Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

Kartoffelsalat banner

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk

4 personer som tilbehør

Forberedelsestid: 30 minutter

Tilberedelsestid: 15 minutter

Ingredienser:

  • 600 g. små kartofler
  • 1 spsk. salt til kogning
  • ½ dl. mayonnaise af en god kvalitet f.eks. Helmann´s, Heinz eller økologisk
  • ½ - 1 dl. youghurt
  • 2 – 3 spsk. dijonsennep, ikke for stærk
  • 2 små rødløg
  • 8 – 10 cornichoner
  • 2 spsk. kapers
  • 2 – 3 spsk. fint hakket purløg
  • Havsalt
  • Peber

 

Fremgangsmåde:

  1. Skyl og rens kartoflerne, som koges i rigeligt vand med 1 spsk. salt i ca. 10 minutter, eller til de er al dente.
  2. Hæld vandet fra og køl dem ned ved, at stille dem i køleskabet.
  3. I mellemtiden blandes mayonnise, youghurt og sennep til en dressing. Smag den til med salt og peber og evt. mere sennep.
  4. Skær rødløg og cornichoner i små tern.
  5. Tag kartoflerne ud af køleskabet og halver dem. Hvis de er store deles de i kvarte.
  6. Bland dressing med kartoflerne som vendes rundt. Kom de hakkede rødløg og cornichoner og hele kapers ved, og smag til med havsalt og peber.
  7. Inden servering drysses det hele med frisk hakket purløg.

 

En lækker kartoffelsalat hører til et godt sommerbord, hvor man sagtens kan serverer et par sprøde grillpølser til, eller en grillet svinekotelet. Søren fra Gastromad.dk tænker her i en nem og hurtig, men virkelig smagfuld løsning, da han har tilsat sprøde cornichoner og kapers til denne kartoffelsalat. En Fanø Vestkyst IPA, der passer perfekt til den let fede kartoffelsalat, pga. sin lette syrlige smag.