en mere fornuftig prisklasse. Her har vi en af de temmelig dyre flasker, der har en stor og mørk stil både når det kommer til smag og udstråling. Smagen er imidlertid fint afstemt og balanceret, så hovedindtrykket er rart og blødt, inden der indtræder en god portion syre, der bider fra sig. Mod slutningen af smagen slår de markante krydderier for alvor igennem og efterlader et indtryk af en vin, der har enormt meget at byde på, og som ikke bekymrer sig om, hvorvidt helheden kan blive for kraftig. Det er lækkert og storladent, og det er en vin, der især vil skabe glæde hos dig, der kan lide en ordentlig omgang smagstyngde og vildskab."

Gastromand.dk

5 stjerner

"Fed næse med mørk brombærfrugt, bitterchoko og mint. Smooooth mund med blide tanniner, der peeler din mundhule som var den på vinøst Nina Agdal besøg. Møgbehagelig vin med andre ord og virkeligt svær at blive sur på. Så det gør vi ikke."

James Halliday

97 points

"Deeply coloured and striking crimson-purple, it takes the meaning of full-bodied shiraz to the extreme, its raison d'etre sombre black fruits on the edge of bitterness, but not tripping the wire. It follows in the footsteps of similarly flavoured and structured wines. The French oak is very evident, but I have no fears for the wine's future stretching out decades ahead."

Vivino

<script src="https://www.vivino.com/external/vivino-widgets.js" type="text/javascript" async></script>

<div class="vivino-widget vivino-wine-card-widget" data-vivino-widget-type="wine" data-vivino-vintage-id="143798277" data-vivino-user-id="10205959" data-vivino-widget-language="en" data-vivino-widget-layout="big"><a href="https://www.vivino.com/wineries/kellermeister-wines/wines/black-sash-shiraz-2015" target="_blank">Black Sash Shiraz 2015 on Vivino</a></div>

Om producenten

Kellermeister

Filosofien bag australske Kellermeister er, at de skal have det sjovt undervejs, men bag den uhøjtidelige overflade, ligger der et målrettet fokus på at fremstille nogle af de bedste Shiraz og Grenache vine i verden. Under Marks ledelse har Kellermeister opnået stor international anerkendelse for især hans Shiraz og Grenache vine, som igennem de senere år har indbragt ham den ene medalje efter den anden. 

I 2012 i London tildelte International Wine Challenge Mark prisen for verdens bedste Shiraz, Australiens bedste Shiraz og Barossa Valleys bedste Shiraz, som året efter blev fulgt op af Barossa Valleys bedste Shiraz, Grenache og Mataro.

International hæder og anerkendelse, som i dag har bragt Kellermeister forrest i førerfeltet indenfor australske vinproducenter. Den roste vinkritiker James Halliday har placeret Kellermeister blandt de 7% bedste australske vinproducenter.

Den australsk fødte vinmager

Den sydaustralsk fødte vinmager, Mark Pearce, begyndte sin kærlighedsaffære med vin, mens Mark og sin kone boede og arbejdede i London. Med sin kone, Susanna, flygtede Mark ofte i weekenderne til de store byer og historiske vinregioner i Europa.

Siden Marks ankomst til Kellermeister fra det historiske og meget elskede Wirra Wirra i McLaren Vale i 2009, har Mark succesfuldt arbejdet gennem udfordrende tider for at sikre overlevelsen af ​​vingården og dens brands - og efter pensionering af grundlæggerne Ralph og Val Jones i slutningen af ​​2012, da Pearce familien købte virksomheden.

Omgivet af et ungt team, viderefører Mark stolt og ydmygt arven fra de to grundlæggere, som startede Kellermeister for mere end 35 år siden.

Mark fokuserer målrettet mod at bevare Kellermeisters bedste vine, men indfører også nye vine, skabt med det formål, at udtrykke autenciteten bag det historiske Barossa Valley.

Mark, Susanna og deres tre små børn bor på deres egen vingård, Threefold Farm, nær Angaston i Barossa Valley.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt