Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

Italiensk kyllingebryst

Italiensk kyllingebryst med fyldte zucchini og blomkålssalat

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk


Antal personer:
 2 
Forberedelse: 40 min.
Tilberedning: 35 min.

Kyllingebryster er ikke altid det mest interessante at stå med i køkkenet, men tilberedes de "The Italian Way" står du med et lækkert, velsmagende måltid som både egner sig til madplanen i hverdagen, eller som lækker gæstemiddag i weekenden. 

Vores madblogger Søren fra gastromad.dk går "All Italian" med sine fyldte squash og kold blomkålssalat med et italiensk twist.

Du kan sagtens tilberede hele måltidet på en gang i selskab med et godt glas rødvin, men du kan også lave blomkålssalaten aftenen forinden og stille på køl.

Buon appetito.

Ingredienser:

Italienske kyllingefileter

  • 2 kyllingefileter
  • 2 – 4 spsk. god gorgonzola
  • 2 – 3 stk. tørrede tomater i olie skåret i strimler
  • 1 pakke parmaskinke
  • Friske salvieblade
  • ½ dl. hvidvin

Fyldte squash

  • 2 squash
  • 1 porre
  • 1 fed presset hvidløg
  • 2 – 4 spsk. rasp
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 30 g. friskrevet parmesan
  • 1 æggeblomme

Blomkålssalat

  • 1 blomkål
  • 2 røde peber
  • 1 lille squash
  • 100 g. små blommetomater
  • Oliven
  • Væden fra ½ citron
  • Basilikumblade
  • Parmesanost

Fremgangsmåde:

Italienske kyllingefileter

  • Læg kyllingefileten på et skærebræt, og skær en dyb lomme ind i siden på den med en skarp kniv.
  • Fyld lommen med gorgonzola og strimlede tørrede tomater.
  • Læg ca. 2 – 3 stykker parmaskiver lodret på et skærebræt, så de overlapper hinanden. Læg 3 – 4 salvieblade på midten.
  • Placer kyllingebrystet ovenpå, og læg 3 – 4 salvieblade ovenpå.
  • Pak kyllingebrystet ind.
  • Opvarm en pande med lidt olie i.
  • Brun kyllingebrysterne ca. 2 minutter på hver side.
  • Placer dem i et ildfast fad med lidt hvidvin i bunden, som stillet i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 15 – 20 minutter eller indtil de har en kernetemperatur på 68 grader.

Fyldte squash

  • Del hver squash i to på langs.
  • Skrab indmaden ud af de delte squash.
  • Hak det groft, og kom det i en skål.
  • Del porren i to på langs og rens dem under rindende vand.
  • Skær dem begge i tynde små skiver, og kom dem i skålen med squash.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og bland det godt rundt.
  • Fyld hvert halve squash med indholdet, og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 35 minutter, eller indtil de er gyldne på toppen.

Blomkålssalat

  • Placer de røde pebre i et fad, som grilles i ovnen indtil skindet er sort på alle sider. Læg dem dernæst i en pose i 5 minutter, hvorefter skindet kan pilles af.
  • Del dem i to og skrab kernerne ud, eller skyl dem kort under rindende vand. Del dem i stykker af ca. 2 x 4 cm.
  • Del blomkålen i små buketter, som ristes på en pande med olie ved svag varme. De må ikke blive sorte men skal være al dente. Det tager ca. 20 minutter mens de ofte vendes.
  • Squashen deles og skæres i meget tynde skiver, som kommes på en pande med olie på i ca. 1 minut på hver side. Tag dem op og læg dem til side.
  • Tomaterne deles i to, og skæresiden kommes på en pande i ca. 2 – 3 minutter indtil de falder lidt sammen. Tag dem op og læg dem til side.
  • Når blomkålsbuketterne er færdige hældes de i et fad eller stor skål.
  • Kom ¾ af de røde peber stykker, squashskiver og tomater ved, drys med en god sjat olivenolie og væden fra ½ citron og vend det rundt sammen med en god håndfuld oliven.
  • Placer det sidste ovenpå salaten og riv parmesanskiver ovenpå.
  • Drys med salt og peber.

Forslag til valg af vin:

Kyllingekød er i sig selv ret smagløs af natur, men kan krydres og tilberedes i det uendelige. Derfor afhænger valget af vin til kylling også helt af tilberedningen. Som udgangspunkt kan du servere både en fadlagret Chardonnay eller en let afkølet Bourgogne til kylling. Du kan også med fordel servere en oversøisk Pinot Noir fra fx Californien. Disse vintyper vil altid være anvendelige til måltider med fjerkræ som fx kylling, kalkun og fasan.

Denne opskrift på italiensk kyllingebryst med krydret tilbehør er et smagfuldt måltid med mange krydderier og smagsmæssige udtryk. Det giver os mulighed for at vælge andre vintyper, som komplementerer de mange forskelligartede smagsnuancer. En norditaliensk Barbera med nogle krydderier og frisk frugtsyre eller en fyldig italiensk rosévin med god struktur vil også være ideelle ledsagere til dette måltid.