Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

Kanin i hvidvin

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk

Kanin i hvidvin

Kanin smager lidt som kylling, og i hvidvin er det en skøn påskeret, der kan supplerer påskelammet eller erstatte det.
I dag er kanin igen ved, at blive en almindelig spise, og kan købes flere og flere steder i landet.

4 personer

Forberedelsestid: 60 minutter
Tilberedningstid: 30 minutter

Ingredienser:

  • 1 hel kanin
  • 125 g. god røget bacon skåret i tern
  • 2 gulerødder 
  • 2 pastinak
  • ¼ knoldselleri
  • ½ porre
  • 4 fed hvidløg skåret i tern
  • 1 zittaurløg skåret i tern
  • 2 banan skalotteløg 
  • 2½ dl. tør hvidvin
  • 2 – 3 dl. hønsefond
  • 4 stilke rosmarin
  • 6 stilke timian
  • 6 stilke persille
  • 2 laurbærblade
  • Smør
  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Parter kaninen ved, at skære benene fra og dele dem i to. Skær f.eks. kødet helt fra resten af kroppen, eller del det som man deler en kylling.
Drys salt og peber over den delte kanin.
Varm en stor gryde op og kom 1 tsk. smør ved.
Steg baconen gylden, som efterfølgende tages op.
Brun kanin stykkerne i fedtet fra baconen på alle sider, tilsæt evt. lidt smør, hvorefter de tages op.
Del gulerødder, pastinak, bananskalotteløgene og porre på langs og skær dem i skiver.
Knoldsellerien skæres i skiver og dernæst i stænger som skæret i skiver.
Skru ned for varmen og kom grøntsagerne ved. Lad dem sautere til løgene er glasklare, hvorefter kaninstykkerner og hvidvinen kommes ved, og der skrues lidt op for varmen.
Efter 2 minutter kommes hønsefonden ved, og krydderierne som er bundet sammen.
Smag til med salt og peber.
Lad retten simre i 30 minutter under låg ved svag varme.
Server f.eks. retten med ris, risotto eller en grovmos til.

Forslag til vin:

Kanin er som tidligere nævnt lidt ligesom kylling, derfor er det at foretrække en vin som ikke er for kraftfuld, en vin med mere elegance og koncentration er det oplagte valg. Tag eksempelvis samme vin som vi har valgt netop Coudolis Hommage Lirac, en vin som har masser af smag men på den elegante måde. Du får en vin som har en tilpasset smag med lette tanniner samt en god lang afslutning. 

Nogle foretrækker også at vælge vine fra det nordlige italien, det kunne være med druen Barbera som er vine med masser af frugt, bløde tanniner og en dejlig dybde.