FinansBureauet
VinAvisen
91 points
Guia Penin

Juan Gil Yellow Label 2016

100% Monastrell fra over 40 år gamle vinstokke.

På lager
DKK 65,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 79,95 DKK stk.
70,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Lyst kød
  • Ost
  • Svinekød
  • Varieret buffet
Beskrivelse

Detaljer

100% Monastrell fra over 40 år gamle vinstokke

Denne Juan Gil Yellow label er lavet på 100% Monastrell, fra vinmarkerne som omkranser vinhuset. Vinstokkene har en gennemsnits alder på over 40 år. Vinen har fadlagret 4 måneder i franske og amerikanske egetræsfade.

Intens dyb kirsebær-rød farve. Kraftfuld i næsen, med ren frugt og kompleksitet. Meget attraktive, modne og frugtige aromaer, med hints nyt træ, lakrids, let peber og vanilje. I munden viker vinen velafbalanceret, tæt og frugtrig, med bløde tanniner og en forholdsvis lang eftersmag.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 16-18° grader nu eller gem den på vinhylden i op til 5 år fra høståret. Prøv den fx til risretter, pasta, pizza, stuvet kød, pølser, svinekød, stegt kød, rødt og/eller hvidt grillet kød. Går også godt i spænd med mellemlagrede oste.

Det er ikke mange steder udover fra Jumilla hvor man kan få en tæt og velsmagende vin, med druer fra gamle og lavt ydende vinstokke, til denne pris. Ikke kompliseret, men bare velsmagende!

Vin Data
Drue
Monastrell
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas Juan Gil
Størrelse
75 cl
Alkohol
15%
Region
DO Jumilla
Lagring
4 Måneder på egetræsfade
Drikkes bedst
2018-2023
Anmeldelser
FinansBureauet

6 stjerner

"Lækker spansk sag fra altid træfsikre Juan Gil med duft af ristede mandler og pibetobak og let sødlig mund med faste tanniner og toner af brombær, kirsebær og vanilje. Super køb til prisen."

Guia Penin

91 points

"Colour: deep cherry. Nose: ripe fruit, dried herbs, creamy oak, varietal. Palate: powerful, spicy, round tannins."

VinAvisen

5 stjerner

"Fylde og frugt og sødme - men også modhager. En flot rødvin med en smag, der udvikler sig i munden og fortsætter ud i den lange eftersmag. 15% alkohol, men ingen spritkant."

Om producenten

Bodegas Juan Gil

Bodegas Juan Gil`s vinmarker er plantet 7-900 meter over havests overflade, i sand- og kalksten holdig jord, med masser af sten i øverst. Denne jord type er god til at holde på den lille mængde regn der kommer. Juan Gil`s Monastrell vinstokke er i gennemsnit over 40 år gamle, og op til over 100 år. De har også ynge Monastrell stokke, samt Syrah, Cabernet og Petit Verdot. Alle druer der kan give intense vine, med krydderi og stor frugt.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt