BEMÆRK; BUTIKKEN I ESBJERG HOLDER LUKKET UGE 29+30. WEBSHOPPEN KØRER VIDERE SOM NORMALT, MEN MED BEGRÆNST TELEFON TID FRA 9-15.30 ALLE HVERDAGE.

×
FlaskeHalsen
95 points
Guia Penin
93 points
Vinous
91 points
Robert Parker

Juan Gil Blue Label 2016

Spansk topvin der desværre produceres ALT for lidt af

På lager
DKK 169,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 249,95 DKK stk.
174,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
EKSTRA NEDSAT 15%! SPANK KULTVIN I INTENS OG KRAFTFULD STIL!
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Oksekød
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Bodegas Juan Gil`s vine skifter navne. Tidligere hed denne 18 Meses, men i dag er navnet Blue Label.

Vinen er produceret på 60% Monastrell, som er blended med 30% Cabernet Sauvignon og 10% Syrah. Gamle vinstokke på op til 70 år - høstet i hånden og med et særdeles lavt høstudbytte. En lang udblødningsproces samt 18 måneders fadlagring på amerikanske og franske egetræsfade, er med til at give denne vin sin utrolige koncentrerede smag og komplekse nuancer. Produktionen er lille og det er en særdeles begrænset mængde vi kan "få lov" til at købe til Danmark.

Vinens elementer

Farven er mørk lilla - nærmest helt sort i glasset. Særdeles intense aromaer af sorte bær, tonsvis af krydderier samt noter af lakrids, vanilje og balsamico. Smagen er domineret af den særdeles intense og tunge frugt samt noterne fra den lange fadlagring. Bag den intense frugt gemmer der sig flere komplekse nuancer, som kommer frem hvis du giver vinen tid (i glasset - eller endnu bedre efter 10 år i kældren). Der er en særdeles flot struktur. Tanninerne og syre er stadig mærkbare, og vidner om en vin der har lang tid foan sig (hvis du kan holde fingerne fra den...). Eftersmagen er himmelsk og synes aldrig at stoppe.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 16-18° grader for den optimale vinoplevelse. En eminent ledsager til slagterens absolut bedste stykke udskæring, til smagfulde vildtretter eller til modne oste. Vinen kan nydes nu efter et par timers iltning, men den vil vinde rigtigt meget efter 5 år i kælderen, hvor den kan ligge frem til mindst år 2030.

Denne nye årgang 2016 er endnu ikke anmeldt, men vinen modtager år efter år gode anmeldelser. Desværre er vinen oftest allerede udsolgt, når de internationale anmeldelser begynder at komme. Derfor er du nød til at tro på os, når vi siger at kvaliteten er direkte utrolig til denne pris!

Vin Data
Drue
Cabernet Sauvignon
Monastrell
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas Juan Gil
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15,5%
Region
DO Jumilla
Lagring
18 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2019-2030
Anmeldelser
FlaskeHalsen

6 stjerner

"Druesorten Monastrell er næsten identisk med sydøst-spansk vinproduktion. Det er her, at denne meget mørke druer præsterer allerbedst, og selvom det nogle gange bliver nogle lidt vilde smagsoplevelser, så er der flot kvalitet, hvis du er klar til at give lidt ekstra. Denne Blue Label fra mægtige Juan Gil er en blanding af Monastrell og Cabernet Sauvignon, og det giver i denne vin en meget mørk, flot og blød smagsoplevelse, der på den ene side er fuld af power, men som samtidig har en rundhed, der gør den usædvanligt tilgængelig, smuk og intens."

Guia Penin

95 points

"Colour: cherry, garnet rim. Nose: red berry notes, black fruit, dry stone, scrubland, creamy oak, cocoa bean. Palate: good structure, elegant, long."

Robert Parker

91 points

91+ point "The 2016 Juan Gil (blue label) is the wine formerly known as 18 Months, which is the amount of time it matured in barrel, and it has been identified for the past few years by the color of its label. It's a blend of 60% Monastrell, 30% Cabernet Sauvignon and 10% Syrah, and the Monastrell is from older vines than the other varieties. It fermented in stainless steel and matured in new barrels for 18 months. This is the one wine from the portfolio where they keep 100% oak and use French grapes, which is not the Juan Gil style—this has more of an international profile. This is very spicy and smoky, with plenty of toasty and roasted aromas. The palate reveals abundant tannins and oak-related flavors, a faint bitterness and a dry finish. This is for those who enjoy this profile of wine, not really my style. But within that profile, it's quite good."

Vinous

93 points

"Opaque ruby. An exotically perfumed bouquet evokes ripe black/blue fruits, vanilla, cola and sexy oak spices. Seamless, sweet and expansive on the palate, offering deeply concentrated blackberry, cherry preserve and spicecake flavors and showing excellent delineation and spicy lift. Closes supple, broad and very long, displaying resonating spiciness, harmonious tannins and strong persistence."

Om producenten

Bodegas Juan Gil

Bodegas Juan Gil`s vinmarker er plantet 7-900 meter over havests overflade, i sand- og kalksten holdig jord, med masser af sten i øverst. Denne jord type er god til at holde på den lille mængde regn der kommer. Juan Gil`s Monastrell vinstokke er i gennemsnit over 40 år gamle, og op til over 100 år. De har også ynge Monastrell stokke, samt Syrah, Cabernet og Petit Verdot. Alle druer der kan give intense vine, med krydderi og stor frugt.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt